closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Тарас Стретович: "Ставимо на меті отримати професійний статус та повернути великий футбол у Кривий Ріг"

Тарас Стретович: "Ставимо на меті отримати професійний статус та повернути великий футбол у Кривий Ріг"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
1120
0

Нещодавно стало відомо, що ФК "Кривий Ріг" розпочав процедуру проходження атестації для участі у Другій лізі України. Про підсумки 2018 року та про всі аспекти розвитку клубу в інтерв‘ю порталу "Спортивний Кривбас" розповів гравець і за сумісництвом спортивний директор ФК "Кривий Ріг" Тарас Стретович.

Тарасе, завершилась половина сезону в першості серед аматорів. Задоволені грою команди та проміжним результатом?

– Я би поділив цей відрізок сезону на два етапи: на серпень, в якому у нас був невдалий старт, та на подальші матчі. Відверто можу сказати, що початок чемпіонату у нас вийшов доволі невдалим. На мою думку, на це є декілька причин: неочікували такий високий рівень аматорського чемпіонату України, недостатньо підготувались до старту сезону, брак досвіду гри на цьому рівні у більшості гравців. Також зіграла роль і неповна кадрова комплектація. У вересні розуміли, що потрібно підсилюватись. Вдалося домовитися про перехід до "Кривого Рогу" двох вихованців та колишніх гравців молодіжних складів "Кривбасу" Євгенія Мороза та Павла Бовтуненка.

Команда через матчі першості України та міста набрала свої кондиції, здобула необхідний досвід та впевненість у своїх силах і почала показувати зовсім інший рівень футболу та результати. У подальшому із восьми матчів була всього одна поразка на виїзді від лідера першості на той момент – "Таврії" з Новотроїцького. Тому оцінюючи загалом, можу впевнено сказати, що виступ клубу є задовільним. Але ми бажаємо кращого і навесні докладемо зусиль, щоб підтягнутись до лідерів.

Читайте також: ФК "Кривий Ріг" атестується до Другої ліги ПФЛ

– Який найбільший позитивний момент ви відзначите у дебюті на новому рівні?

– Найбільш позитивним моментом для нас є те, що з кожним матчем на трибунах нашого стадіону "Будівельник" ми бачимо все більше глядачів. Подобається, що багато людей відвідують поєдинки цілими родинами. Дуже тішуся, коли батьки разом з малечею приходять вболівати за улюблений футбольний клуб.

– Як вам організація Чемпіонату серед аматорів?

– Це вже значно вищий організаційний рівень, який не йде у порівняння з першістю міста чи області. До цього чемпіонату значно більша увага та зацікавленість вболівальників, преси, футбольної громадськості.

– Що скажете про міські змагання? Чи сильно засмутилися у клубі, що не вдалося виграти Кубок та чемпіонат?

– Можу сказати, що гравці засмутилися значно більше, ніж керівництво. Клуб не ставив за мету будь-якою ціною перемогти у Кубку та першості міста. Ці змагання розглядали як тренування з підвищеною відповідальністю. Тим паче, що переможцями у цих змаганнях стали доволі непогані команди "Колос" з Софіївки та "Лозуватка". Але тренери та гравці завжди прагнуть перемагати та бути кращими, тому звісно, що у команді є певне незадоволення від втрачених медалей та кубку.

– Чи важко було поєднувати одразу три турніри?

– Жодної проблеми з участю у трьох турнірах не було. Ми маємо у своєму складі 22-23 гравців. У міських змаганнях переважно виступали ті, хто отримує менше ігрової практики, або ж відновлюється після травм. На першість України виходили на поле найкращі. Тому можу сказати, що участь у міських змаганнях дала нам змогу тримати всіх гравців в одному функціональному стані та награвати ті ігрові елементи, які потім ми використовували на вищому рівні. До того ж у матчі з нами кожна команда намагається максимально себе проявити. Це дає шанс побачити можливості свого колективу, або когось запросити на перегляд з інших клубів.

Читайте також: Турнірна таблиця чемпіонату України серед аматорів

– Які плани на міжсезоння? Як плануєте заповнювати зимову паузу?

– Вже 8 грудня стартує зимова першість міста, в якій ФК "Кривий Ріг" планує взяти участь. Також хочемо зіграти товариські матчі з професійними клубами Першої та Другої ліг, щоб перевірити себе на їх фоні.

Адже у поєдинках з сильнішими командами можна прогресувати та побачити свої слабкі сторони, над якими потрібно працювати. Можливо ще будемо грати у Кубку Придніпров’я, але це вже буде залежати від формату турніру, складу учасників і місця його проведення. Є бажання та ведемо перемови про організацію тренувальних зборів у Бердянську, щоб краще підготуватися до старту весняної частини чемпіонату України.

– ФК "Кривий Ріг" розпочав процедуру атестації на участь в наступному сезоні у Другій лізі. Відчуваєте, що клуб повинен рости далі? Чи поки що зарано про це говорити?

– Звісно, що ми відчуваємо і розуміємо: команда має рости далі та підійматись на ще вищий рівень. Саме тому на зібранні співвласників футбольного клубу було прийнято рішення подати заявку на проходження процедури атестації до Другої ліги. Ми чітко розуміємо, що на сьогоднішній день структура та діяльність нашого клубу не є досконалою, і тому бажаємо усунути ті недоліки, на які нам вкаже атестаційний комітет ФФУ.

– Для цього вам потрібне буде підсилення гравцями. Чи є вже хтось на радарі у Валентина Платонова?

– Напевно, це питання краще задавати Валентину Вікторовичу. Але політика нашого клубу така, що перевага надається місцевим криворізьким футболістам. Тому спілкуємось та слідкуємо за гравцями, що зараз виступають у клубах Першої та Другої ліг. Завжди тримаємо руку на пульсі подій. Але багато чого буде залежати від того, де ми починатимемо наступний сезон: у Другій лізі чи в іншому дивізіоні.

– У заяві від клубу ледь не вперше шанувальники футболу побачили, що юридична назва команди "Кривбас – Кривий Ріг". З яким іменем збираєтесь йти у професіонали?

– Всі, хто слідкує за нашим клубом знають, що з самого початку ми маємо юридичну назву ТОВ "Футбольний клуб "Кривбас-Кривий Ріг". Про це керівництво оголосило ще на першій презентації нашого клубу. Але тоді, мабуть, це пройшло непомітно. Зараз, коли люди побачили, що команда вже досягла певних успіхів та бажає розвиватися і проводить велику роботу по залученню вболівальників на стадіон, то і звернули увагу, що у назві клубу є ім’я "Кривбас". Давайте для початку отримаємо атестат для участі у змаганнях і вже тоді будемо думати із якою назвою будемо виступати. Усьому свій час, тому прошу уболівальників з розумінням поставитися до цього питання. Ім’я "Кривбас" – це бренд міста. У кожному куточку країни Кривий Ріг знають за цією назвою. Це клуб, який жодного разу у своїй історії не вилітав з Вищого дивізіону українського футболу.

Тому ми вважаємо, що виступати з таким гучним іменем у першості району, міста, області чи у чемпіонаті України серед аматорів – буде неповагою до тих, хто роками своїм потом та кров’ю бився за славетну емблему на грудях під назвою "Кривбас". На сьогоднішній момент ФК "Кривий Ріг" має свою історію, що почалась з самих низів нашого футболу. І вже маємо певні досягнення, якими ми пишаємося.

– Чи не бентежить вас існування ще одного "Кривбасу"? Попри те, що команда Сергія Мазура немає юридичних підстав грати під легендарним іменем для нашого міста.

– Ви вірно зазначили, що це дійсно легендарне ім’я для нашого міста. Особисто мене це не бентежить. Але дуже засмучує, що клуб з такою назвою знаходиться на передостанньому місці у обласних змаганнях та на десятій сходинці у першості міста. Хоча й можу відзначити, що у їх складі є талановиті молоді хлопці. Вони мають можливість, при правильному відношенні, стати гарними гравцями у майбутньому.

– Як плануєте долати критерії проходження атестації? Зокрема, щодо фінансової складової клубу.

– Існує п’ять критеріїв, яким повинен відповідати клуб: правовий, спортивний, кадровий, інфраструктурний та фінансовий. Незабаром Федерація футболу України має ознайомити претендентів на отримання атестату з строками та вимогами до кожного з них. Щодо фінансової складової, то ми постійно знаходимось у пошуку додаткових спонсорів та інвесторів.

Ведемо перемови щодо партнерства і сподіваємось, що до закінчення процедури атестації у нас вже буде чітке та прозоре розуміння того, з яким бюджетом ми йдемо у професіонали.

– А як бути зі стадіоном? Адже не хочеться, щоб криворіжці приймали суперників у іншому місті.

– Домашній стадіон є одним з найгостріших питань. Можу точно запевнити, що грати в іншому місті наш клуб точно не буде, адже не для цього ми намагаємося відродити великий футбол у Кривому Розі. На теперішній момент є тільки два стадіони, які можуть приймати матчі професіональних футбольних ліг. Це славнозвісний "Металург" та стадіон шахти "Жовтнева". Головна арена міста зараз знаходиться не у найкращому вигляді, а найголовніша проблема – жахливий газон. На його відновлення, а потім підтримання у належному стані, потрібні кошти. Нещодавно зустрічався із директором ДЮСШ №1 Вадимом Суботою. Він розповів про теперішній стан стадіону. Будемо вести діалог та вирішувати цю проблему. До того ж "Будівельник", який ми наразі орендуємо, не відповідає рівню Другої ліги. Крім цього хочеться, щоб наші вболівальники підтримували улюблений клуб у максимально комфортних умовах.

На "Жовтневому" грає "Гірник" і там вони мають свого глядача. Але якщо не залишиться іншого варіанту окрім цього стадіону, то будемо зустрічатися з керівництвом "Гірника" і намагатися знайти компроміс.

– І наостанок. Як працюєте з вболівальниками і які плани на 2019 рік? Чим будете дивувати?

– Прикладаємо максимальних зусиль з наявних сьогодні ресурсів, щоб залучати людей на стадіон. Робимо так, щоб їм було цікаво та комфортно на стадіоні. Головне – бажання містян прийти на наступний матч. На іграх у нас постійно проходять різноманітні конкурси та розіграші подарунків від партнерів та спонсорів. Втім головним фактором для глядачів все ж таки є гра та результати команди. Найбільшою метою на 2019 рік є залучення якомога більшої кількості вболівальників на матчах нашого клубу, отримання атестату та дебют у професійному футболі. Дивувати будемо якісною грою, результатами та приємними подарунками.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →