closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Рубікон-Вишневе": рух вперед, амбітні цілі

ФК "Рубікон-Вишневе": рух вперед, амбітні цілі
Изменить размер a+ a-
1660
0

Клуб привернув до себе увагу ще минулого сезону, дебютному в чемпіонаті ААФУ. Чимало молодих перспективних гравців, нові імена, що заслуговують на особливу увагу – словом, амбітний клуб із серйозними перспективами. Якщо минулого сезону "Рубікон-Вишневе" освоювався на новому для себе рівні, то в цьому чемпіонаті вже всерйоз загрожував навіть фаворитам. На зимівлю клуб пішов із невеликим, за очками, відставанням від п’ятірки найкращих, а у першості міста Києва взагалі лідирує.

Про сезон 2018/2019 ми поговорили із головним тренером клубу Віктором Курятою.

- Вікторе Валерійовичу, то як проходить процес адаптації клубу на всеукраїнському рівні, адже це лише другий рік ваших виступів у змаганнях ААФУ?

- По-перше, хочу сказати, що в цьому році команда стала сильнішою, тому що підібрали старших, досвідченіших футболістів, і тому виступ у цьому році був кращим, ніж у минулому, адже тоді були молодші хлопці. У цьому році було декілька молодих, але й декілька більш досвідчених футболістів, тому ми провели дуже багато хороших матчів.

Щодо першого кола – скажу, що ми ставили собі за мету потрапити у трійку. На це можна було розраховувати з тими футболістами, яких ми взяли, які є у команді. Але повторюся: в основному у нас 80% молодших хлопців, тому нам знадобилося більше часу, щоб вони адаптувалися до нових хлопців. Ті, що залишилися з минулого року, – так, вони трохи нагнали, але все ж таки це юнаки, їм потрібно більше часу, щоб набратися досвіду і давати те, що від них вимагають тренери. Загалом я задоволений, тому що дуже багато було ігор, коли команда проявила себе на досить високому рівні проти суперників, які знаходяться в першій трійці-четвірці. Дуже добре виглядали, хоча, звісно, були ігри, які ми програвали, були нерівносильні протистояння.

Та я можу поставити тверду четвірку команді. Якщо говорити про чемпіонат, – маю на увазі перше коло, – дуже багато наших хлопців отримали травми, тому в останні дні доводилося догравати з замінами. Було і три, і чотири заміни… Нам не вистачало кадрів, скажімо так. Але я вважаю, що ми гідно закінчили перше коло, і, думаю, створили плацдарм для подальшого зростання.

Читайте також: Виктор Курята: "Задачи у "Рубикона" остаются прежними"

- Як оціните введення в склад зовсім юних футболістів, адже у вас такі гравці, як Мороз, Сміхотур, Ведута, це взагалі юнаки, за віком можуть грати на U-19, але вони вже серед дорослих виступають. І той же Мороз тринадцять поєдинків уже відіграв…

- Хочу сказати, що це дуже великий плюс для них, тому що так вони виростають швидше. На мою думку, що U-19, що U-21 – чемпіонати, які проводяться для молоді, – не дадуть стільки інформації, стільки досвіду, скільки дасть чемпіонат аматорів. У чемпіонаті аматорів грає 80% футболістів, які провели ігри на дуже хорошому рівні в Першій лізі, Другій, навіть Вищій. Я вважаю, що так футболісти будуть набагато швидше розвиватися. На мою думку, не варто затримуватись у цих чемпіонатах, краще юнакам 17-20 років грати з дорослими хлопцями. Вони швидше виростуть, навіть якщо будуть програвати досвідченішим футболістам. Може, скоро вони не будуть програвати, почнуть вигравати та переграють їх. Я вважаю, що через рік-два вони вже будуть майже на одному рівні.

Читайте також: Турнірна таблиця чемпіонату України серед аматорів"

Потрібно зробити цей крок, щоб підштовхнути хлопців до вдосконалення. Я впевнений, що так і буде, що таких хлопців стане ще більше, що у команди буде ріст. Від самого початку нашою метою було створення клубу для перспективних юнаків, яким зазвичай не дають шансу, тому що в основному хлопці 19-21 років потрапляють в U-19, U-21, зупиняються… А далі все. Великий відсоток футболістів, отих перспективних хлопців, зникають, бо їм не дають рухатися далі. У нас завдання – дати молодим дорогу. На це потрібен час, тому що не все стається відразу, але я вважаю, що ми на вірному шляху, і я хотів би, щоб юнаки, які хочуть рости як футболісти, як особистості, проходили на такі чемпіонати. І чемпіонат аматорів від цього виграє, і самі команди теж, адже футболісти 19-21 років зможуть грати і в Першій лізі, і в Другій, і в Вищій лізі, якщо пощастить. Ще раз повторюся: U-19, U-21 - не ті турніри, які сприяють швидкому росту. Можливо, існує відсоток хлопців, які потрапляють в перші команди, але все ж швидко рости футболісти будуть на тих чемпіонатах, де гратимуть проти дорослих, досвідчених колег, які вже пройшли чемпіонати України, Вищої ліги.

- Цього року у вас з’явилося і кілька більш досвідчених футболістів. Новачки 2018 року, зокрема Турчанов, Притиковський, Майборода – кожен з них провів достатньо велику кількість матчів і зробив свій вклад у те, що колектив набував турнірного прогресу. На яких засадах вдалося здобути можливість співпрацювати з цими хлопцями, адже не секрет, що багато хто з них грав і на більш високому рівні, є збірники колишні… Чим для них цікавий проект футбольного клубу "Рубікон"?

- По-перше, я цих футболістів запрошував не просто так, а тому, що я особисто їх дуже добре знаю. Перед тим, як запросити їх в цей клуб, я поставив одну умову – допомогти молодим швидше адаптуватися. І я вважаю, що вони це завдання виконали, за ці півроку стався справжній стрибок…

Самі бачите: команда вже не грає так, як в минулому році, про неї дуже багато говорять. Дуже приємно чути теперішні відгуки, бо раніше говорили, що команда приїжджає, програє 0:4 – і все, ніякої боротьби… Всі кепкували: мовляв, ось, є "Рубікон", це вже три очки, це неотесана, недосвідчена молодь, яка ще мало що бачила. А зараз говорять, що це одна з команд, які дуже швидко прогресують. Це заслуга цих хлопців, які прийшли на поміч на полі, поза полем, в роздягальнях… Вони змусили молодих повірити у себе, адже їм теж важко, вони тільки-но починають свою футбольну кар’єру, а тут вже такий високий рівень, ігри з дорослими хлопцями… Вони недавно закінчили спортивні школи, тільки-но випустилися, це важко насамперед морально і психологічно. Але старші їм допомогли, я вважаю, що одну функцію вони вже виконали. Друга функція – в період міжсезоння виховувати молодих.

- І про неприємне, про втрати. Відомо, що по ходу сезону команду залишило кілька футболістів. Дехто, наприклад, Бамба Бурейма, багато забиває у складі бахмацького "Агродому", і взагалі говорять про те, що це дуже серйозна втрата для вашої команди. Чому так вийшло?

- Хочу сказати, що є дуже багато факторів, не зв’язаних з футболом. Бамба – дуже хороший футболіст, у нього є футбольні задатки. Але ми дивимося на перспективу, розумієте? Він такий футболіст, який може показати себе на одному чемпіонаті, а на іншому його не буде помітно взагалі. Він трохи відстав. Звісно, в чомусь він корисний, але це не та користь, яку я б хотів від нього отримувати.

Читайте також: Статистика"Рубікона" у чемпіонаті України серед аматорів

- Інші втрати вже відомі?

- Так, із деким із гравців попрощалися ще по ходу осінньої частини сезону, з іншими – під час зимової паузи. Загалом, у нас пішла більшість гравців. Мені легше перечислити тих, хто на сьогоднішній день точно залишається. Це воротар Євген Стриж, захисники Денис Притиковський та Володимир Котовий, півзахисники Олександр Марченко, Єгор Ведута та Антон Мороз. Інші покинули розпорядження "Рубікону". Хтось планує пройти перегляд у професіональних клубах, тож ще може повернутися в нашу команду. Проте з більшістю ми розпрощалися цілком свідомо та остаточно.

- Отже, наразі працюєте над створенням оновленого колективу?

- Так. Переглядаємо дуже цікаву молодь. Спеціально розпланували відпустку так, щоб після місяця відпочинку вже на початку зими взятися за серйозну роботу. Від четвертого грудня розпочали домашні збори. До 28 числа працюємо в Вишневому. Під керівництвом нашого тренера із фізпідготовки, ЗТУ Леоніда Гусіна, проводимо пробіжки, атлетичну роботу. А вже після Нового року, у 12-15 числах, розпочнемо другий етап зборів. Наше керівництво розглядає кілька варіантів участі в зимових зборах.

- Ваша команда оригінальна тим, що, забиваючи небагато, пропускає дуже мало: ви на четвертому місці у своїй групі за надійністю оборони. Це той фактор досвіду, про який ми говорили, чи особливості стилю вашої гри?

- І те, і інше. Дійсно, нам допомогли ті досвідчені гравці, яких ми мали змогу восени використовувати в воротах, у захисті та в опорній зоні. Але й у плані тактики були певні нововведення, завдяки яким, а також нашому воротареві Майбороді, який провів, вважаю, чудове півріччя, ми й досягли непоганого результату в захисті власних володінь.

- Ви будуєте команду під перспективи – а які вони у ФК "Рубікон-Вишневе"?

- Мріємо створити такий клуб, де будуть створені можливості для прогресу футболіста. У нас налагоджена співпраця із зарубіжними клубами – співпрацюємо із одним, який бере участь у чемпіонаті однієї із країн Балтії. Звісно, для того, щоб наші вихованці могли підписувати із клубом професіональний контракт, ставимо собі за мету дістатися до ПФЛ. Наразі подали документи на участь у Другій лізі сезону 2019/2020. Ми цікавилися участю в цьому турнірі й раніше. Але, передовсім, прагнемо до створення потужного клубу й потужної команди. Коли саме це станеться – через рік, півтора чи два – побачимо. Зате точно станеться, тому що, вважаю, рухаємося у правильному напрямку.

- Чого очікуєте від весняної частини сезону?

- Якомога вищого місця – це щодо локальних турнірних завдань. Але, що набагато важливіше, хочемо побачити у виконанні нашої команди якісний, осмислений футбол. Тоді прийде й результат.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →