closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Віталій Пономарьов: "Оберемо 18 найсильніших"

Віталій Пономарьов: "Оберемо 18 найсильніших"
Изменить размер a+ a-
604
0

Уже 2-го жовтня аматорська збірна Львівщини стартує у проміжному етапі Кубку регіонів УЄФА, матчі якого відбудуться на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках і львівському "Скіфі".

Напередодні цього турніру інформаційний центр Федерації футболу Львівської області поспілкувався з головним тренером наших збірників Віталієм Пономарьовим про підготовку команди до важливих єврокубкових матчів.

– Пане Віталію, розкажіть, будь ласка, як готуватиметеся до поєдинків проміжного етапу Кубку регіонів УЄФА?

– Зараз триває сезон. Усі футболісти аматорської збірної беруть участь у чемпіонаті Львівської області, мають у своїх клубах належний тренувальний процес та ігрову практику, тож, у принципі, вони підготовані. Ми вирішили з 25-го вересня розпочати 5-денний тренувальний збір у Винниках. Там хороші умови, є готель і стадіон. Після цього відпустимо хлопців на день додому, і 1-го жовтня безпосередньо перед початком турніру поїдемо у Винники на поселення в готель "Святослав".

– На чому плануєте зосередитися під час цього тренувального збору?

– Переглядатимемо матчі своїх майбутніх суперників, аналізуватимемо їхні сильні та слабкі сторони, зосередимося на тактиці, приділимо увагу стандартним положенням, із яких забивають чимало м'ячів. Хочемо провести один спаринг. Напевно, зробимо це в п'ятницю, 28-го вересня. Вочевидь, нашим суперником буде представник Прем'єр-ліги Львівщини.

– Що можете сказати про суперників аматорської збірної Львівської області: Іспанію, Фінляндію та Азербайджан?

– Зараз більш детально переглядаємо поєдинки наших найближчих опонентів. У кожній країні свій футбол із певними особливостями. В Іспанії більший контроль м'яча, високий пресинг. Фіни – фізично міцні хлопці, витривалі. Азербайджанці теж можуть нав'язати боротьбу. З кожною командою доведеться по-різному грати.

– Чи визначилися вже зі складом збірної?

– Візьмемо на тренувальний збір 25 футболістів. Із-поміж них плануємо вибрати 18 найсильніших, які безпосередньо гратимуть у проміжному етапі Кубку регіонів УЄФА. Хочемо переглянути гравців, котрі не брали участі у фінальному матчі в Києві на стадіоні імені Віктора Баннікова: зокрема, одного з кращих бомбардирів обласної першості Назара Сенишина з ременівської "Думни", Тараса Радюка та Андрія Борика зі спортивно-культурного клубу "Демня", голкіпера підмонастирського "Фенікса-Стефано" Романа Чачуня. Я думаю, ці виконавці зможуть нам допомогти.

– Враховуючи виступи аматорської збірної Львівщини в цьогорічному Кубку регіонів ФФУ, які сторони її гри, на Вашу думку, ще потребують доопрацювання?

– За півфінальною стадією, фіналом я не маю до хлопців суттєвих претензій. Усі максимально проявили себе, показали власні можливості, віддали на футбольному полі всі сили. Зрозуміло, що Кубок регіонів УЄФА – це вже інший рівень, значно важчий у плані психології, адже для кожного з нашої команди такий досвід перший.

Треба психологічно налаштувати хлопців, додати їм упевненості. Я переконаний, якщо наші гравці зіграють на максимумі своїх можливостей, то ми досягнемо поставлених цілей і вийдемо у фінальну частину Кубку регіонів УЄФА.

У нас у колективі тепла атмосфера. Всі один одного підтримують. Це стосується не лише футболістів, а й тренерського штабу, лікаря, масажиста, адміністратора команди. Потрібно донести до хлопців, що це для них серйозний шанс у житті гідно показати себе на міжнародному рівні.

– Всі 3 поєдинки аматорська збірна Львівщини проведе на "Скіфі" у Львові. Наскільки важливий для команди фактор домашнього поля і рідних трибун?

– Ми із задоволенням зіграємо на "Скіфі". Хлопці добре знають цей стадіон. Думаю, вболівальники прийдуть на трибуни, і ми матимемо хорошу підтримку.

– Згідно з календарем, матчі аматорської збірної Львівщини на проміжному етапі Кубку регіонів УЄФА заплановано на обідню пору та ще й у будні. Як це може вплинути на їх відвідуваність?

– Зрозуміло, що це не найбільш сприятливий час для проведення ігор. Але УЄФА визначило такі години, тому ми змушені грати в цей період дня. Можливо, через таку ситуацію не дорахуємося певної кількості глядачів, які не зможуть відпроситися з роботи. Але оскільки це перший такий турнір міжнародного рівня в Україні і зокрема у Львові, то, думаю, люди знайдуть можливість відвідати матчі за участю аматорської збірної Львівщини.

Запрошую вболівальників прийти на стадіон, оскільки для наших хлопців надзвичайно важлива їхня підтримка. У свою чергу запевняю, що наша команда віддасть усі сили, аби потішити їх позитивним результатом.

Я щиро вдячний Голові Федерації футболу Львівської області Олександрові Шевченку і його першому заступнику Ярославові Грисю, всім працівникам обласної федерації за створення умов для належної підготовки збірної. Ми всі разом прагнули тріумфувати у фіналі Кубку регіонів України, і ми це зробили. В нас одна-єдина команда, яка рухається до перемоги.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →