closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Рудницький: "Приємно, що "Асканія-Флора" увійшла в історію футбольної Київщини"

Володимир Рудницький: "Приємно, що "Асканія-Флора" увійшла в історію футбольної Київщини"
Изменить размер a+ a-
2471
0

Спортивний директор ФК "Асканія-Флора" (Калинівка) Володимир Рудницький розповів кореспонденту FootBoom про перемогу команди у цьогорічній Першості (перша ліга) Київської області з футболу та подальші перспективи. Зазначимо, що впродовж чемпіонату (груповий етап, фінал) команда з Броварщини показала відмінні турнірні показники. Зокрема "Асканія-Флора" не зазнала жодної поразки, взявши гору в дев’ятнадцяти календарних поєдинках і ще тричі зігравши внічию (різниця м'ячів 84-15).

- Володимире Станіславовичу, ваші враження від сезону, що завершився?

- Які можуть бути враження, якщо команда в своєму дебютному сезоні на Першість Київської області стала чемпіоном і завоювала золоті медалі?! Тільки позитивні і незабутні. Приємно, що "Асканія-Флора" увійшла в історію футбольної Київщини, як команда, що не зазнала в першості області жодної поразки. При цьому вона демонструє видовищний і динамічний футбол. Саме той футбол, який подобається вболівальникам.

Читайте также: Чемпіонат Київської області. 25-й тур. "Авангард" (Бзів) оформив чемпіонство

- Нагадайте, з якими показниками команда закінчила перший етап у своїй групі?

- Перший етап "Асканія-Флора" закінчила з 38 очками, при 12 виграшах і 2 нічиїх. При цьому ми забили 49 м’ячів і пропустили лише 7. Як для дебютанта першості, це дуже пристойні показники.

Володимир Рудницький: "Приємно, що "Асканія-Флора" увійшла в історію футбольної Київщини" - изображение 1

- Хто у групі був вашим головним конкурентом?

- На першому етапі, у групі "Б", керівництво та тренерський штаб "Асканії-Флора" прогнозували боротьбу з нашими "друзями-суперниками" з Броварщини – ФК "Беркут-Легіон" (більше ми ні про кого не знали), але хлопці з Бородянки і Яготина приємно вразили. А на вирішальній, фінальній стадії - це беззаперечно ФК "Колос" з Пустоварівки.

- Коли зрозуміли, що "Асканія- Флора" може боротися за "золото" чемпіонату?

- Напевно, своєрідним маркером, став гостьовий матч на штучному покритті проти ФК "Діназ-2" з Вишгорода. Програючи по ходу зустрічі 0:2 і 1:3, ми закінчили цей матч з рахунком 3:3. Тоді стало зрозуміло, що народилась КОМАНДА, яка здатна вирішувати найскладніші завдання, в тому числі боротися за "золото".

- Як оцінюєте виступ команди у фінальному етапі?

- Фінальний етап, як і попередній, ми закінчили з дуже пристойними показниками: 22 набраних очка, при семи перемогах та одній нічиї.

Володимир Рудницький: "Приємно, що "Асканія-Флора" увійшла в історію футбольної Київщини" - изображение 2

- Давайте більш детально зупинимось на матчі заключного туру фінального етапу "Колос" (Пустоварівка) - "Асканія -Флора" (Калинівка). Після якого, власне, калинівці і стали переможцями першої ліги…

- Мабуть, організатори турніру щось знали… В останньому - восьмому турі зустрілись команди, які заздалегідь забронювали собі або "золото" або "срібло". Тому матч між ФК "Колос" і ФК "Асканія – Флора" став, як кажуть, "вишенькою на торті". Незважаючи на досить прохолодну погоду, гаряче було як на полі, так і за його межами. Враховуючи турнірне становище команд, для завоювання "золота" нас влаштовував будь-який результат матчу, окрім поразки. Але в Пустоварівку хлопці їхали тільки за перемогою. Протилежної думки були наші суперники, у складі яких багато гравців, що пограли на дуже високому професійному рівні. Тому, з перших хвилин пустоварівці кинулися у бій, створивши біля наших воріт масу гольових моментів, які на 11-й хвилині втілилися у забитий м’яч. Після цього наші хлопці захопили ініціативу і на 40-й хвилині Богдан Нездатний заробив 11-метровий удар, який майстерно реалізував Роман Дорогань. Як кажуть, гол у роздягальню. Після перерви малюнок гри не змінився. На 51-й хвилині Дмитро Бєлов, замкнувши передачу зі штрафного, вивів нашу команду уперед - 2:1. На жаль, на 71-й хвилині, не витримавши напруги поєдинку, суддівська бригада втратила контроль за подіями на полі, внаслідок чого, з моєї точки зору, не обґрунтовано було показано відразу чотири червоних картки, одну – господарям і три – нам. Тому, останні 20 хвилин основного часу і дев’ять додаткового ми догравали у вісьмох. Проте, хлопці проявили характер і матч так й закінчився з рахунком 2:1 на нашу користь.

- Кого відзначите з гравців команди за підсумками сезону?

- Про кожного з хлопців я можу із захватом розповідати не одну годину. Протягом першості ми стали, як одна сім’я, а виділити когось одного в родині дуже важко - вони усі найгарніші і найдорожчі… Хоча, якщо хлопці прочитають це інтерв’ю, я думаю, що вони мене підтримають. Після першого кола до нас приєднався Назар Олійник, молодий 20-річний хлопець, який своєю грою забронював собі місце в стартовому складі команди і став одним з ключових гравців.

- За регламентом чемпіонату Київської області переможець першої ліги наступного сезону повинен грати у вищій. "Асканія-Флора" планує підвищитися у ранзі?

- Так. Після закінчення першості у нас була розмова з президентом клубу Валерієм Івановичем Горбанем, на якій ми обговорили підсумки і результати цієї першості, а також плани та завдання на наступний рік. По своїй натурі наш президент – людина-максималіст. Тому перед командою поставлені амбітні цілі.

- Чи вдасться зберегти чемпіонський склад?

- На мою думку, у кожного тренерського штабу є бажання не тільки зберегти чемпіонський склад, а й підсилитись у міжсезоння. І ми у цьому не виключення. А чи вдасться зберегти? Час покаже!

Володимир Рудницький: "Приємно, що "Асканія-Флора" увійшла в історію футбольної Київщини" - изображение 3

- Чи багато буде новачків? Можливо це будуть, якісь відомі футболісти?

- Ще не так багато часу минулопісля завершення цього чемпіонату, тому загадувати наперед рано. Але точно знаю, що переговори з гравцями тренерський штаб веде постійно, і на перспективу також. Конкуренція в команді ще нікому не заважала.

- Як команда готуватиметься до нового сезону?

- У міжсезоння, як завжди, команда візьме участь у чемпіонаті м. Бровари з футзалу. Ближче до весни тренерський штаб планує взяти участь у якомусь турнірі, або готуватися через товариські матчі.

- Впродовж сезону граючий тренер Андрій Герасименко та його помічник Сергій Кушка виходили на поле. Вони й надалі планують поєднувати два амплуа?

- Це питання треба задати безпосередньо Андрію Віталійовичу та Сергію Володимировичу. Наступного року вони точно ще порадують своїх прихильників. А далі… Знаючи їх професійний підхід до усіх справ, за які вони беруться, я з впевненістю можу сказати, що якщо вони відчують, що не можуть поєднувати два амплуа одночасно вони приймуть для себе і для клубу правильне рішення. Цей клуб - їхнє дітище. А дитині поганого ніхто не зробить.

Довідка

ФК "Асканія-Флора" (Калинівка) був заснований 15 листопада 2015 року. Засновником і власником клубу є президент Групи компаній "Асканія" Валерій Іванович Горбань, людина яка не на словах знає і розуміє, що таке спорт. Валерій Горбань – майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України та призер чемпіонату світу з ралі. Досягнення команди: 1-е місце у Чемпіонаті Броварського р-ну (2 ліга) у 2016 р., 2-е місце у Чемпіонаті Броварського р-ну (вища ліга) у 2017 р., Володар Кубка Броварського р-ну у 2017 р., 1-місце у Першості Київської області у 2018 р.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →