closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Шевченко: "Налаштовані лише на перемогу"

Олександр Шевченко: "Налаштовані лише на перемогу"
Изменить размер a+ a-
936
0

З 2-го по 8-ме жовтня на стадіонах у Львові та Винниках відбудуться матчі проміжного етапу Кубку регіонів УЄФА серед колективів Групи 6, де разом з Іспанією, Фінляндією та Азербайджаном грає аматорська збірна Львівщини.

Про підготовку нашої команди, завдання на турнір інформаційний центр ФФЛ поспілкувався з головою Федерації футболу Львівської області Олександром Шевченком, котрий відвідав перше тренування наших збірників.

– Олександре Яковичу, менше ніж за тиждень аматорська збірна Львівської області стартує у проміжному етапі Кубку регіонів УЄФА. Наскільки ця подія важлива для Львова і області?

– Це надзвичайно важлива подія для Львівщини. Те, що наша команда вийшла до проміжного етапу Кубку регіонів УЄФА, засвідчило, що футбол у Львівській області розвивається. Ми зробили все, щоби матчі цього турніру відбулися у Львові, і наша команда відчула домашню підтримку. Потрібно дати львівському вболівальнику різного футболу. До нас приїдуть іноземні команди, буде цікава, завзята гра. Західноукраїнський уболівальник має підтримати збірну Львівської області вже не просто як земляків, а як представників України на міжнародній арені.

Тепер вирішуватиметься, чи зможуть наші збірники вже як національна збірна обіграти таких непростих суперників, як іспанці, фіни та азербайджанці. Я вважаю, що наші хлопці мають показати хороший футбол. Хочу, аби глядачі на трибунах їх підтримали. Чекаємо всіх на стадіоні. Це дуже важливо. Наша команда потребує підтримки.

– Всі матчі аматорська збірна Львівської області у проміжному етапі Кубку регіонів УЄФА проведе на "Скіфі" у Львові. На цій арені наша команда тренувалася напередодні цьогорічного, тріумфального для нас, фіналу Кубку регіонів ФФУ. Вочевидь, цей стадіон уже став для львівських збірників фартовим?

– "Скіф" – затишний, компактний стадіон, який сьогодні готовий прийняти матчі такого рівня. Там є сучасні трибуни, на яких можна зібрати 2-3 тисячі вболівальників. Звісно, хотілося би, щоби прийшло і 30 тисяч, але ми розуміємо, що гратимуть аматори в будній день і робочий час, тому важко зібрати велику кількість людей. Думаю, якщо на "Скіф" прийде 2-3 тисячі, то наші збірники відчують підтримку.

– Які кроки робить Федерація футболу Львівської області, аби залучити на поєдинки за участю наших хлопців якомога більше людей?

– Насамперед ми запрошуємо представників футбольних команд (як дорослих чоловічих, так і жіночих та дитячих) усіх ліг Львівської області, студентів. Думаю, всі, хто зможе і хто залучений до футболу Львівщини, прийдуть на стадіон. Кожен повинен прийти і на патріотизмі підтримати аматорську збірну області, яка представляє Україну на міжнародній арені.

– Ви сьогодні побували на першому тренуванні нашої команди, вочевидь, були і в готелі "Галактика", де наразі мешкають наші хлопці (розмова з Олександром Шевченком відбулася у вівторок, 25-го вересня – ред.). Розкажіть, будь ласка, як обласна федерація забезпечує умови, аби наші футболісти могли зосередитися винятково на футболі?

– Федерація футболу Львівської області зробила все для того, щоби наші збірники провели перед стартом турніру 5-денні тренувальні збори на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках. Зняли для хлопців готель, домовилися про стадіон. Настрій у них чудовий. Відчувається, що знову зібралася команда, не дивлячись на те, що вони грають один проти одного в обласному чемпіонаті. Тут усі як одна сім'я. Мені це дуже подобається.

– Що сказали хлопцям під час тренування? Підбадьорили їх?

– Не хочу нічого говорити під час тренувального збору. Свої побажання, думку щодо цього турніру і те, як хлопці мають на ньому виступити, я скажу перед стартом проміжного етапу Кубку регіонів УЄФА. Можливо, це буде наприкінці тренувального збору, а, може, перед першим поєдинком з азербайджанцями, коли наші футболісти заїдуть на поселення в готель "Святослав". Тоді потрібно буде з ними поговорити, налаштувати на боротьбу і водночас психологічно розслабити, щоби не було хвилювання. В той момент їм необхідна підтримка.

– Зрозуміло, що завдання перед нашими хлопцями в Кубку регіонів УЄФА максимальні?

– Тільки максимальні. По-іншому не може бути. Ми хочемо перемогти і ще раз довести всім, що на Львівщині як професійний, так і аматорський футбол на високому рівні, що ми спроможні дати гідний бій будь-якому супернику. Львівська область живе футболом, тож усі налаштовані винятково на перемогу.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →