closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Геннадій Дем’яненко: "Деякі обіцяють, а ми робимо свою справу"

Геннадій Дем’яненко: "Деякі обіцяють, а ми робимо свою справу"
Изменить размер a+ a-
1966
0

Приводом для інтерв’ю з президентом футбольного клуба "LS Group" із Сумщини Геннадієм Дем’яненком послугувало наближення завершення чемпіонату Сумської області з футболу 2018 року. Як ми і передбачали, цьогорічний чемпіонат області став як ніколи цікавим і насиченим. Окрім обласних лідерів – "Вікторії"(Миколаївка), "Альянсу"(Липова Долина) та "Велетня" (Глухів) свою майстерність продемонстрували амбіційні новачки. Зокрема абсолютний дебютант змагань подібного рівня – ФК "LS Group" із селища Верхня Сироватка, передмістя міста Суми.

- Геннадію Олександровичу, настрій, з яким команда розпочала свій виступ у чемпіонаті Сумської області, залишився?

- Звісно (посміхається-Авт.). Як і в інших футбольних командах у нас є досягнення та невдачі. Навіть перефразую: наші здобутки призвели до невдач та реакцій, яких ми зовсім не очікували.

- Що маєте на увазі? Ваша команда відмінно дебютувала, лише одне завоювання Кубку Сумщини чого вартує?!

- Маю на увазі зовсім інше. Дійсно, дебютували добре. В першому ж сезоні стали володарями престижного трофею – Кубку Сумської області. Ми, як представники Сумського району, отримали його вперше за сорок років. На протязі всього чемпіонату йдемо в трійці лідерів, нарівні з грандами футболу не тільки Сумщини, а й загалом держави – "Альянсом" та "Вікторією".

- Продовжуйте …

- Проте наші успіхи створили проблеми на які ми навіть не очікували. Насамперед з’явилися охочі "долучитися" до, скажімо так, футбольного тріумфу. Ці персонажі жодним чином не приносили користі для команди, але чомусь вирішили, що мають на це право. Наприклад, сьогодні надзвичайно важливе для команди питання - домашній стадіон. Власними силами намагаємося його привести до мінімальних стандартів. Проте він не відповідає тому рівню футболу, який наразі має команда та наші суперники. Наприклад, фінал Кубку Сумщини ми були вимушені приймати на стадіоні "Ювілейний" у місті Суми.

- Місцева влада допомагає в облаштуванні інфраструктури?

- Розумієте, з цим питанням склалася дуже цікава ситуація. На рівні обласної та районної влади ми маємо надзвичайно хорошу підтримку. В той же час, представляючи селище Верхню Сироватку – від чиновників місцевої ОТГ отримуємо допомоги в облаштуванні стадіону рівну нулю! А тут мешкає кожен десятий житель Сумського району!

Ми з однодумцями кілька років піднімали питання побудови хоча б міні-футбольного майданчика. Нарешті це питання зрушено з місця, місцева влада запланувала його будівництво. Хоча це не вирішить проблему – селище потребує повноцінного стадіону, який відповідатиме стандартам першої або другої ліги ПФЛ України.

Найголовніше, що стадіон потрібен не мені особисто чи клубу – він потрібен громаді. Звісно, варто добудувати дитячий садок, газові комунікації, дороги. Є безліч інших проблемних питань. Але і спорт не повинен фінансуватися за залишковим принципом чи виключно за рахунок бізнесу.

- До речі, яким чином фінансується футбольний клуб? Місцева ОТГ приймає в цьому участь?

- Жодної. Клуб функціонує виключно за мої кошти та при підтримці наших партнерів. Поки окремі суб’єкти роками обіцяють підтримку розвитку футболу, ми робимо свою справу. І в нас є результати.

- Доволі часто лунають припущення, що клуб для вас – це політичний проект. Так чи ні?

- Ну що за нісенітниця. Взагалі я безпартійний, до політики не маю жодного відношення. А футбол для мене – це життя. Дуже специфічний вид спорту. Командний. Плюс творчий. До речі, Валерій Лобановський так і казав – футбол, перш за все, творчий процес. Не можливо створити та розвивати футбольний клуб не заради футболу! Деякі персонажі цього не розуміють! Тому і допускають припущення, що це начебто політичний проект.

- В цьому ракурсі до вас питання про майбутні плани?

- Я завжди ставлю перед собою максимальні завдання. Це стосується і футболу. Сьогодні маємо сучасний клуб, ефективну структуру, хороших хлопців у команді та тренерському штабі. Це головне. Наступного сезону плануємо грати на більш вищому рівні та сучасній арені.

- Інтригуюче! А деталі?

- Нехай буде інтригою (посміхається-Авт.). Свою ефективність краще доведемо справами, а не розмовами.

- Дякуємо за відверту розмову та бажаємо вам вдачі.

- Дякую вашому виданню за цікавість і всього найкращого.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →