closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Агрон" (Великогаївська ОТГ): команда, де молодші можуть у старших повчитися

"Агрон" (Великогаївська ОТГ): команда, де молодші можуть у старших повчитися
Изменить размер a+ a-
942
0

Одним із найбільш швидко прогресуючих клубів Тернопільської області є "Агрон" із Великогаївської ОТГ. Клуб уже зібрав досить вагому колекцію нагород, минулого року здобув звання чемпіона області й нині впевнено захищає титул, лідируючи в поточному турнірі з великим відривом.

Наступний крок у розвитку "Агрону-ОТГ" – заявка на чемпіонат України серед аматорських команд. Напередодні важливого старту ми поспілкувалися з головним тренером великогаївської команди, і Роман Курдупель познайомив нас із усіма новинами клубу та настроєм на дебютний сезон в ААФУ.

- Романе Михайловичу, як "Агрон" готувався до чемпіонату України?

- Я дав хлопцям відпочити у перерві чемпіонату області буквально десь до 20 днів, навіть менше: 2 тижні і 3 дні. І від 16 липня ми почали підготовку. Зіграли 4 гри товариських матчі, провели підготовчий тренувальний збір до аматорського чемпіонату України, який стартує 5-го числа.

- Які контрольні матчі провели за цей період?

- Ми провели 4 матчі з 16 липня по 1 серпня. Перший матч ми зіграли, поєднавши спаринг з переглядом новачків – вийшла така собі двостороння гра. Другий матч у нас був із командою нашої Першої ліги, Тернопільської області – "Зоря" (Хоростків), виграли 7:1 (у нас забивали Процик, Гевчук, Вонс, двічі Мельник-2, Гурін, Нетеча, ще одне взяття воріт – автогол). Також з нами спарингували ФК "Козова" – 3:0 (голи: Вонс, Коник, Гаврилюк), "Сокіл" (Золочів) із Львівської області – 2:2 (двічі забив Процик), а останній ми зіграли з ФК "Вишнівець" – командою нашої Вищої ліги Тернопільщини. Виграли 6:1 – забивали двічі Гурін, Ковалик, Вонс, Процик і Мельник.

- Наскільки великі зміни плануються у складі порівняно із обласним рівнем при переході на всеукраїнський?

- Та, в принципі, команда у нас вже сформована. Хотілося б зробити вагоме якесь підсилення, але ми розуміємо реальність – то непрофесійний футбол. Якщо є якісь хлопці, що ми можемо запрошувати з других областей – вони не переходять, тому що вони такі самі умови практично мають. На даний час трьома хлопцями підсилилися, ще ведемо переговори по двох-трьох хлопцях, постараємось, може, навіть до неділі вирішити ці питання.

Уже з нами Ігор Вонс та Назар Процик, які раніше грали за професіональні клуби – "Ниву" та ФК "Тернопіль", а також Богдан Гевчук, який три роки був за кордоном, в Англії. Він теж там грав у футбол на любительському рівні, а так він вихованець тернопільського футболу. Він до того, як поїхати до Англії, два роки грав у Львівській області: Кам’янка-Бузька – така команда була, вона чемпіоном ставала. І три роки він був у "Ниві" (Теребовля) – та команда, що грала на аматорах, але знялася минулого сезону. Процик також пробував сили за кордоном – в Австрії грав.

- Як довго зважувалися на вихід на Всеукраїнський рівень? Адже це все таки регулярні змагання, які вимагають уже постійної участі і особливо режиму підготовки…

- Скажу так: ще й до мене, того року, були плани – щоб пробувати грати в аматорському Чемпіонаті України. Але там збіг обставин такий вийшов, що тренер подав у відставку, я прийшов на те місце і там уже, в принципі, таке питання не ставилося – треба було награти склад, підготуватися. Бо ми реально подивилися, що нічого не добилися б на той час. Так керівництво прийняло рішення, щоб ще рік почекати, сформувати боєздатній колектив і цього року вже 100% почати грати на аматори.

- Можливо, такий перехід вимагатиме від вас навіть зміни пріоритетів, тому що у вас попереду друге коло чемпіонату області, де команда лідирує з 11-очковим відривом. Як будете розподіляти сили?

- У нас завдання ставилися ще на початку сезону – виграти все на місцевому рівні, тобто, чемпіонат області, кубок області. У нас зараз два півфінали - 8 і 15 числа, і фінал запланований на 24 число, дай Бог, якщо ми попадемо. В першу чергу, будемо виконувати поставлену задачу – виграти чемпіонат області, а перший рік хотіли б гідно виступити на аматори.

Хочеться, зрозуміло, бути в лідерах, хоча б у трійці, але будемо намагатися зіграти якнайкраще. А вже взимку будемо робити висновки – чого нам не вистачає, може, ще деякі футболісти не того рівня, може, когось досвідченіших дібрати. У нас буде чоловік 20 – гра через два-три дні, будемо дивитись, хто в якій фізичної формі і давати грати, може, одним більше на аматори, а другим – більше на першість області. Якщо б ми, наприклад, вирішили свої питання достроково, може, у нас би руки розв’язались і ми би тоді більше уваги сконцентрували у аматорському чемпіонаті.

- Знаю, що у об’єднаної територіальної громади багато амбітних планів – зокрема, академія футболу, побудова інфраструктури. Хто опікується сьогодні футболом у об’єднаній громаді Великих Гаїв і наскільки великі плани в розвитку як клубу, так і його інфраструктури?

- Голова об’єднаної громади – Олег Андрійович Кохман, він, у першу чергу, саме футболіст, від нього все йде. Маємо таких великих спонсорів, як Юрій Романович Березовський та Іван Адамович Чайківський – дві людини, які вагомий внесок зробили, щоб ця команда була.

Проект є такий, що у нас має будуватися інфраструктура: спортивний комплекс, велике штучне поле і два штучних майданчики. Поки що ніхто не хоче загадувати – дивляться у майбутнє з оптимізмом та хочуть будувати команду. Тобто, на основі зі своїх хлопців будемо залучати за потреби посилення. У нас багато команд, десь 5-6, з ОТГ грають на першість району в першій-другій групі. До молодих гравців придивляємося. Вони хочуть помаленьку рости, ставити собі задачі, щоб на своїх вихованців будувати футбол у громаді.

- Знаю, що багато й ваших, особисто, вихованців грають по Україні. Дехто, як той же, Захарків діставалися і до Прем’єр ліги. Чи є змога таких людей повертати?

- Навіть не знаю: хотілося б його бачити в Прем’єр-лізі, а виховати нових таких майстрів.

- Одним словом, що є підґрунтя, над яким працюєте. Хто ті лідери, як візитка вашої команди, із числа тих, хто пограв багато на всеукраїнському рівні?

- В принципі, якщо розібратися, то багато хлопців бували в командах майстрів: Олег Лівицький – пограв в "Олімпіку" (Донецьк), "Ниві" (Тернопіль), Руслан Мазур – у Другій лізі був, у "Ниві" (Тернопіль) в Першій лізі, в "Гірнику-Спорт", якщо не помиляюся. Роман Гаврилюк, майже всі футбольні роки якого були віддані ФК "Тернопіль", від самих початків. Ряд молодих футболістів можна назвати: Пастернак, Роман Андрієшин (брат Дмитра – також мого вихованця, нинішнього директора тернопільської "Ниви"), Семенець, Коник, Кривобедрий, тобто, у нас такий ніби сплав молодості і досвіду – що молодші можуть у старших чомусь навчитися.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →