closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Михайло Забитівський: "Зборівська команда не опустилася нижче свого рівня, хоча могла виступити й краще"

Михайло Забитівський: "Зборівська команда не опустилася нижче свого рівня, хоча могла виступити й краще"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
693
0

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі команда, яка посіла п’яте місце у вищій лізі – "Колос" (Зборів). До розмови ми запросили головного тренера команди Михайла Михайловича Забитівського.

Пане Михайле, як оцінюєте виступ "Колоса" в сезоні, що завершився?

– Зборівська команда не опустилася нижче свого рівня, хоча могла виступити й краще. Було дуже багато причин, що ми не піднялися вище. Початково завдання було зачепитися за третє місце, бо дві команди ("Агрон" і "ДСО-Поділля") по фінансах і підбору гравців були значно сильніші за інших. При всіх позитивних нюансах, які б могли бути в нашій команді, таки можна було поборотися за "бронзу", але через те, що впродовж сезону мало місце дуже багато травм наших футболістів (Муравський, П. Грабчак, Комар, Козелко, Бабин), а також те, що між колами нашу команду залишило два лідери – Святослав Дзядикевич та Андрій Сухецький, заскочити в трійку не вдалося.

Дивіть також: Статистика команди у чемпіонаті Тернопільської області

– У яких матчах команда недобрала очок, а в яких, навпаки, зіграла успішно?

– Найневдалішим нашим матчем був у Заліщиках, де ми програли місцевому "Дністру" (0:1). У тому поєдинку дещо я не вгадав зі складом плюс мали місце, як на мій погляд, суддівські помилки, коли не було призначено у ворота суперників два очевидних пенальті. Втратили два очка у Козові, зігравши внічию (1:1), хоча могли перемагати, забив Роман Бардокін пенальті. Не повинні були програвати вдома у матчі-відкритті чортківському "Кристалу" (1:2). Ми створили дуже багато гольових моментів, однак на низькому рівні була їх реалізація. Та й удома після першого тайму перемагали ФК "Бережани", але в другому – розслабили, зарано повірили в перемогу і поплатилися поразкою (2:4). Натомість взяли очки в матчах, які складалися для нас не дуже добре, або в ігровому плані чи мали кадрові проблеми. Поїхавши у Підволочиськ 14 гравцями, на "жилах" витягнули гру (4:3). Досить серйозний опір нам чинив ФК "Тернопіль-ДЮСШ", але тут вже був фарт на нашому боці і допоміг фактор власного поля. У тому поєдинку ми святкували перемогу 3:0.

– Якщо вдатися до персоналій, хто з гравців зборівської команди показав себе з кращої сторони, а від кого чекали більшого?

– Відзначив би Ігоря Козелка, незважаючи на постійні травми, він відіграв буде сильно. Особливо виділив би матч з ФК "Вишнівець" (4:2), в якому він розривав суперника. Наш нападник Володимир Турчак з знаком плюс мене вразив. Він показав, що дуже хоче грати і своїми стараннями та наполегливістю зумів відзначитися 9 м’ячами, при тому, що йому не завжди знаходилося місце в основному складі. У першому колі, до травми, надійно зіграв в обороні Петро Грабчак. Чудово влився в колектив молодий Сергій Лис, який одразу став гравцем основного складу. Однак трагедія забрала життя молодого хлопця, який міг вирости у хорошого футболіста. Андрій Блакита непогано відіграв. Більшість матчів він виходив на заміну, однак у них і забивав, і намагався чіплятися за кожен м’яч, тобто постійно підсилював нашу гру. У багатьох моментах рятував нашу команду і ветеран команди, 41-річний воротар Юрій Сурмай. Звичайно, не без помилок, але його надійна гра на останньому рубежі давала впевненості польовим гравцям "Колоса" Натомість більшого чекав від Андрія Когута, котрий минулий сезон відіграв значно краще. Здав у другому колі фланговий півзахисник Вадим Цінчик, але цьому є пояснення, у нього народилася дитина і йому потрібно було приділяти їй значну увагу.

– На Ваш погляд, чи справився суддівський корпус з обслуговуванням матчів вищої ліги?

– Про суддівські помилки у Заліщиках я вже казав. Ще, на мій погляд, при рахунку 2:3 не на нашу користь у домашньому матчі з ФК "Бережани", арбітр теж мав би призначити пенальті. В решті поєдинків до суддів у мене зауважень не було.

Оцініть в загальному організацію самого футбольного сезону?

– Чемпіонат був цікавий, боротьба, окрім першого місця, відбувалася до останнього туру, прохідних поєдинків практично не було. Та й по ажіотажу змагання були на високому рівні, хороше висвітлення чемпіонату, розіграш призів від федерації. Можу тільки привітати організаторів і побажати їм так тримати.

Ваші рекомендації щодо проведення наступного чемпіонату області?

Хотілося б, щоб у вищій лізі було більше команд, бо 10-ть – це замало. Вважаю мінімум 12-ть, а той й 14 колективів можна було назбирати. Вже сьогодні чотири команди першої ліги – ФК "Копичиці", "Зоря" (Хоростків), ФК "Заводське", "Скала-Айва" – могли б сміливо конкурувати з більшістю командами вищої ліги.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →