closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Степан Кащин: "Сподіваємося, що "Вельбівно" продемонструє гідні результати у першій лізі"

Степан Кащин: "Сподіваємося, що "Вельбівно" продемонструє гідні результати у першій лізі"
Изменить размер a+ a-
2230
0

Цього сезону чемпіоном Рівненської області у другій лізі став ФК "Вельбівно" з однойменного стародавнього села (перша згадка про село датується 1542 роком), що в Острозькому районі. Минулої неділі відбулося урочисте вручення команді золотих медалей. Привітати чемпіонів завітали голова Рівненської обласної федерації футболу (РОФФ) Олексій Хахльов, перший заступник голови Рівненської ОДА, перший заступник голови РОФФ Віталій Ундір, ветерани місцевого футболу, рідні та друзі.

Наступного сезону вельбівчани планують зробити крок уперед – заявитися у першу обласну лігу. Про чемпіонський сезон та майбутні плани кореспондент FootBoom розмовляє з граючим президентом ФК "Вельбівно" Степаном Кащиним.

- Степане Івановичу, непростий для вашої команди сезон завершений. У "Вельбівно" - "золото" другої ліги. Можна сказати, що поставлене завдання на сезон виконане?

- Так. Ви правильно підмітили, що сезон для "Вельбівно" був непростим. Були плюси і мінуси, перемоги та поразки. Але курчат по осені рахують, у нас підсумкове перше місце у другій лізі. "Вельбівно" - чемпіон! Звичайно, що сезоном я задоволений, хлопці виконали поставлену задачу.

- У фінальній частині вашими головними конкурентами за чемпіонство були команди, з якими ви змагалися і на першому етапі у групі "Б"…

- Так. На першому етапі команди другої ліги були розподілені на дві групи ("А" і "Б"). Чотири кращі команди з кожної групи виходили у фінальну частину. Група "Б", у якій виступав ФК "Вельбівно", вважаю, була на порядок сильніша. Ми на десять очок випередили другу команду – "Колос" (Рачин). У фінальному етапі рачинці знову були нашими основними конкурентами за перемогу у чемпіонаті. Перша підсумкова четвірка команд з фінальної частини – ФК "Вельбівно", "Колос" (Рачин), "Локомотив" (Здолбунів), "Лісівник" (Дубровиця) виступали разом і на груповій стадії, завершивши змагання в такій же послідовності.

Читайте також: "Маяк" (Сарни) - чемпіон Рівненської області

- Який, на ваш, погляд загальний рівень другої ліги чемпіонату Рівненської області?

- Трохи вищий середнього, є кілька хороших колективів, з якими було цікаво суперничати. Думаю, що усім командам є над чим працювати та чогось прагнути.

- Цьогорічне чемпіонство "Вельбівно" у дугій лізі – це найкращий результат в історії команди?

- Ні. Почну з того, що у Вельбівному, ще у 80-х роках ХХ століття була досить боєздатна футбольна дружина, яка здобула срібні нагороди у другій лізі. Мені ще запам’ятався товариський матч вельбівчан проти ветеранів київського "Динамо".

У період з 1989-го до 1996-го року футбольної команди у селі не було. У 1997-му році я та інші небайдужі односельці, зокрема Володимир Груша зі своєю родиною та Юрій Матвійчук, почали відроджувати місцевий футбол. І врешті ФК "Вельбівно" заявився у другу обласну лігу. У 2007-му і 2014-му були чемпіонами, у 2013-му – срібні призери. Виступали і у першій лізі, де у 2015-му році посіли високе п’яте місце.

Так що цього сезону "Вельбівно" вже втретє виграє другу лігу. Крім того, наша команда останніми роками вдало виступає у Кубку Рівненської області. Майже кожного сезону потрапляємо до вісімки кращих команд розіграшу Кубку.

Читайте також: Сергій Вишневський: "Вілія" хоче на прикладі знаменитого "Аякса" вибудувати свою клубну піраміду"

- Я так розумію, що особисто ви віддали ФК "Вельбівно" понад двадцять років…

- Є таке. Я стояв біля витоків цієї команди. Хотілося, щоб футбол знову повернувся у Вельбівно. Це був 1997 рік, коли мені виповнилося лише п'ятнадцять. Ось уже двадцять один рік я вірою і правдою служу ФК "Вельбівно": є граючим президентом клубу, капітаном команди та одним із найдосвідченіших гравців. Зараз мені 36 років, старший за мене у команді лише 41-річний Юрій Гриценко, ще одому ветерану Максиму Юрчуку – 35 років.

Степан Кащин: "Сподіваємося, що "Вельбівно" продемонструє гідні результати у першій лізі" - изображение 1

Кістяк команди – 24-25 річні хлопці. Це гарний вік, гравець вже сформований і готовий до подальшого саморозвитку. Грають у команді переважно місцеві. Завдяки продуманій селекційній роботі у ФК "Вельбівно" підібрався боєздатний склад, якому інші клуби можуть лише позаздрити.

- Хто є лідерами команди?

-На хороші слова заслуговує вся команда. Окремо відзначу гравців захисної лінії - капітана команди Віталія Кравчука, Вадима Тишкуна, Сергія Ковальчука; футболістів групи атаки - Олега Грушу, Олександра Ващука, Юрія Гриценка.

Вподовж чемпіонату "Вельбівно" показував атакувальний футбол. Тож недивно, що кращим бомбардиром другої ліги став наш нападник Сергій Непомнящий. У двадцяти одному поєдинку він забив двадцять один м’яч. Відмінний показник.

- Розкажіть про наставника команди. Хто цього сезону привів "Вельбівно" до золотих медалей?

- Тренує "Вельбівно" відомий на Рівненщині фахівець Микола Кулінець. За свою кар’єру він пограв під орудою багатьох відомих фахівців, тож йому є що передати своїм теперішнім підопічним.

Після завершення ігрової кар’єри Микола Васильович очолював "Цукровик" (Оженин), з яким вигравав другу лігу першості Рівненщини та доводив команду до призового місця у вищому дивізіоні.

"Вельбівно" цей кваліфікований наставник очолює вже п’ятий сезон, зараз велику увагу приділяє формуванню сільської юнацької команди. З юнаками також плідно працює Валентин Стрілець. Якщо наступного сезону "Вельбівно" виступатиме у вищій лізі, то потрібно буде заявляти на чемпіонат і юнацький склад. Скажу вам, що дитячо-юнацький футбол у Вельбівному розвивається дуже добре.

- Ким може пишатися Вельбівно? Хто з місцевих футболістів найкраще проявив себе у професіональному футболі?

- Півзахисник Віталій Груша є стрижневим гравцем першолігового "Агробізнесу" (Волочиськ). Нападаючий Олександр Апанчук виступав за тернопільську "Ниву". Його молодший брат Андрій зараз є гравцем юнацького складу донецького "Шахтаря", залучається до збірної України свого віку. До речі, їхній батько Віктор свого часу виступав за "Вельбівно", а зараз всіляко допомагає команді. Відзначу ще і молодого вихованця місцевого футболу Миколу Тишкуна, який проходив футбольній вишкіл в академії стрийської "Скали", а зараз під "основою" у луцькій "Волині".

- Наступний сезон "Вельбівно", як переможець першої ліги, має розпочати у вищій. Так і буде?

- Ми докладемо для цього максимум зусиль. Нас збирається підтримувати місцева і районна влади, якій я хотів би висловити слова вдячності. Крім того, допомогти у ремонті роздягалень для команди пообіцяв перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації, перший заступник голови РОФФ Віталій Ундір. Він разом з головою РОФФ Олексієм Хахльовим побували у Вельбівному на нагородженні нашої команди і залишилися задоволеними від побаченого. До речі, окрім золотих медалей ФК "Вельбівно" були вручені індивідуальні відзнаки: Сергій Непомнящий отримав приз як кращий бомбардир другої ліги, Миколу Кулінця визнано кращим тренером, мене – кращим президентом.

Цьогорічний футбольний сезон для "Вельбівно" завершився на мажорній ноті. Тож футболістам на вечірці можна було трішки розслабитися, випити келих шампанського і безмежно порадіти сьогоднішній перемозі. Хвилини перепочинку, і завтра знову в бій! Ми сподіваємось, що найближчими сезонами ФК "Вельбівно" продемонструє гідні результаті у першій лізі.

- На ваш погляд, на сьогодні ФК "Вельбівно" вже готовий на рівних суперничати з лідерами вищої ліги – "Маяком" (Сарни), "ОДЕКом" (Оржів), ФК "Малинськом"?

- Думаю, що так. Якщо буде достатнє фінансування, то нам вдасться зберегти теперішній склад. У нас достатня кількість молодих і перспективних гравців. Звичайно, що потрібно буде і підсилитися та дещо омолодити склад.

А грати і вигравати сьогодні можна у будь-якого суперника. З тим же "Малинськом" ми провели останніми роками у різних турнірах п’ять матчів. І жодного разу суперник не перемагав у Вельбівному. Однозначно – у першій лізі ФК "Вельбівно" боротиметься за нагороди чемпіонату.

- Якою є інфраструктура ФК "Вельбівно"?

- Як для сільської місцевості наша клубна інфраструктура на хорошому рівні. "Вельбас Арена" включає в себе два поля: основне і тренувальне. У 2014 році стадіон був визнаний кращим в області.

Пряма мова

Олексій Хахльов, голова РОФФ: "Дуже сподобалося, що у Вельбівному було організоване справжнє свято - учні школи співали футбольних пісень, для гравців команди організували цікаву футбольну вікторину. Приємно, що завдяки об`єднанню зусиль президента клубу Степана Кащина, селищного голови В`ячеслава Зелемського, влади району та області через чотири роки до Вельбівного повернулося чемпіонство. Побажав команді не знижувати планку й гідно виступити у першій лізі області наступного сезону".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →