closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Форестер" (Іванівка): золотий акорд "лісників"

"Форестер" (Іванівка): золотий акорд "лісників"
Изменить размер a+ a-
2528
0

Цього сезону чемпіоном Житомирського району у першій лізі став "Форестер" із села Іванівка. Для початку "лісники" здобули перемогу у своїй групі та вийшли у фінальну стадію. У вирішальних поєдинках здолавши "Енергію" (Гадзинка) і "Лісник" (Березівка) футболісти "Форестера" вперше у своїй історії приміряли золоті медалі першої ліги. Наступного сезону сільська команда планує зробити крок уперед – заявитися для виступів в обласний чемпіонат Житомирщини.

Кореспондент FootBoom поспілкувався з президентом клубу Володимиром Юрчуком і менеджером команди Миколою Чижиком.

- Цьогорічний сезон "Форестер" завершив на мажорній ноті, здобувши чемпіонський титул. Ваші враження від сезону?

В.Ю.: Перемогли, і це головне. Мені подобається відношення футболістів до справи. На полі вони викладалися до останнього, не шкодували себе. На звання чемпіона району "Форестер" заслуговує. Ми були сильніші за своїх суперників. Загалом підтримую команду з 2017 року, власне, відтоді, коли її заснували. Футбол я полюбив з дитинства, але на серйозному рівні ним ніколи не займався. У молодості перевагу надавав боротьбі. А тепер ось, уже в зрілі роки, став президентом футбольного клубу. Чому "Форестер"? Річ у тім, що мій бізнес пов'язаний з лісовою і деревообробною промисловістю. З англійської "forеster" перекладається як лісовий дух. Звідси і походить назва клубу.

М.Ч.: Цей сезон іванівські футболісти можуть занести до свого активу. Команді вдалося продемонструвати яскраву та атакувальну гру, яка поєдналася з хорошим результатом. У "Форестері" згуртувався монолітний колектив однодумців, який знає як іти до поставленої мети. На першому етапі ми виступали у групі "А", де змагалися вісім команд. У підсумку набрали 40 очок, випередили на дев’ять залікових пунктів "Лісник" (Березівка). У тринадцяти матчах перемогли, один поєдинок звели внічию, жодного разу не програли. Відповідно у групі "Б" перші два місця посіли ФК "Станишівка" та "Енергія" (Гадзинка). По дві кращі команди з груп вийшли у плей-офф і сформували півфінальні пари, які мали визначити фіналістів. В 1/2 фіналу "Форестер" двічі переміг "Енергію" (3:2, 2:0), а у фіналі зійшовсяз представником сусіднього села Березівка, свої суперником по групі "А" – "Лісівником". Перша сорокап`ятихвилинка завершилася нульовою нічиєю. У другому таймі два влучні удари на 55-й хвилині відзначився Вадим Нагорний, а на 61-й- Михайло Чопенко реалізував пенальті), принесли звитягу нашим футболістам - 2:0. Як бачимо, і з урахуванням матчів плей-офф "Форестер" не поступився у жодному поєдинку.

"Форестер" (Іванівка): золотий акорд "лісників" - изображение 1

- Зрозуміло, що вся команда гідна похвали, втім можливо хочете відзначити когось індивідуально?

В.Ю.: Дійсно, всій команді можна виставити найвищий бал. Окремо хочу відзначити представника команди Бориса Дурава та менеджера Миколу Чижика. Вони щодня з ранку і до пізньої ночі живуть футболом. Інколи навіть дивуєшся безмежній енергії цих людей. За підсумками сезону наші футболісти були відзначені організаторами чемпіонату в індивідуальних номінаціях. Зокрема найкращими воротарями стали обидва голкіпери "Форестера" - Микола Груша та Богдан Синицький. Також за рішенням генерального партнера Житомирської районної федерації футболу (ЖРФФ) Ігоря Ходака дипломом і пам’ятним кубком був відзначений кращий гравець команд-учасниці плей-офф першої ліги – Михайло Чопенко.

- Чи є у команді футболісти, які знайомі з професіональним футболом?

М.Ч.: Так, є. Зокрема Владислав Весельський є вихованцем футбольної школи донецького "Металурга". Він встиг пограти за молодіжний склад донецького клубу. Після цього виступав за житомирське "Полісся". Номінальне амплуа Влада – центральний захисник, але у "Форестері" ми використовуємо його на позиції опорного півзахисника. Нападник Олексій Михалюк навчався у дитячій школі харківського "Металіста". Після чого, як і Весельський, виступав за "Полісся" (Житомир). На мій погляд, у цих хлопців дуже великий потенціал, який вони розкривають поступово. Зазначу, що у 2017 році за "Форестер" виступали добре відомі на Житомирщині футболісти, які мали професіональний досвід – Дмитро Швець, Сергій Слюсар, Дмитро Тосіч, Руслан Діденко та Роман Гусак.

"Форестер" (Іванівка): золотий акорд "лісників" - изображение 2

- Як ви підходите в питані формування складу: надаєте перевагу місцевим, чи не цураєтеся запрошувати гравців з інших населених пунктів?

М. Ч.: Ми не поділяємо хлопців на "своїх" і "чужих". Наприклад, я та Борис Дурава народилися і виросли в Іванівці. Що стосується гравців команди, то у нас є як вихованці іванівського футболу, так і "легіонери" з Житомира, інших міст і сіл області. Керівництво клубу не акцентує особливої уваги на цьому питанні.

- Який середній вік команди?

М. Ч.: У нас різновікова команда. Так, воротареві Миколі Груші – 38 років. Він найстарший у команді. До речі, син Миколи Микита пішов стопами батька – зараз грає за юнацький склад "УФК–Карпати" (Львів). Є у складі "Форестера" і зовсім молоді футболісти. Думаю, якщо підрахувати, то середній вік команди – 24-25 років.

- "Форестер" був створений у 2017 році, а якою є історія іванівського футболу? Що було до "Форестера"?

М. Ч.: Місцева команда, яка найбільше запам’яталася уболівальникам – це "Профільтех". Якщо не помиляюсь цей колектив функціонував з 2010 до 2014 року, змагався у вищій лізі чемпіонату Житомирського району, першому відновленому чемпіонаті м. Житомира. Тренував "Профільтех" нинішній виконавчий директор ЖРФФ Ігор Козерацький, а кольори команди, ще зовсім юним, захищав гравець київського "Динамо", який зараз знаходиться в оренді в "Арсеналі" (Київ) Павло Оріховський. Після того, як "Профільтех" зник з футбольної орбіти декілька років Іванівка не була представлена у районному чемпіонаті. Відтепер цю прогалину усунено. З’явився "Форестер", який вже має багатьох відданих прихильників, сподіваюсь, що своєю грою команда радуватиме вболівальників ще багато років.

- У яких змаганнях "Форестер" виступатиме наступного сезону?

В.Ю.: Вирішили спробувати свої сили у чемпіонаті Житомирської області. Вважаю, що за потенціалом "Форестер" давно переріс районний рівень. Нам цікаво грати проти грандів обласного футболу - "Полісся" (Ставки), "Звягеля" (Новоград-Волинський), "Полісся" (Городниця). На мою думку, "Форестер" зможе протистояти цим командам. Ми хочемо розвиватися, прогресувати, показувати достойні результати в обласному чемпіонаті. Для цього у "Форестера" є всі передумови: матеріально-технічні, кадрові.

"Форестер" (Іванівка): золотий акорд "лісників" - изображение 3

- Участь у чемпіонаті області планує кадрове підсилення?

В.Ю.: Так, хочемо добре попрацювати на трансферному ринку. Передусім нас цікавлять молоді футболісти, які хочуть разом із "Форестером" йти до великих перемог. З молоддю працювати набагато цікавіше, адже вони сповнені бажання самовдосконалюватися, підкорювати нові рубежі. Саме такі гравці цікавлять "Форестер".

- Де "Форестер" проводить домашні матчі?

М. Ч.: У 2017 році грали на своєму сільському стадіоні в Іванівці. Проте, цього року вирішили замінити покриття газону, засіяли траву, впродовж сезону довелося виступати на виїзді. Сподіваюся, що новий, 2019 сезон, "Форестер" відкриє на нашій рідній арені.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →