closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Дикало: "Трускавець має величезний потенціал, щоб стати футбольним центром"

Олег Дикало: "Трускавець має величезний потенціал, щоб стати футбольним центром"
Изменить размер a+ a-
2595
0

Цього сезону "Вікторія" (Трускавець) фінішувала на п’ятому місці у першій лізі чемпіонату Львівської області. Не найгірший результат, як для дебютанта подібних змагань. Погоджується з цим твердженням і президент клубу Олег Дикало. За його словами, цьогоріч була своєрідна "розкачка", наступного сезону перед командою буде поставлено завдання посісти місце у першій трійці, яке дозволить підвищитися у ранзі. А затим "Вікторія" має наміри поборотися за передові позиції у Прем’єр-лізі, повторити славне досягнення СК "Трускавець", який 19 років тому завоював обласний чемпіонський титул.

Про цьогорічні виступи команди, плани і перспективи у розмові кореспондента FootBoom з президентом "Вікторії" Олегом Дикалом.

- Олеже Павловичу, про трускавецьку "Вікторію" ще мало хто знає. Це зовсім нова команда на футбольній карті Львівщини. Познайомте нас з нею.

- Дійсно, "Вікторія" цьогоріч вперше вийшла на обласну арену. Клуб заснували два роки тому, мене обрали президентом. На початку своєї діяльності велику увагу приділили розвитку дитячого футболу. Зокрема при клубі створили дитяче відділення, зараз у ньому улюбленою грою займаються сорок хлоп’ят, працюють чотири кваліфіковані тренери. Вже проведено два дитячі турніри "Victoria CUP": у 2017 році змагання мали міжнародний статус, адже у них, окрім шістнадцяти колективів з усіх куточків України, взяв участь польський "Кельце", який і став переможцем.

Що стосується дорослої команди, то її формування почалося у січні 2018 року. Паралельно створили юнацьку команду.

Олег Дикало: "Трускавець має величезний потенціал, щоб стати футбольним центром" - изображение 1

- Хто фінансово підтримав "Вікторію"?

- Назустріч нам пішов міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, виконавчий комітет та депутати міської ради. Вони потурбувалися, щоб із міського бюджету були виділені кошти на утримання команди. Бюджетне фінансування "Вікторії" передбачається і у 2019 році. Крім того, були залучені приватні інвестиції, зокрема матеріальну підтримку клубу надаю особисто я. Всіляко сприяють розвитку "Вікторії" і уродженці Трускавця, відомі футболісти, брати Іван і Василь Білі.

- За якими критеріями проходив відбір гравців у команду?

- Це питання було у компетенції новопризначеному головного тренера команди Володимира Пуровця. Володимир Богданович тривалий час виступав за місцеві команди, у сезоні 1997/98, у складі СК "Трускавець", був чемпіоном Львівської області. Склад "Вікторії" сформували як трускавецькі хлопці, так і футболісти з Моршина, Стебника, інших населених пунктів, в радіусі 30 км.

- Як проходила підготовка до сезону?

- Провели ряд контрольних поєдинків. Нашими суперниками були юнацькі команди "Скали" (Стрий), "Демня", "Старий Самбір". Ці матчі виявилися корисними у контексті проходження довготривалої турнірної дистанції.

- Те завдання, яке ставилося перед футболістами на початку сезону виконане?

- Я поставив мету, щоб за підсумками "Вікторія" була серед призерів. Цього трішки не вистачило. Фінішували на п’ятому місці. Такий результат на сьогодні влаштовує керівництво клубу. Вище нас розташувалися команди, які мають значний турнірний досвід – "Сокіл" (Борщовичі), "Кар`єр-Дністер" (Торчинов-Старий Самбір), "ГалКатЗубр" (Зубра), МФК "Галичина" (Дрогобич).

На мій погляд, у турнірній таблиці "Вікторія" могла розташуватися на вищому щаблі. Однак, цьому завадила велика кількість нічиїх – одинадцять. Це найбільший показник у лізі. Для прикладу, у "ГалКатЗубра" і "Корміла" (Давидів) по сім нічиїх.

Натомість друга команда чемпіонату "Кар`єр-Дністер" жодного матчу не зіграла внічию, але зазнала шість поразок. "Вікторія" поступилася у чотирьох поєдинках. За цим показником, разом із МФК "Галичиною", ми треті. Трускавецькі футболісти вміло захищалися: за пропущеними м’ячами поділили друге місце з чемпіоном - "Соколом" (Борщовичі). Водночас забивати повинні були більше: у нашої команди п’ятдесят вісім влучних ударів у тридцяти матчах. Інші претенденти на медалі виявилися забивнішими: "Сокіл" - 83 м’ячі, "ГалКатЗубра" - 80.

Юнацьку команда "Вікторії" у чемпіонаті області посіла десяте місце. Юнаків тренує гравець основного складу Владислав Пуровець, який займається у нас ще й з дітьми.

Олег Дикало: "Трускавець має величезний потенціал, щоб стати футбольним центром" - изображение 2

- Хто з футболістів проявив себе якнайкраще?

- На полі було видно всю команду, міцний моноліт однодумців. Про це яскраво засвідчує і прихильність місцевих уболівальників, які на домашніх матчах стовідсотково заповнювали трибуни стадіону. Окремо відзначу Олега Штибеля, Назара Гавриліва, Андрія Ніконця, Віталія Сала, Олега Павліва, Юрія Паранюка, Володимира Стрєлка, кращого бомбардира команди.

- Хтось із футболістів "Вікторії" має досвід виступів у професіональних лігах?

-Так. Зокрема, півзахисник Олег Павлів пограв за моршинську "Скалу" у другій лізі чемпіонату України. Крім того, Олег захищав кольори футзального клубу "ТВД" (Львів), який колись виступав у вищій лізі чемпіонату країни. У його колеги за амплуа Назара Маврова у послужному списку значиться ФК "Львів-2", "Динамо" (Хмельницький). Захисник Іван Ільчишин грав за дрогобицьку "Галичину", коли вона змагалася під егідою ПФЛ, та львівську "Енергію", що вважається одним із грандів вітчизняного футзалу. Деякі інші футболісти теж мають досвід виступів у командах майстрів.

- Якою є інфраструктура "Вікторії"?

- Знову ж таки хочеться відзначити міського голову Трускавця Андрія Кульчинського, виконавчий комітет та депутатів міської ради, які надали "Вікторії" у користування центральний стадіон. Тривалий час арена не мала справжнього господаря, тому нині знаходиться у жахливому стані. Немає навіть роздягалень та душових кабінок. Роботи непочатий край, але це нас не лякає. Вже закупили необхідну техніку, думаю, що до старту нового сезону облаштуємо роздягальні та душові, приведемо до ладу поле.

- Коли команда розпочинає підготовку до нового сезону?

- Після новорічних свят збираємося гуртом, на загальних зборах визначимося з планом підготовки. Плануємо взяти участь у Меморіалі Ернеста Юста.

- Щодо кадрової ситуації у команді. Чи значних змін зазнає склад "Вікторії"?

- Насамперед зміцнимо тренерський штаб. Щодо змін у складі, то, вважаю, що наші футболісти досить високого рівня. Хлопцям під силу вирішувати максимальні задачі у першій лізі. Думаю, що наступного сезону "Вікторія" буде одним із голових претендентів на підвищення у класі. Нові футболісти однозначно будуть, але буде їх небагато. Хочемо підсилитись вправними гравцями групи атаки.

- Яким вам бачиться завтрашній день трускавецького футболу?

- Народився я у Золочівському районі, з дитинства грав у футбол. Навіть запрошували у місцевий "Сокіл", який раніше виступав у другій і першій лізі чемпіонату України. Зараз мені 53 роки, з 1988-го мешкаю у Трускавці. Став патріотом міста, успішним бізнесменом, роблю все можливе, аби місцевий футбол піднявся на новий рівень.

Всі мріють, аби "Вікторія" була флагманом обласного футболу. У сезоні 1997/98 СК "Трускавець" був чемпіоном обласної вищої ліги. Чом би "Вікторії" не повторити це досягнення? Трускавець має величезний потенціал, аби стати футбольним центром. Місто має для цього всі необхідні можливості: сприятливий клімат, географічне положення, сучасні бази відпочинку, готелі тощо. Єдине, чого бракує, це стадіонів. Будемо працювати у цьому напрямку. Є задум будівництва двох полів, одне з яких матиме штучне покриття. Крім того, у планах – створення академії футболу у Трускавці. Якщо вдасться реалізувати цей стратегічний план бюджет міста отримає додаткові надходження.

Можемо рівнятися на нашого географічного сусіда – Моршин, де вже багато років функціонує дитячо-юнацька академія "Скала". Трускавець за інфраструктурними показниками переважає Моршин. Це, до речі, підмітив і легендарний український тренер Мирон Маркевич, з яким я перебуваю у дружніх відносинах. Іще Мирон Богданович, який періодично приїздить до нашого міста, дав високу оцінку трускавецькій ветеранській команді – ГО "Ніка", яка існує понад 20 років. Щовихідних я та мої однодумці, яким за п’ятдесят, з неабияким ентузіазмом тренуємося та граємо, чим показуємо гарний приклад підростаючому поколінню. Загалом же у Трускавці – три ветеранські футбольні дружини. Недарма кажуть, що футбол об’єднує.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →