closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Мельник: "Для того, щоб "Лан" виступав  у чемпіонаті області, потрібне  додаткове фінансування"

Олександр Мельник: "Для того, щоб "Лан" виступав  у чемпіонаті області, потрібне  додаткове фінансування"
Изменить размер a+ a-
3179
0

Завершився чемпіонат Чуднівського району (Житомирська область) з футболу. Цьогоріч у змаганнях взяли участь шість команд. Чемпіон визначився заздалегідь, ним став "Лан", що представляє село Бабушки. Цей населений пункт, в якому нині мешкає близько 700 людей, здавна був відомим своїми спортивними досягненнями на теренах Чуднівщини, зокрема футбольними. Кореспондент FootBoom розмовляє з граючим тренером команди Олександром Мельником.

- Олександре Петровичу, почнемо нашу розмову з підсумків районного чемпіонату.

- "Лан" (Бабушки) вчетверте став чемпіоном Чуднівського району, причому зробили це достроково за два тури до закінчення чемпіонату. До слова, торік наша команда також завоювали золоті медалі. Ми тримаємо високу марку бабушківського футболу на районному рівні.

У турнірній таблиці "Лан" на сім очок випередив срібного призера "Зірку" (Дриглів), "бронзу" здобув ФК "Великі Коровинці". Названі мною команди, а також "Авалон" (Карвинівка), останніми сезонами є основними нашими конкурентами у боротьбі за золоті медалі.

На жаль, цього року нам не вдалося виграти Кубок району: у фіналі поступилися "Зірці"(2:4). Хоча у чемпіонаті "Лан" двічі перемагав дриглівських футболістів. Фінал Кубка району був захоплюючим і безкомпромісним, а пані Фортуна посміхнулася "Зірці".

Олександр Мельник: "Для того, щоб "Лан" виступав  у чемпіонаті області, потрібне  додаткове фінансування" - изображение 1

- У чемпіонаті Чуднівського району виступає всього шість команд. Скажімо, не густо. Наприклад, у Житомирському районі змагається двадцять шість команд, чемпіонат проходить у двох лігах…

- Що поробиш життя нині таке – важке . Названі вами райони порівнювати недоречно. Житомирський – розташований на околицях обласного центру, потужно розвинений економічно, Чуднівський – віддалений, за розмірами набагато менший. Добре, що чемпіонат Чуднівського району проводиться взагалі. У цьому питанні значних зусиль докладає голова районної федерації Юрій Чорний.

Знаю, що є такі районні центри, де чемпіонати не проводиться взагалі, впродовж багатьох років. Про футбол місцевий народ геть забув.

- Скільки років ви вже очолюєте "Лан"?

- Дев`ять сезонів. Власне відтоді, коли було створено ФК "Лан". Весь цей час є граючим тренером, капітаном команди, виступаю на позиції центрального захисника. Зараз мені тридцять років і вся моя ігрова кар’єра пов’язана з "Ланом". Хотілося, щоб так було і надалі.

Вважаю, що за дев’ять сезонів "Лану" вдалося стати найсильнішою командою у Чуднівському районі. Як я вже сказав, ми є чотириразовими переможцями чемпіонату району, здобули також велику кількість різноманітних кубків.

- За рахунок чого "Лану" вдається диктувати футбольну моду на Чуднівщині?

- Думаю, що головна запорука успіху – хороший мікроклімат у команді. У нас дуже дружній колектив, хлопці горою стоять один за одного. Коли ми запрошуємо нових гравців, то для нас важливими є їхні людські якості. Хоча не останню роль відіграє, звичайно, і професійний вишкіл футболістів. У складі "Лану" підібралися дуже сильні гравці, напевно, найсильніші у районі.

Олександр Мельник: "Для того, щоб "Лан" виступав  у чемпіонаті області, потрібне  додаткове фінансування" - изображение 2

- Хто допомагає команді матеріально?

-Фінансову допомогу взяв на себе керівник сільськогосподарського підприємства "Лан" Олександр Кучерявий. Звідси, власне, і походить назва нашої футбольної команди. Олександр Валерійович відвідує усі матчі "Лану", щиро переживає за команду, завжди підбадьорює хлопців. Він є палким прихильником народної гри, ось уже дев’ять років ФК "Лан" відчуває його підтримку. Хотілося, щоб в українському сільському футболі було якомога більше таких людей.

- Чи не думаєте наступного сезону заявляти "Лан" для участі у чемпіонаті Житомирської області?

- Звичайно, що хотілося б перевірити власні сили в обласному чемпіонаті, в якому виступає багато якісних команд. Втім, потрібно реально дивитися на речі. Одному Олександру Кучерявому буде важко утримувати команду на область. Недарма у народі кажуть: "Один у полі не воїн". Для того, щоб "Лан" виступав у чемпіонаті області потрібне додаткове фінансування.

- Раніше бабушківські команди брали участь в обласних чемпіонатах?

- Наскільки я знаю місцеві команди ще жодного разу не виступали у чемпіонаті Житомирської області.

- Честь "Лану" захищають місцеві футболісти?

- Кістяк команди формують хлопці з Чуднівського району, є також "легіонери" з смт Романів. Згідно з регламентом чемпіонату в заявці команди може бути п’ять "легіонерів", з яких три – на полі.

- Кого з футболістів відзначите за підсумками сезону?

- Воротарів Володимира Остапчука і Віталія Савчука, які відзначаються надійністю на останньому рубежі; гравців оборони Віталія Шалапуту (кращий футболіст чемпіонату району минулого сезону), Сергія Передрія, Олександра Вітюка. Вважаю, що Олександра, якому цьогоріч виповнилося 36 років, сміливо можна назвати легендою місцевого футболу. У півзахисті виділяються Олександр Єлісєєв і Микола Дячок, в атакувальній лінії феєрить Ігор Вільховий. Себе також не "списую" з рахунку - цей сезон провів на хорошому рівні, багато чого вдавалося на полі.

Зазначу, що склад у нас збалансований, добре зіграний: відсотків на п’ятдесят зберігся з моменту створення команди. Переважно виступають хлопці, яким 30-35 років, є й молоді – 20 -22-річні гравці.

Олександр Мельник: "Для того, щоб "Лан" виступав  у чемпіонаті області, потрібне  додаткове фінансування" - изображение 3

- Можливо хтось із футболістів "Лану" свого часу гарно проявив себе на обласному рівні в інших командах, а то й "понюхав" професійного футболу?

- Ні, таких гравців у складі "Лану" немає. Дехто з футболістів має досвід виступів у чемпіонаті області, але якимись екстраординарними діями вони там не відзначилися.

- Розкажіть про стадіон, на якому домашні матчі проводить "Лан".

- Граємо на звичайному сільському стадіоні, який команда, на чолі зі своїм президентом, звела власними силами. Самі поставили ворота, облаштували газон. Якість газону за п’ятибальною шкалою оцінюю на тверду "четвірку".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →