closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Авангард" (Корюківка): головне – підбір кадрів!

"Авангард" (Корюківка): головне – підбір кадрів!
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1647
0

"Авангард" із Корюківки, що на Чернігівщині, багато років бере участь в аматорських змаганнях України. За десять років у 2005-2015 роках в рідній області авангардівці вісім разів завойовували медалі (три золоті, одна срібна та чотири бронзових), двічі здобуто обласний кубок.

Нині ж "Авангард" – постійний учасник змагань ААФУ. В чемпіонаті України серед аматорських команд минулого сезону корюківчани посіли шосте місце серед восьми учасників Групи 2. Нині ж виходять на старт з новими сподіваннями та оновленим складом.

- Валерію Анатолійовичу, розкажіть новини з літнього періоду в житті команди "Авангард". Встигли виконати програму спарингів та відпочити?

- Ми зібралися на початку липня, працювали в одноразовому режимі. І під час збору зіграли декілька спарингів проти наших географічних сусідів.

• "Десна" (Чернігів) U-21 – 5:0 (голи в активі двох потенційних новачків, Порохні, Сираша і Максимця);

• ФК "Чернігів" – 5:2 (двічі Кірін, Алаєв, з пенальті Чуланов, Порохня);

• "Агродім" (Бахмач) – 2:2 (Кірін, Порохня).

Останній тиждень працювали в дворазовому режимі. Базувалися в Чернігові, майже всі хлопці у нас звідси, тому так вибрали, щоб територіально було нам комфортно і займатися, і грати всі товариські ігри.

- З новачками вже визначилися?

- Так. В основному, орієнтувалися на місцеву молодь – декого брали безпосередньо з юнацьких команд, інших повертали після виступів за резервні та молодіжні склади професіональних клубів. От приміром Андрій Порохня раніше виступав за "Інгулець-2", Микола Сираш і Сергій Максимець із дубля кропивницької "Зірки". Звідти ж повернули нашого воротаря Максима Татаренка. Потім запросили досвідченого нападника з Бахмача, він виступав в чемпіонаті Чернігівської області – це Артур Твердовський. І молодого Кіріна взяли із "Полісся" (Добрянка).

Читайте також Календар матчів "Авангарда" у чемпіонаті України серед аматорів

- Повертаючись до кадрового питання. Було у вас у складі і багато досвідчених футболістів, і таких які на зростанні та на підйомі. А які втрати цього літа, хто пішов?

- Цього літа від нас пішли молоді хлопці Олександр Коляда, Серафим Мазур і Микита Кузьменко, які закінчували школу Льва Яшина в Києві й залишилися там, будуть грати в першості U-19. Ми на них розраховували, але, в принципі, цю нішу заповнили чернігівськими вихованцями. І пішов також Саша Руденко, захисник, в чернігівську "Десну" U-21.

- У вас був певний період знаменитий чернігівський форвард Олександр Піщур…

- Зараз, наскільки я знаю, він працює в чернігівські Десні. І активну кар’єру на даний момент він закінчив. Як складеться потім – побачимо. Декілька ветеранів залишилося. Даценко і Поляниця допомагають мені тренувати. А якщо залишилося здоров’я та бажання, то десь може будуть допомагати і на полі. А так, більше ставку робимо на молодих футболістів, тому що таке завдання і від керівництва нашого футбольного клубу – на майбутнє будувати команду, яка в подальшому зможе представляти Чернігівщину на всеукраїнському рівні в професіоналах.

- Ну відносно такого амбітного завдання повстає питання інфраструктури, готовності загалом клубу. В якому стані це на сьогодні?

- Так, клуб вже давно існує. І клуб функціонує професійно: в плані бухгалтерії є договірні стосунки з працівниками – в тому питанні там все добре. Маємо офіційно зареєстрований клуб порядку десяти років. А в плані інфраструктури, то стадіон досить непоганий у нас. Відповідає нормам аматорського футболу повністю. Якщо брати професійний рівень, то є деякі моменти, які потрібно буде налагодити. Але це суто невеликі і непринципові питання, які, думаю, що за місяць-два підтягнути.

- Що саме буде завданням на новий сезон? Обкатка молодих, створення підґрунтя для майбутніх перемог?

- Не тільки молодих, а обкатка всієї команди. Підбір виконавців, які в подальшому через рік зможуть виходити на рівень Другої ліги або рівень Національної футбольної ліги, якщо вона буде. І достойно крокувати до рівня цих змагань. Головне - підбір кадрів, які зможуть виступати на такому рівні.

- Говорячи про минулий сезон. Чому він навчив команду і що ви назвете найголовнішими досягненнями колективу, якщо розбиратися із плюсами, мінусами у грі, кадрах?

- Таке саме і питання і в нас постало, тому що ми перше коло досить непогано пройшли, закінчили біля групи лідерів. Потім відпустили провідних гравців у професійні клуби. А на їх місце або нікого не взяли, або взяли молодих хлопців, які футбольним рівнем трошки їм поступалися. Тому друге коло ми дещо провалили, але, в принципі, таких помилок зимою допускати не будемо. Це нас добре навчило.

На даний момент ми сформували команду з 20-22 гравців, з якими будемо проходити перше коло. А зимою, я думаю, ми будемо намагатися ще посилитися. Для того, щоб, по-перше, виконати завдання, яке поставило перед нами керівництво, потрапити в першу трійку в своїх групі. Ну і будування цієї самої команди для наступних звершень, так сказати.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →