closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Михайло Скиба: "У ФК "Вишнівець" багато молоді, якій бракує досвіду гри в дорослому футболі"

Михайло Скиба: "У ФК "Вишнівець" багато молоді, якій бракує досвіду гри в дорослому футболі"
Изменить размер a+ a-
813
0

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі ще один дебютант вищої ліги – ФК "Вишнівець", якій посів восьме місце турнірної таблиці. До розмови ми запросили головного тренера команди Михайла Васильовича Скибу.

– Пане Михайле, як оцінюєте виступ вишнівецької команди в чемпіонаті області?

– Виступ оцінив би на задовільно, якби не одне але... А саме восьме зайняте місце. В цілому вишнівецька команда виглядала непогано, а деякі матчі взагалі були зіграні на дуже високому рівні. А в тих поєдинках у яких втрачали очки, це ставалося через власні помилки захисників, які втрачали концентрацію на початку або в кінцівці матчів. А все через те, що маємо багато молоді, якій бракує досвіду гри в дорослому футболі.

– У яких матчах команда недобрала очок, а в яких, навпаки, зіграла успішно?

– З кращої сторони можна виділити домашню гру з "Агроном". Ми хоча й програли той матч (2:3), пропустивши вирішальний третій гол на останніх хвилинах, однак вважаю гра була рівною. На високому рівні провели домашню зустріч зі зборівським "Колосом" (4:0). Сподобалися також два виїзних нічийних поєдинки проти ФК "Бережани" (1:1) та "ДСО-Поділля" (2:2). Найневдалішим матчем вважаю домашній з чортківським "Кристалом", якому програли аж 0:6. Зобов’язані були б хоча б очко взяти у Зборові. Недобрали також очок в домашніх поєдинках з ФК "Бережани" та заліщицьким "Дністром". Ці втрати не дозволили ФК "Вишнівець" закінчити чемпіонат, як планували в першій п’ятірці.

Дивіть також: Статистика команди у чемпіонаті Тернопільської області

– Якщо вдатися до персоналій, хто з гравців ФК "Вишнівець" показав себе з кращої сторони, а від кого чекали більшого?

– Велику надію покладав на нашого провідного гравця середини поля Назара Мельничука, однак посеред сезону він перейшов до харківського "Металіста", де зараз є гравцем основного складу. Після його відходу в нас, як такого лідера не було, адже здебільшого всі гравці – молоді. Та й сама команда в нас формувалася практично перед початком сезону. До певної міри розчарував нападник Дмитро Галадей, який досить багато заробляв жовтих краток на порожньому місці, потреб у них не було, однак він у багатьох випадках намагався щось довести суддям. Як наслідок пропустив у сезоні одразу кілька матчів, в яких нам дуже бракувало гострого форварда. Тому в цих зустрічах результат міг бути набагато кращим на нашу користь.

А те, що з першої команди багато гравців залучалося до ФК "Вишнівець-2", мабуть, теж відбилося на результаті команди?

– У принципі – так. До прикладу, після матчу з ФК "Збараж" троє наших футболістів були травмовані, а один змушений був пропускати через перебір карток поєдинок ФК "Вишнівць" проти "ДСО-Поділля". Даний чинник відбивався на нашій грі і в ще кількох зустрічах. Для 5-6 наших гравців був досить насичених графік ігор в режимі неділя/середа, тому вони не встигали відновитися і отримати певні навантаження на тренуваннях.

– У першому колі Ви говорили, що націлюєте свою команду на п’яте місце. Якщо узагальнити, що завадило виконати поставлене завдання?

– Про молодість наших футболістів я вже говорив. Мабуть цьому слугувала і певна втрата концентрації гравців у відповідальних моментах. І досить сильно на нашому підсумковому місці відбилося те, що багатьом футболістам довелося грати на два фронти, а це і втома, і травми, і отримані картки… Це ті чинники, які відкинули нас на восьме, хоча там було цілком по силах зайняти п’яте місце.

– На Ваш погляд, чи справився суддівський корпус з обслуговуванням матчів вищої ліги?

– Я б не сказав, що в матчах за участю ФК "Вишнівець" були проблеми з суддівством. Мали місце чисто людські помилки, молодим суддям ще бракує досвіду, однак їхня робота не впливала на результат наших матчів.

– Оцініть в загальному організацію самого футбольного сезону?

– Чемпіонат і кубок були проведені на хорошому рівні, в нас у цьому плані жодних зауважень немає.

– Сезон закінчився, але не за горами новий чемпіонат. Чи зроблені попередні плани на 2019 рік?

– Жодних планів на 2019 рік ще немає. Після закінчення сезону ми ще не мали зустрічі з керівництвом клубу. Зустрінемося, підіб’ємо підсумки того, що вдалося за рік зробити, а тоді визначатимемося, як далі рухатися ФК "Вишнівець".

– Ваші рекомендації щодо проведення наступного чемпіонату області?

– Хотілося б, щоб у вищій лізі було більше команд. Якби було 14 команд, то чемпіонат був би набагато цікавішим. Хоча скажу, що і цей чемпіонат по напрузі був інтригуючим. Тільки "Агрон" вискочив на перше місце і нікому його не віддав та здобув чемпіонство завчасно. А майже всі решта команд мали можливість поборотися за призові місця та позиції у п’ятірці кращих. Рівень команд в загальному був досить непоганий і прохідних ігор практично не було.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →