closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Григорій Полтавець: "За потенціалом "Рокита" зобов`язана битися за чемпіонство"

Григорій Полтавець: "За потенціалом "Рокита" зобов`язана битися за чемпіонство"
Изменить размер a+ a-
1915
0

Іменам, які підібралися у футбольному клубі "Рокита", з однойменного села (Великобагачанський район), що виступає у вищій лізі чемпіонату Полтавської області, інші команди можуть лише позаздрити. Судіть самі: очолює колектив відомий у минулому футболіст Володимир Сисенко, який за часів СРСР пограв у складі душанбінського "Паміру", краснодарській "Кубані", "Новбахорі" (Наманган). Після розпаду Союзу Володимир Анатолійович захищав кольори полтавської "Ворскли", "Океану" (Находка, Росія), "Рубіну" (Казань, Росія), "Зарафшану" (Навої, Узбекистан), "Жетису" (Талдикорган, Казахстан), вдруге спробував сили у "Кубані" (Краснодар). У різний час він виступав під керівництвом таких відомих тренерів, як Юрій Сьомін, Федір Новіков, Іштван Секеч, Георгій Безбогін, Ігор Волчок, Віктор Пожечевський, Курбан Бердиєв, Серік Бердалін.

Склад "Рокити" переважно формують досвідченими футболісти, які мають значний досвід виступів на професіональному рівні в українських і зарубіжних клубах. Юрій Фоменко, Сергій Каретник, Дмитро Щербак, Максим Полтавець – добре відомі у футбольному світі. На сьогодні ФК "Рокита" - один із найтитулованіших аматорських клубів у Полтавській області.

Григорій Полтавець: "За потенціалом "Рокита" зобов`язана битися за чемпіонство" - изображение 1

Про те, як у невеличкому селі (мешкає близько 900 осіб) на Полтавщині вдалося створити такий боєздатний колектив, про виступи команди в обласному чемпіонаті та її подальші перспективи кореспондент FootBoom розмовляє із віце-президентом ФК "Рокита" Григорієм Полтавцем.

- Григорію Геннадійовичу, якими здобутками може похвалитися місцевий футбол?

- У 90-их роках XX століття Рокиту на обласній арені представляв "Маяк", який боровся за високі місця і входив до когорти найсильніших команд Полтавщини. У 1998 році "Маяк" завоював срібні медалі чемпіонату області, двічі ставав фіналістом обласного кубку (1998, 2001 роки). Приємно згадати той період, тоді Рокита жила футболом, тільки і розмов було серед місцевих про їхню улюблену команду.

Нова сторінка історії сільського футболу вже пов’язана з ФК "Рокита". У 2015 -му році команда стала чемпіоном Полтавської області. На сьогодні це найвище наше досягнення. Крім того, двічі були бронзовими призерами (2016, 2017 роки) та фіналістом Кубка області (2011 і 2017рр). У 2015 та 2017 роках "Рокита" ставала абсолютно найкращим аматорським клубом області, здобувавши суперкубок Полтавщини. Крім того, "Рокита" є володарем Шишацького кубку (представницький турнір, який проводився до 2015 р.). Одними із засновників нашого клубу є Іван Семука та Сергій Іващенко. Зазначу, що деякі вихованці місцевого футболу мають досвід виступів на професіональному рівні. Зокрема, це: Роман Семука ("Воскла-2" (Полтава), "Угольок" (Димитров), "Кремінь" (Кременчук), "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні), Олександр Семука ("Хімік" (Красноперекопськ), Володимир Корнійчук (ФК "Полтава").

- "Рокиту" очолює відомий у минулому футболіст Володимир Сисенко. Як вдалося його залучити до роботи з командою?

- Дійсно, Володимир Анатолійович усю свою кар’єру грав на високому рівні, його наставниками були метри тренерського цеху. Після завершення ігрової кар’єри він мешкає у Полтаві, працює з дітьми в одній із футбольних шкіл. Разом із Сергієм Доронченком він дав путівку у великий футбол Руслану Солянику( "Ворскла" (Полтава), "Таврія" (Сімферополь), "Іллічівець" (Маріуполь), "Чорноморець" (Одеса), Владиславу Кулику("Терек" (Грозний), "Кубань" (Краснодар), "Крилья Совєтов" (Самара), "Рубін" (Казань), "Анжі" (Махачкала), Ігорю Тимченку ("Спартак" (Суми), "Сталь" (Алчевськ), "Металург" (Донецьк), "Оболонь" (Київ), ФК "Полтава", "Кремінь" (Кременчук) та іншим гравцям.

Читайте також: Турнірна таблиця чемпіонату Полтавської області

Під керівництвом Володимира Сисенка у 2014 році СК "Полтава" виграла чемпіонат Полтавської області. Склад тієї команди був сформований вихованцями Володимира Анатолійовича 1993-1995 років народження. З цим тренером я перебуваю у дружніх відносинах вже тривалий час. Це і стало ключовим моментом, коли він прийняв рішення очолити ФК "Рокита".

- Нинішній склад "Рокити" теж сформований із вихованців Володимира Сисенка?

- Так, вихованців Володимира Анатолійовича у складі "Рокити" достатня кількість. Найвідоміші – Дмитро Щербак і Сергій Каретник. Дмитро, зокрема пограв за клуби Російської Прем`єр-ліги і ФНЛ - "Кубань" (Краснодар), "Анжі" (Махачкала), ФК "Нижній Новгород". Сергій теж має досвід виступів на найвищому рівні в Україні і Росії - "Металург" (Донецьк), "Кубань" (Краснодар), "Анжі" (Махачкала), "Томь" (Томськ), "Олімпієць" (Нижній Новгород).

Крім Щербака та Каретника досвід виступів у професіональному футболі мають також Юрій Фоменко (екс- ФК "Миколаїв, "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), "Геліос" (Харків), ФК "Полтава", "Рух" (Винники), "Кяпаз" (Гянджа, Азербайджан), "Інтер" (Баку, Азербайджан), ФК "Шяуляй"(Литва), "Алашкерт" (Єреван, Вірменія) та мій син Максим Полтавець (екс- "Гірник -Спорт" (Горішні Плавні).

Григорій Полтавець: "За потенціалом "Рокита" зобов`язана битися за чемпіонство" - изображение 2

- Який середній вік вашої команди?

- Команда у нас молода. Середній вік гравців – 24 роки.

- Кого можете назвати лідерами команди?

- Гравців групи атаки – Дмитра Щербака, Сергія Каретника, Юрія Фоменка, Дмитра Куімова; захисників Максима Полтавця, Євгена Карася. Названі мною футболісти складають кістяк команди.

- Які задачі стояли перед командою цього сезону?

- Перед початком сезону перед футболістами була поставлена задача поборотися за найвищі нагороди чемпіонату, здобути один із трофеїв. На жаль, нам не вдалося скласти конкуренцію "Олімпії" (Савинці) і "Колосу" (Лазірки) у боротьбі за чемпіонство. Наразі "Рокита" посідає третій рядок у турнірній таблиці, ми вже відіграли всі свої матчі. Решта команд найближчої суботи зіграють поєдинки останнього туру. "Рокита" ще зберігає теоретичні шанси на "бронзу".

- Це вас не влаштовує?

- Звісно. За потенціалом "Рокита" зобов`язана битися за чемпіонство. На це розраховують наші вболівальники. Цьогорічний сезон я не можу назвати вдалим. Команда зіграла на трієчку з плюсом за п’ятибальною шкалою. ои хіба що "нагороди чемпіоанту.

- Як загалом оцінюєте рівень чемпіонату області та ваших головних конкурентів у боротьбі за медалі "Олімпії" (Савинці) та "Колосу" (Лазірки)?

- Що стосується чемпіонату, то вже третій сезон поспіль основними претендентами на золоті медалі є три команди "Олімпія" (Савинці), "Колос" (Лазірки), ФК "Рокита". "Олімпія" у чемпіонаті стоїть особняком. У клубі все на професіональному рівні, фінансові можливості вражають. "Колос" теж має хороше фінансування, але команді не вистачає стабільності.

- Де "Рокита" проводить свої домашні матчі?

- У Рокиті на сільському стадіоні, який знаходиться у гарному стані: є роздягальні, суддівська кімната, якість газону відповідає обласному рівні. На матчі збирається велика кількість вболівальників. Команду приїздять підтримати люди із сусідніх сіл. На поєдинках проти "Олімпії" на стадіоні завжди аншлаг – 300 глядачів. Як для сільської місцини – це відмінний показник.

- Яку увагу ФК "Рокита" приділяє розвитку дитячо-юнацького футболу?

- Ми хочемо, щоб сільські діти росли здоровими та фізично загартованими, тож у Рокиті функціонує секція футболу. Хлопчаки і дівчатка мають змогу впродовж року займатися своїм улюбленим видом спорту.

- Якими вам бачаться перспективи команди? Коли зможемо побачити "Рокиту" на всеукраїнській аматорській арені?

- Найближчі сезони "Рокита" зосередиться виключно на чемпіонаті області. Спробуємо наступного сезону повторити успіх 2015 року – стати обласними чемпіонами. На всеукраїнську арену вийдемо лише в одному випадку, - якщо матимемо достатню фінансову базу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →