closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Роман Самчук: "На жаль, свої "корективи" внесли позафутбольні фактори"

Роман Самчук: "На жаль, свої "корективи" внесли позафутбольні фактори"
Изменить размер a+ a-
1150
0

Після чемпіонського сезону-2017 у першій лізі чемпіонату Львівської області "Локомотив" (Рава-Руська) цьогоріч дебютував у обласній Прем'єр-лізі. Дебют видався вдалим, "попивши крові" претендентам на медалі та показавши змістовний і цікавий футбол, "залізничники" у фінішували на сьомому місці. Головний тренер "Локомотива" Роман Самчук у розмові з кореспондентом FootBoom підсумував виступ своєї команди та зазирнув у найближче майбутнє.

- Романе, як охарактеризуєте виступ "Локомотива" та його юнацького складу у цьогорічному сезоні?

- Перед початком чемпіонату була поставлена задача – посісти п’яте місце. Втім, вважаю, що і сьомий рядок у турнірній таблиці це непоганий результат. Тим паче, що "Локомотив" дебютував у Прем`єр-лізі Львівщини. Хоча могли завершити сезон і з кращим показником.

Що стосується виступу юнацької команди, яка посіла восьме місце, то не маю особливого бажання щось коментувати. Посеред сезону юнацьку команду залишив тренер, який мав на це об’єктивні причини. Склалася неприємна ситуація, коли група гравців почала безвідповідально ставитися до тренувального процесу та футболу загалом. Прикро, адже юнацька команда це наш найближчий резерв.

Роман Самчук: "На жаль, свої "корективи" внесли позафутбольні фактори" - изображение 1

- Сьоме місце "Локомотиву" у чемпіонаті області – це межа на сьогодні ? Чи за певних обставин команда могла би фінішувати у підсумковій таблиці вище?

- Цьогорічний результат не повністю відображає потенціал команди. На жаль, свої "корективи" внесли позафутбольні фактори. Основною проблемою залишається слабке суддівство. Наведу один приклад. У чвертьфіналі Кубку Львівської області "Локомотив" зустрічався з ФК "Миколаїв". В кінці гри за рахунку 1:0 на користь "Локо" арбітр ставить абсолютно безпідставну "точку" в наші ворота, суперник пенальті реалізовує – 1:1, додатковий час. Овертайм рахунок не змінив, серію одинадцятиметрових ударів краще виконали миколаївці – вони вийшли півфіналі. Де ж справедливість!?

Хоча треба відзначити, що нове керівництво обласної федерації зробило низку нововведень, які допомагають боротися з проблемою низького обслуговування матчів.

Читайте також: Статистика гравців "Локомотива" у чемпіонаті Львівської області-2018

- Які матчі "Локомотива" можете виділити, а про які не хочеться згадувати?

- Виокремлю насамперед дві перемоги у чемпіонаті області над бронзовим призером ФК "Миколаїв". Вдома "Локомотиву" вдалося також перемогти (1:0) чемпіона – "Юність" (Верхня Білка). На виїзді мінімально поступилися супернику (0:1), але грали дуже пристойно, до футболістів не маю жодних претензій.

Водночас слабко зіграли з ФК "Самбір", двічі зазнали поразок (0:4), з таким же рахунком програли "Феніксу -Стефано" (Підмонастир). Необов’язкова втрата очок була у поєдинку з аутсайдером чемпіонату – СФК "Кордія" (Муроване).

- На ваш погляд, розподіл місць у турнірній таблиці є закономірним?

- Вважаю, що все закономірно. Користуючись нагодою хотів би привітати футбольний клуб "Юність" (Верхня Білка) зі здобуттям золотих медалей. Вони дійсно грали у футбол та на відміну від деяких інших команд не брали участі в позафутбольних іграх.

- Кого з футболістів "Локомотива" можете відзначите за підсумками сезону?

- Увесь сезон стабільно відіграв наш ветеран, капітан команди Володимир Лаба. Крім того, відзначу досвідченого півзахисника Ігоря Краївського, який має досвід виступів за професіональні клуби ("Карпати-2"(Львів), "Динамо" (Львів), "Спартак" (Івано-Франківськ), "Газовик-Скала" (Стрий), "Княжа" (Щасливе), "Арсенал"(Біла Церква). З кожним днем прогресу молодий універсал Максим Зенько. На подяку заслуговує і нападник Олег Мізерник, який повернувся у "Локомотив" з ФК "Львів" вже по ходу сезону.

Роман Самчук: "На жаль, свої "корективи" внесли позафутбольні фактори" - изображение 2

- Ви згадали Олега Мізерника, який з іншим гравцем "Локомотива" Іваном Дещицею напередодні цього сезону уклали контракти з ФК "Львів". Проте у клубі Прем`єр-ліги їм так і не вдалося закріпитися…

- Так. Вважаю, що у "Львові" хлопцям давали замало ігрового часу, щоб вони зуміли себе проявити. У ті лічені хвилини, що надавалися Олегу та Івану було майже неможливо себе проявити. До того, ж вони не проходили з ФК "Львів" підготовчих зборів, а підписали контракти перед самісіньким початком чемпіонату.

Спочатку до "Локомотиву" повернувся Іван Дещиця. У Олега Мізерника після "Львову" виник варіант з тернопільською "Нивою". Він успішно пройшов перегляд і підписав контракт з тернополянами. Втім, після проходження поглибленого медогляду з’ясувалося, що у нього є проблеми зі здоров’ям. Тож про виступи у другій лізі довелося забути. Після Тернополя Мізерник повернувся у Рава-Руську.

Читайте также: "Юність" (Верхня Білка) - чемпіон Львівської області

- Більшість команд Прем`єр-ліги Львівської області добре забезпечені матеріально. Як із цим обстоять справи у "Локомотива"? Хто допомагав команді впродовж сезону?

- Фінансування вистачало для виступу "Локомотива" у цьому сезоні. Але воно не таке потужне, як у деяких команд Прем`єр-ліги. "Локомотив" існує завдяки підтримці президента клубу Андрія Галаса та групи місцевих меценатів.

- Чи можна вже говорити про зміни, які очікуються у команді?

- Наразі всі гравці на місці, нас ніхто не залишив. Кадрова ситуація буде прояснятися під час підготовки до сезону.

- Які позиції хотіли б підсилити?

-Щоб ставити задачу на потрапляння до першої трійки потрібно підсилити три позиції. Придбати класного центрального захисника, центрального півзахисника та нападника.

- Тобто перед командою стоятиме завдання – завоювати один із комплектів нагород?

- "Локомотив" хоче підвищити планку турнірного сходження. Ускладнюємо завдання для команди, бо команда повинна постійно прогресувати.

- Як довго "Локомотив" перебуватиме у відпустці? Чи відомий план підготовки на новий сезон?

- З відпустки виходимо після різдвяних свят. Запланований безперервний тренувальний цикл, проведення товариських поєдинків, участь у традиційному турнірі пам'яті Ернеста Юста.

Довідка

Історія футболу дев`ятитисячного містечка Рава-Руська (Жовківський район) – одного з найстаріших населених пунктів Західної України досить багата. Свого часу місцева команда "Рава" три сезони виступала у другій лізі чемпіонату України: 2003/2004, 2004/2005, 2005/2006. З 2009 року у зв'язку із фінансово-економічною кризою клуб призупинив своє існування і не заявився на жоден із турнірів як району, області, так і чемпіонату України.

Вихованець рава-руського футболу Іван Лень виступав за київську "Оболонь". Ще один колишній гравець "Рави", Роман Каракевич був найкращим бомбардиром другої ліги чемпіонату України у сезоні 2003/2004 рр., після чого перейшов до запорізького "Металурга".

Відродженням футболу у Рава-Руській зайнявся Андрій Галас, який у 2007 році заснував ФК "Локомотив". У 2013 році команду очолив Роман Самчук. У 2017 році "Локомотив" переміг у першій лізі чемпіонату Львівщини. З 2018-го команда виступає у Прем`єр-лізі області.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →