closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Владислав Литченко: "Психологічно почуваюся більш розкуто"

Владислав Литченко: "Психологічно почуваюся більш розкуто"
Изменить размер a+ a-
647
0

Минулих вихідних постріл форварда "Діназу" Владислава Литченко приніс команді перемогу над "Альянсом" в чемпіонаті України серед аматорів (1:0). Це був другий м’яч у діназівській кар’єрі молодого футболіста (перший він провів вишгородській "Чайці"), але значно вагоміший. Перш за все тому, що вдалося обіграти одного з лідерів групи, а по-друге, команда догравала матч в меншості і удар Влада продемонстрував внутрішній характер колективу.

- Вітаємо з цим успіхом. Давненько не забивав…

- Дякую. Дійсно, пауза затягнулася на два місяці. Добре, що так склалося і вдалося нарешті перервати цю безгольову серію.

- Тепер почуваєшся більш розкуто?

- Психологічно так. Немов якийсь тягар з плечей впав.

- Коли забивав "Альянсу", то робив це зряче?

- По ситуації все вирішував. Побачивши, що коли захисник трішки почав задкувати, я пішов вліво. Воротар вискочив вперед і мені залишалося тільки миттєво влучно пробити.

- Такі голи характерні для тебе чи більше забиваєш все-таки головою, на випередження?

- Частіше забиваю з середньої дистанції, після вдалої гри на підборі. Головою ж вдається не так часто, навіть при моєму зрості. Мабуть, це не мій козир.

- "Альянс" - суперник складний?

- Молода, добре навчена команда. Недарма ж вони перебувають в лідируючій групі. "Альянс" створив для нас чимало проблем і добре, що ми все ж таки витерпіли й навіть у меншості змогли вирвати перемогу.

- Емоції на полі вирували не на жарт. Не обійшлося без крові.

- Так, вже з самого початку матчу почалися якісь незрозумілі суддівські рішення і це підняло градус напруги. Якби арбітр працював кваліфіковано, послідовно та вчасно загасив пристрасті, то, впевнений, що гра пройшла б набагато спокійніше. В першому таймі суперник отримав травму, а в другому Мазур на рівному місці побачив перед собою другу жовту, а затим і червону картку. Може суперника це десь трішки розслабило, але нас навпаки мобілізувало.

- Цього разу "Діназ" на відміну від багатьох попередніх матчів не "сів" у другому таймі.

- Ми ж не забили, тому нам і нічого було "сідати". Та така проблема у нас дійсно існує. Ми починаємо добре багато матчів, забиваємо, а потім втрачаємо концентрацію, робимо помилки й пропускаємо прикрі м’ячі. Чому так відбувається? Знаєте, мені важко ось так одразу на це відповісти.

- Саме так був програний важливий матч в чемпіонаті Київської області з "Авангардом". Прикро?

- Звичайно. Ми забили першими та за чотири хвилини пропустили. В другому таймі ще дві помилки "похоронили" нас. Хоча, як на мене, боротьбу за чемпіонство ми програли в Броварах, коли поступилися аутсайдеру. Якби ми тоді взяли очки, зараз ситуація була б зовсім іншою.

- Якщо в чемпіонаті України серед аматорів у тебе в активі два голи, то в обласному турнірі після переходу в "Діназ" ти не забив жодного. В бомбардирській гонці нинішнього сезону тільки дев’ять м’ячів, які ти провів ще у ДГ "Шевченківське". Чому так?

- Коли переходив у Вишгород, то на мене покладали великі надії і я сам сподівався на хорошу гру. Пройшов збори, форму не втратив, але щось пішло не так. Поступово з’явилася якась психологічна невпевненість, хоча фізично почував себе нормально. Просто тиснуло все на мозок.

- Можливо функції на полі стали іншими?

- В "Шевченківському" грав або чистого нападника, або трішки нижче. Тут спочатку в контрольних матчах грав в атаці, забивав, але далі пішов злам. Психологія…

- І в останніх матчах не так часто почав з’являтися в основному складі.

- Тренери ж бачили, що нападаючі не забивають (Литченко та Долженко – Прим.авт.), тому почали шукати нові тактичні схеми й стали грати без яскраво виражених форвардів. Це почало частенько приносити результат, тому ми з Сєрим частіше залишалися на лаві запасних з перших хвилин. До того ж, не варто забувати, що "Діназ" - лідер чемпіонату області, а ДГ "Шевченківське" перебуває в другій половині. Тут інший рівень і треба до нього тягнутися.

- Хочеться сподіватися, що внутрішній процес адаптації у тебе завершився.

- Так, ми не раз спілкувалися з цього приводу з тренерами і всі розуміли, що важливо було повноцінно викладатися на кожному тренуванні, пройти цей шлях. Плоди мають дозріти.

- Тепер настав час в суботу забити в Миронівці "Зорі".

- Дуже хочеться це зробити і налаштовуюся відповідним чином. Тепер уже тільки перед грою дізнаюся чи Петрович (Володимир Бондаренко – Прим.авт.) випустить мене на поле в старті.

- Ти забивав "Зорі"?

- В першому колі за "Шевченківське" маю два голи. Один провів після підбору з середньої дистанції, другий – з пенальті.

- Кажуть, що "Зоря" буде мотивована третьою стороною…

- Можливо. Цього ж ніхто заборонити не може. Та для нас головне показати свою гру і забити свої м’ячі. Не зважаючи на додаткову мотивацію суперника чи якусь там суддівську упередженість до "Діназу".

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →