closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

IFL 2018-2019. Прев'ю сезону

IFL 2018-2019. Прев'ю сезону
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
2094
0

Футзал здобуває все більшу популярність в Україні і продовжує стрімко розвиватися. Ірпінь не стоїть осторонь цього процесу. У суботу, 10-го листопада, у місті стартує одинадцятий за ліком сезон футзального турніру - Indoor Football League (IFL).

Екскурс в історію

Футзальні чемпіонати проводяться в Ірпені ще з 90-х років минулого сторіччя. Участь у них приймали виключно команди з Ірпінського регіону. Беззмінним лідером у той час протягом декількох років залишався колектив "Біличі" (Коцюбинське), у складі якого виблискували срібний призер чемпіонату Європи з футзалу Євген Варениця, а також Олександр Пилипенко, який став відомим, завдячуючи блискучим виступам за збірну України з пляжного футболу.

У 2008 році за ініціативи Сергія Лісника турнір вдалося вивести на новий рівень. Чемпіонат отримав нову назву, а головне - відкрив свої двері для команд з інших регіонів. З того часу у IFL встигли зіграти не лише представники Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Коцюбинського і Гостомеля, але й команди з Києва, Мироцького, Пущі-Водиці, Немішаєвого, Михайлівки-Рубежівки, Гатного, Софіївської Борщагівки, Шпитьок, Чернігівської області і навіть Донецька.

Історичним рекордсменом турніру залишається "Джуніорс". Команда з села Шпитьки ставала переможцем IFL п’ять разів. По дві перемоги у своєму активі мають ФК "Мироцьке" та Skidka (Ірпінь), ще одного разу успіху досягла "Зірка" (Ворзель). Переможцями та учасниками турніру були багато відомих у футзальній (і не тільки) спільноті спортсменів: брати Борсуки, Олександр Корнійчук, Сергій Чепорнюк, Тарас Коваленко, які нині становлять кістяк лідируючого в Екстра-лізі "Хіта"; зірки збірної України з пляжного футболу Євген Варениця, Олександр Пилипенко, Олег Зборовський, Антон Бутко, Віктор Пантелейчук, Віталій Сидоренко; футзалісти, які мають багатий досвід виступів у Вищій лізі України - В'ячеслав Листопад, Віталій Брунько, Вадим Гордієнко, Олександр Севериненко, Валерій Директоренко, Володимир Нудик, Сергій Конопчук, Тарас Шпичка, Олег Шуст, і багато колишніх професійніх футболістів (Юрій Грицина, Еммануель Окодува, Сергій Швець, Євген Кармаліта, Євген Шиман).

IFL 2018-2019. Прев'ю сезону - изображение 1

На фото: Євген Варениця і Олександр Севериненко - чемпіони IFL-2011 у складі СК "Шпитьки"

Учасники

У новому сезоні боротьбу за нагороди і кубки поведуть чотирнадцять колективів. Серед них присутні як старожили турніру, так і абсолютні новачки. На жаль, у складі учасників вперше відсутній "Джуніорс" (Шпитьки). П’ятиразовий переможець IFL (абсолютний рекордсмен) зіштовхнувся з фінансовими складнощами.

Група А

Skidka (Ірпінь) – минулорічний переможець і найтитулованіший учасник 11-го сезону. Команда Олександра Репехи вже не перший рік успішно представляє Ірпінь у футзальних турнірах більш високого рангу. Skidka регулярно виступає у Бізнес-лізі, два роки тому виграла чемпіонат Києва, грала у Всеукраїнському фіналі Аматорської футзальної ліги України. Найвищим досягненням підопічних Віктора Пантелейчука є вихід у 1/4 фіналу Кубка України сезону 2015-2016.

IFL 2018-2019. Прев'ю сезону - изображение 2

На фото: Skidka 2018 рік

BabyArtClub (Ірпінь) – ще один старожил IFL. Команда існує вже пару десятків років, за цей час встигла змінити декілька назв (ТКС, "Імператор") та розжитися багатьма трофеями. Щодо IFL, то найвищим її досягненням залишається вихід у фінал сезону 2011-2012.

"Зірка" (Ворзель) – сенсаційний переможець сезону 2011-2012, який після річної перерви повертається у IFL.

"Софія" (Софіївська Борщагівка) – амбітна команда, яка з кожним роком прогресує. У сезоні 2016-2017 "Софії" зовсім трішечки не вистачило, щоб вийти у плей-офф вищої ліги. Проте, вже за рік команда зійшла на п’єдестал пошани, посівши третє місце. У новому сезоні "Софія" сповнена бажанням дістатися як мінімум фіналу.

"Фенікс" (Немішаєве) – команда, яка вже не перший рік приймає участь у IFL. Зірок з неба не хапає, але не боїться труднощів і спроможна на гучні сенсації. Зокрема, у минулому сезоні "Фенікс" з рахунком 8:3 здолав фіналіста - "Джуніорс" (Шпитьки).

NOVBUD (Буча) та "Легіон" (Блиставиця) – новачки турніру, своєрідні "темні конячки".

Група Б

"Кудрівка" - команда з Чернігівської області вже не перший рік мріє про золоті медалі IFL. Проте, у "фіналі чотирьох" їй щоразу не щастить. Торік вона з рахунком 1:6 у півфіналі поступилася "Джуніорс", а два роки тому програла шпитьківчанам у фіналі. Можливо тепер, коли рекордсмена IFL вже не буде серед учасників, підопічні Юрія Степаненка здобудуть омріяне золото? Відповідь на це питання дізнаємося навесні. Наразі достеменно відомо лише те, що перед командою стоїть максимальне завдання.

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка) – одна з найбільш стабільних команд турніру. Попередні три сезони команда завершила на п’єдесталі пошани першої ліги, здобувши два комплекти бронзових нагород і один срібних.

"Арсенал" (Буча) – ще одна команда, яка повертається після річної перерви. У сезоні 2012-2013 бучанці перемогли у першій лізі, а два роки тому були близькими до того, щоб здобути бронзові нагороди. Проте, у матчі за третє місце поступилися BabyArtClub.

ХФК ІБЦ (Ірпінь) – команда Ірпінської біблійної церкви пропустила попередні два сезони, але є неодноразовим учасником IFL. Найвищим її досягненням залишається шосте місце, яке ХФК ІБЦ посів у вищій лізі сезону 2014-2015.

"Восход" (Ірпінь) – минулий сезон став для команди друзів, згуртованої Андрієм Зотенком, найбільш невдалим за багаторічну історію виступів у IFL. "Восход" посів передостаннє місце у першій лізі. Проте, команда не втрачає оптимізму і у новому сезоні обіцяє замахнутися на призові місця першої ліги.

IFL 2018-2019. Прев'ю сезону - изображение 3

На фото: "Восход" 2009 рік

"Дмитрівка" і "Ветеран-Софія" (Софіївська Борщагівка) – новачки IFL. Можливості першої команди наразі залишаються невідомими для всіх, а ось представник Софіївської Борщагівки зібрав у своїх лавах досить зірковий склад. Валерій Директоренко, Вадим Гордієнко, В'ячеслав Листопад, Олександр Севериненко – ці імена добре відомі тим, хто цікавиться українським футзалом. Також до заявки команди увійшов Анатолій Маткевич – колишній гравець багатьох професійних футбольних клубів України. Захисник пограв навіть у вищій лізі України ("Металург" (Запоріжжя), "Дніпро", "Кривбас" (Кривий Ріг), "Таврія" (Сімферополь).

Формат

Як і в попередні роки, турнір проходитиме у два етапи. На кваліфікаційному етапі команди розділені на дві групи – "А" і "Б". За підсумками одноколового турніру по три кращі команди з кожної групи виходять у вищу лігу, у якій визначать абсолютного чемпіона IFL. Змагання у "еліті" пройдуть за наступною системою: спочатку команди відіграють одноколовий турнір, чотири кращі команди здобудуть путівку у півфінал, переможці якого у вирішальному матчі розіграють золоті медалі. При цьому на старті вищої ліги командам, в залежності від місць, які вони посядуть у кваліфікації, будуть нараховані бонусні очки. Так, колективи, які виграють свої групи, отримають три залікові пункти, а другі місця матимуть у своєму активі одне очко.

Щодо інших восьми команд, то вони визначатимуть найкращу у першій лізі. Змагання у цьому дивізіоні пройдуть за одноколовою системою, без плей-офф. Команда, що на фініші матиме найбільшу кількість очок, здобуде золоті нагороди. До речі, перед стартом першої ліги її учасники також отримають бонусні очки, як винагороду за успіхи на кваліфікаційному етапі. Команди, що у першому раунді у своїх групах посядуть четверті місця, розпочнуть змагання у першій лізі з чотирма пунктами. П’яті місця отримають по два очки, шості – по одному.

IFL 2018-2019. Прев'ю сезону - изображение 4

На фото: Олексій Мишко (праворуч) - один з найкращих бомбардирів за всю історію IFL

Місце проведення

Ірпінь позиціонує себе як місто здоров’я та спорту. Проте, його інфраструктура наразі не відповідає цьому гаслу. Місту бракує басейнів, а також спорткомплексу, який зможе приймати змагання з футзалу, баскетболу та інших видів спорту на належному рівні. Саме відсутність "домашньої арени" змушує команду Skidka (Ірпінь) приймати матчі Кубка України у столичному спорткомплексі КПІ, а також, можливо, гальмує перехід команди на більш високий – професійний рівень.

Матчі Indoor Football League щовихідних проходять у спортивному залі СЗОШ №12. У новому сезоні вони розпочинатимуться о 10:00 і закінчуватимуться о 13:00. З розкладом матчів можна ознайомитися за посиланням (незабаром буде викладений повний календар).

Турнірні таблиці

Кращі бомбардири

Розклад матчів 1-го туру

Група А

10:00 "Софія" - NOVBUD
11:00 "Фенікс" - "Зірка"
12:00 Skidka – BabyArtClub
Легіон – пропускає

Група Б

10:00 "Кудрівка" - "Восход"
11:00 "Ветеран-Софія" - "Сокіл"
12:00 "Арсенал" - ХФК ІБЦ
Дмитрівка - пропускає

Теги

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →