closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Яруд" (Маріуполь): шанс для місцевої молоді, досвід маріупольських "зірок"

"Яруд" (Маріуполь): шанс для місцевої молоді, досвід маріупольських "зірок"
Изменить размер a+ a-
1748
0

"Яруд" – провідний аматорський клуб міста Маріуполь. Цього року команда здобула всі місцеві трофеї, міський "золотий дубль" поповнив скарбничку клубних досягнень. А на всеукраїнському рівні із "Ярудом" змушені рахуватися навіть фаворити сезону – недарма команда піднесла кілька гучних сенсацій, з нею було важко грати й провідним суперникам.

Про сплав молодості та досвіду, місцеве коріння та подальші плани нам розповів головний тренер ФК "Яруд" Дмитро Єсін, у минулому – іменитий футболіст, володар Кубка України та учасник єврокубків.

– Найперше, з чого хочеться почати: напевно, ваша команда пішла у відпуску у гарному настрої, тому що наостанок "відвантажила" "Кобрі"… скільки саме м’ячів?

– Дев’ять м’ячів. Пішли у гарному настрої, але, чесно кажучи, незадоволені турнірним становищем. В принципі, якщо взяти до уваги ціле перше коло і початок другого, то по грі, я думаю, ми нікому не поступилися. Найважча гра була з ФК "ВПК-Агро". Це такий суперник, з яким у першому таймі нам було важкувато, а в другому таймі навіть вони визнали, що їм теж було не дуже легко з нами грати. Із рештою суперників ми грали так само, виглядали не гірше.

– Скажіть тоді: чого не вистачило? Травми, які заважали брати участь деяким основним футболістам?

– Ні, травм було небагато. Були просто старші, досвідченіші хлопці, які не завжди могли поїхати на виїзд, не завжди могли бути присутніми на грі через зайнятість на основній роботі. По грі нам не вистачило найголовнішого – реалізації, останнього удару, щоб забити гол. Якби у нас були більш досвідчені гравці, то шансів було би більше. Було б більше перемог.

Читайте також: Cтатистика "Яруда" в чемпіонаті України серед аматорів

– Якщо порівнювати склад минулого сезону і цього, які придбання літа відзначите як особливо успішні?

– У нас є лівий захисник Анатолій Клюс, хлопець 98-го року народження, який прийшов літом. Насправді він непогано виступив. Практично весь час він грав в основному складі. Півзахисник Павло Похитайло теж нам дуже допоміг. Всі інші хлопці залишилися ті ж самі. Думаю, усі виступили на одному рівні.

– Відносно цієї зими, наскільки зміниться склад команди, хто вже пішов або планує піти, а хто може прийти? На які позиції шукаєте посилення?

– У нас Назаренко був травмований на минулому чемпіонаті. Він довгий час одужував, а після одужання прийшов десь на останні 4-5 ігор. Ми вже не могли його заявити, тому він грав за нас лише на Кубку міста. Думаю, він нам допоможе у наступному чемпіонаті. Від нас пішов, наприклад, Павло Похитайло. Він відіграв за нас перше коло, три гри другого кола, а потім виявив бажання шукати іншу команду, можливо, вищого класу, в Другій лізі, Першій, якщо йому вдасться. Всі інші хлопці залишилися. Якщо і буде поповнення, то тільки юнаками.

– Загалом у чемпіонаті ваша команда відзначається тим, що небагато пропускає. У нижній частині таблиці мало хто може похвалитися таким. І є багато нічиїх. Яким чином вдається отак будувати гру, що навіть команди з потужною атакою вам забивають з великими труднощами?

– По-перше, я хотів би сказати, що у нас на лінії захисту грають досвідчені хлопці. У нас є молодий Клюс, який грає то справа, то зліва, у центральній зоні часто грають Артем Савін та Льоня Бояринцев, Артур Мясников грає справа… Савін і Бояринцев пройшли Прем’єр-лігу, Мясніков грав у Другій лізі. Це досвідчені гравці, які допомагають нам. В обороні у нас було спокійно і пропущено не так багато голів.

У лінії атаки у нас молоді хлопці, тож інколи нам бракує часу для реалізації задуманого. Думаю, завдяки тому, що в обороні у нас досвідчені гравці, а спереду молодь, завдяки цьому контрасту, у нас виходить мало пропускати, але і мало забиваємо, якщо не брати до уваги ті дев’ять голів із "Коброю". А останні ігри, у яких ми постійно грали внічию… Десь нам бракувало везіння, та й команда у нас не дуже високого рівня… Тож ми пропускаємо багато голів зі стандартних положень.

– Якщо говорити про виступ, то сезон у вас розділяється між місцевими змаганнями і чемпіонатом. Де ще брали участь, які успіхи в цих турнірах?

– Ми грали у чемпіонаті та Кубку міста. У чемпіонаті Маріуполя посіли перше місце і виграли Кубок міста цього року. Також їздили на "Кубок губернатора" Донецької області. Там ми посіли друге місце, програли у фіналі "Сапфіру" – 2:3. Що ж, виграє сильніший, не змогли ми "Сапфіру" 3 голи забити. Хоча при рахунку 3:2 на 78-ій хвилині Ілля Бояр зміг забити пенальті, тож ми що могли, те зробили.

Читайте также: "Яруд" (Маріуполь): молода поросль Приазов`я (Відео)

– Які плани на зиму? Де збираєтеся проводити збори? Коли відпустка як така?

– Зараз хлопці пішли у відпустку. Гадаю, в кінці січня ми зберемося. Нас чекає тиждень аеробіки, тренажерна зала, у нас є все необхідне для цього. Щоб перейти на поле ми, як і минулого року, звернемося до ФК "Маріуполь", які тоді виділили нам півполя. В СК "Іллічівець" є невеликий манеж, на якому ми і будемо планувати день, проводити тренування і збори.

– Приємно відзначити, що ваш клуб завжди співпрацює з місцевим футбольним клубом Прем’єр-ліги, й коли треба було провести контрольний матч – збиралися, проводили.

– Цього року ми тричі зіграли з першою командою. Так що ми постійно намагаємося відшукати момент, не боїмося, граємо. Наприклад, з нашою командою співпрацюють Биковський, Крашневський, Мочевинський. Хлопці побували в аматорах, в них з’явився додатковий шанс проявити себе, і, можливо, дограти на іншому рівні.

– Які ваші загальні враження від цього сезону? Група 3, мені здається, у плані конкуренції дуже неприємна, напевно.

– У минулому сезоні було менше команд, в цьому їх 12. Приєдналися ФК "Скорук", ФК "Таврія"… Загалом вони лише посилили нашу групу. Всі команди непрості. Всі рівні. Важко назвати слабку команду, всі стараються, всі б’ються, змагаються так само, як і ми. Я бачив ігри Другої ліги і можу сказати, що у нас не гірше.

– Зрозуміло. На весну будуть якісь конкретні завдання? Чи, як завжди, завданням буде, власне кажучи, підготовка хлопців, які матимуть шанс себе проявити?

– По-перше, ми хочемо піднятися вище. Я вважаю, що це не наше місце. Роблячи висновок з тих ігор, що ми провели, думаю, ми намагатимемось піднятися в турнірній таблиці. Завдання залишається те ж саме – надавати ігрову практику хлопцям, наприклад, Данилу і Денису Папукам, які до цього були в U-21, цілий рік не тренувалися, а ось у нас вони й отримують ігрову практику. З нами вони вже зіграли дуже багато ігор на місто, на аматорах, майже завжди були в основному складі. Хлопці наганяють, це відчутно. Я радий, що у нашому місті з’явилася така команда, у якій місцеві гравці. Дехто живе з бабусею, дехто з батьками… Мають змогу не їздити у невідомо яке місто, жити окремо, знімати квартиру… Тут вони і під наглядом, і при ділі. У нас постійно проходить тренувальний процес. Ми рухаємося далі, подивимося, як воно буде.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →