closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Манагаров: "Колос" грає, зростає, прогресує"

Олег Манагаров: "Колос" грає, зростає, прогресує"
Изменить размер a+ a-
1477
0

Команду "Колос" із восьмитисячного селища міського типу Софіївка, що на Дніпропетровщині, була засновано у 2011 році. Біля витоків створення колективу стояли брати Олександр і Віталій Ащаулови (діючі футболісти "Колоса") та Микола Біба (президент клубу). За сім років свого існування "Колос", який очолює Олег Манагаров (свого часу виступав у другій лізі чемпіонату України у складі Сіріусу" (Жовті Води), ставав переможцем, срібним і бронзовим призером чемпіонату м. Кривий Ріг у вищій лізі, дворазовим володарем Кубка міста. Окрім того, софіївські футболісти вигравали міський чемпіонат у першій і другій лігах, низку турнірів, які проводить Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос" - Кубок ДОФСТ "Колос" АПК України на призи народної газети "Зоря", змагання "Колос Придніпров`я", обласний Кубок.

На сьогодні "Колос" (Софіївка) – це один із флагманів футболу Криворіжжя. Про сьогодення і майбуття команди розмовляємо з наставником Олегом Манагаровим.

- Олеже Миколайовичу, з часу нашої останньої розмови пройшло півтора року. Що змінилося за цей час у житті команди?

- Так. Ми з вами розмовляли у червні 2017 року. У тому сезоні "Колос" показав найкращий результат в історії клубу – став чемпіоном міста Кривий Ріг. Це наш перший подібний титул. Той сезон, поза всяким сумнівом, видався яскравим. У турнірній таблиці "Колос" обійшов місцевого гранда - об’єднану команду "Лозуватка - Кривий Ріг" та "Енергетик" (Зеленодольськ).

Скажу відверто нам дещо пощастило, адже "Лозуватка -Кривий Ріг" не дорахувалася важливих очок у відповідальних матчах. Ми ж залікових балів не втрачали, за весь чемпіонат у нас була лише одна поразка.

Як би там не було, наші футболісти заслуговували на цю перемогу. Команда постала цілеспрямованим і збалансованим колективом. До слова, захисник "Колоса" Павло Бовтуненко був визнаний найкращим гравцем чемпіонату. До символічної збірної потрапили ще троє наших футболістів – захисник Віталій Шрамко, півзахисники Роман Красницький і Олег Насєкін.

Олег Манагаров: "Колос" грає, зростає, прогресує" - изображение 1

- Цього сезону "Колосу" не вдалося захистити чемпіонський титул…

- Це футбол. "Колос" невдало розпочав чемпіонат. У першому турі поступилися аутсайдеру "ЦГОКу" (1:2). Суперник наніс два удари по нашим воротах, які виявилися результативними. У другому турі на нас очікував поєдинок проти "Лозуватки" (цього сезону "Лозуватка" і "Кривий Ріг" виступали окремими командами), в якому ми знову програли (0:1).

Після цього була переможна серія та незабутній фінал Кубка міста проти "Кривого Рогу". По ходу гри "Колос" поступався – 0:2, але зумів переломити хід зустріч і зрівняти рахунок – 2:2 (відзначилися Олександр Малюшко і Роман Красницький). Додаткового овертайму не було, післяматчеві одинадцятиметрові пробивалися відразу . І тут свою майстерність проявив наш воротар Роман Пазенко, який відбив кілька ударів з "точки". Футболісти "Колоса" влучно пробивали пенальті, це дозволило нам перемогти та завоювати Кубок. Мені пощастило вгадати із заміною голкіпера: Роман з’явився на полі у другому таймі, пропустив гол з гри, але виручив у післяматчевій серії. Перемога у Кубку ще більше надихнула наших гравців у чемпіонаті: решту поєдинків "Колос" провів рівно. Проте невдалий старт взяв своє і у підсумку ми фінішували третіми.

До речі, чемпіон визначився в останньому турі: ним стала "Лозуватка", яка після перемоги над "Фортуною" (6:3) на два очки випередила "Кривий Ріг", в якого "Колос" відняв очки (1:1). Можна сказати, що чемпіоном "Лозуватка" стала завдяки самовідданій грі наших футболістів.

- Поєдинок за Суперкубок між "Колосом" і "Лозуваткою" видався теж драматичним…

-Так. На 12 -ій хвилині нападник "Лозуватки" Максим Тарасюк відкрив рахунок. "Колос" відігрався за 6 хвилин до закінчення матчу, завдяки голу Артема Гордієнка – 1:1. Додаткові два тайми по 15 хвилин команди не грали, а зразу почали пробивати післяматчеві пенальті. І знову на авансцену вийшов голкіпер "Колоса" Роман Пазенко, який блискуче зіграв, допомігши команді вперше виграти Суперкубок. Романа, до слова, визнано найкращим голкіпером чемпіонату. Він разом з Романом Красницьким (найкращим футболістом цього сезону) та Віталієм Шрамком увійшли до символічної збірної.

Відзначу також футболістів на чиї плечі лягло основне навантаження: воротар Олександр Кожин; захисники Роман Косяк, Ярослав Кущ, Дмитро Меденцов, Віталій Прокопенко, Олександр Ащаулов; півзахисники Олександр Малюшко, Олексій Балабас, Олег Насєкін, Гурамі Джинчарадзе; нападаючі Артем Гордієнко, Андрій Монатко.

"Колос" надійно зіграв у захисті: пропустили, як і "Кривий Ріг", найменшу кількість голів – 11. Попри те, що софіївчанам не вдалося захистити титул чемпіона, вважаю, що сезон був успішним.

Олег Манагаров: "Колос" грає, зростає, прогресує" - изображение 2

- Так все ж, чого не вистачило команді у боротьбі за чемпіонство з "Кривим Рогом" та "Лозуваткою"?

- Названі вами команди – це дуже сильні суперники, які підтверджують свій клас не лише у чемпіонаті міста. "Кривий Ріг" є міцним середняком аматорського чемпіонату країни, збирається наступного сезону змагатися у 2 лізі чемпіонату України. "Лозуватка" - бронзовий призер чемпіонату Дніпропетровської області, три роки тому була чемпіоном. На їхньому фоні "Колос" виглядав достойно. Наприклад, у 2016 році, коли ми фінішували другими, наше відставання від чемпіона - об’єднаної команди "Лозуватка -Кривий Ріг" складало 16 очок. Цього сезону перша команда чемпіонату випередила нас на п’ять залікових пунктів. "Колос" поступився чемпіонством у чесній і безкомпромісній боротьбі.

- Свого часу ви приводили "Атлант" (Кривий Ріг) до перемоги у чемпіонаті Дніпропетровщини та Кубку області, працювали тренером у футзальному МФК "Приват" (Кривий Ріг), що раніше виступав в українській Екстралізі. Останні шість років ви очолюєте "Колос". Солідний строк, як для тренерської роботи в одному клубі. Вам є з чим порівнювати. У Софіївці вас все влаштовує?

- Не завжди треба бігти туди, де тобі заплатять на декілька сотень більше. Головне – бути у зоні комфорту. Дійсно , мені є з чим порівнювати. Коли працював у "Атланті", нам вдалося стати обласним топ-клубом, виграти чемпіонат, нашими футболістами цікавився Сергій Пучков, який тоді тренував ФК "Севастополь".

"Колос" (Софіївка) – це новий етап в моїй роботі. І мені тут подобається, відчуваю комфорт. Подобається творчий процес, який виник під час роботи між мною, президентом клубу Миколою Бібою та засновником клубу Олександром Ащауловим. Завдячуючи цим людям створені сприятливі умови для функціонування команди. "Колос" (Софіївка) грає, зростає, прогресує…

- Коли взимку більшість команд проводять лише контрольні матчі на Криворіжжі вирують пристрасті офіційних змагань – зимова першість міста. Як складаються справи для вашої команди у чемпіонаті?

- Зимовий чемпіонат проходить у двох групах - "Новікова" і "Сторожука". У групі "Новікова" зібралися найсильніші команди Криворіжжя, також заявився колектив із Херсонщини - "Дружба" (Новомиколаївка) та представник Миколаївщини – ФК "Казанка".

Цей турнір розглядаємо виключно, як один із етапів підготовки до літнього чемпіонату. Не стоїть задача виграти цей турнір за будь-яку ціну. До речі, ми ніколи не ставимо питання чемпіонства у категоричній формі. Хоча у кожному матчі я налаштовую своїх підопічних лише на перемогу.

- Чи плануються зміни у команді?

- Ми запросили декількох молодих місцевих футболістів. Але як вони інтегруються у нашу команду покаже час, багато що залежатиме від них самих. Не виключаю, що "Колос" можуть залишити гравці, які добре проявили себе цього сезону. Але наразі про це мені нічого невідомо. Я завжди радію, коли футболіст іде на підвищення у сильний клуб. Раніше наша команда вже зазнавала суттєвих кадрових втрат, але через певний відрізок часу ми знаходили достойну заміну гравцям, які залишали нас.

- Коли вболівальники зможуть побачити "Колос" у чемпіонаті Дніпропетровщини?

- Президент клубу Микола Біба та засновник Олександр Ащаулов, озвучили, що в обласному чемпіонаті "Колос" гратиме тоді, коли у Софіївці після реконструкції відкриють стадіон. Останніми сезонами свої домашні матчі команда змушена була проводити у Кривому Розі. Відкриття стадіону у Софіївці, який включає в себе новий газон зі штучним покриттям, заплановане на 2020 рік. Після цього визначимось, в яку обласну лігу заявиться "Колос".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →