closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Джуніорс": головна мета – зіграти в Шпитьках на оновленому стадіоні

"Джуніорс": головна мета – зіграти в Шпитьках на оновленому стадіоні
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
3157
0

Футбольний клуб "Джуніорс" нерівно проводить сезон 2018 року, але зберігає шанси закінчити його з титулом. Виступ команди в першому колі прокоментував спортивний директор ФК "Джуніорс" Юрій Балашев:

- Як Ви оціните першу половину сезону у виконанні Вашої команди?

- У мене залишилися двоякі враження. З одного боку, пройшли в півфінал обласного кубка і зберігаємо шанси звершити сезон з титулом. З іншого боку, в чемпіонаті виступили нижче своїх можливостей. Нас підвела, в першу чергу, коротка лава запасних, адже бували випадки, коли ми мали в обоймі лише 12-13 виконавців, що для команди, яка вирішує серйозні турнірні завдання, неприйнятно. Так склалися обставини, що через різні причини ми втратили багатьох провідних гравців, зокрема, мова йде про Байдачного, Маринчука, Кубу, Мельника, Щерицю, Скрипника. Але навіть за таких реалій, якби не поступилися в останньому турі першого кола "Любомиру" (1:2), могли б зачепитися за п’єдестал пошани. Зараз програємо найближчому конкуренту п’ять очок. Це трохи забагато, але все рівно будемо робити все можливе, щоб завоювати, як мінімум, бронзові медалі.

- З огляду на це, чи змінились завдання на сезон, які ставить керівництво клубу?

- Ні, залишаємося максималістами. "Джуніорс" прагнутиме виграти кубок області, потрапити в трійку в чемпіонаті, захистити титул чемпіонів Києво-Святошинського району та якомога далі пройти в аматорському кубку України.

- Які зміни відбулися в складі команди в літньому антракті?

- Про наші втрати я вже сказав. Додам лише, що раптово пішов з життя наш захисник Богдан Дердель. Це дуже великий кадровий і психологічний удар по нашій команді. Царство небесне Богдану… Але життя продовжується, тож в колективі з’явилися нові гравці. Це, передусім, відомі виконавці хавбек Максим Сирота (остання команда – "Музичі") та форвард Вячеслав Єфіменко ("Стара Боярка"). Поповнять ФК "Джуніорс" колишні гравці "Старої Боярки" Євген Заєць, Максим Хижняк, Олександр Стребков та Андрій Назаров, якого в Києво-Святошинському районі знають за виступами за ФК "Лука" (Гореничі). Можливо в команді буде ще кілька відомих гравців, але їх прізвища я поки називати не буду. На даний момент до матчу з "Соколом" в рамках кубка області готуються 14 виконавців, бо практично всі новобранці не мають змоги грати в кубковому турнірі через заграність в своїх колишніх командах. А взагалі в нашій обоймі зараз два десятки футболістів.

- Як Ви оцінюєте рівень організації чемпіонату Київської області?

- Вважаю, що рівень дуже високий. Всі команди конкурентоспроможні. Добре організований чемпіонат, без зайвих "форс-мажорів". Особливо хочу відмітити Валерія Петровича Валерка, який робить все від себе залежне, щоб всі учасники почували себе максимально комфортно, а "правила гри" були прозорими та зрозумілими. Що стосується арбітража поєдинків, то хоча помилок в роботі арбітрів вистачає, але немає заангажованості та упередженості, а це великий плюс. Об’єктивно подобається і омолодження суддівського корпусу.

- Ваше ставлення до правила "один гравець – одна команда"?

- Це однозначно благо для аматорського футболу, але складається таке враження, що люди не готові до його впровадження. Недостатній рівень матеріального забезпечення наших клубів, щоб це правило діяло в повному обсязі. Ми не витримуємо конкуренції з більш заможними командами з аграрних регіонів України, таких, як Черкаська, Полтавська, Хмельницька область. Можливо варто дати послаблення, щоб можна було грати в межах одного регіону і на область, і на район, як це було в минулому році. Якщо не робити ніяких кроків, через певний час рівень чемпіонатів на Київщині впаде.

- Кого з виконавців можете відзначити в команді по мотивам першого кола, а хто не виправдав сподівань?

- Трохи більшого ми чекали від Дмитра Кульгука та Михайла Костенка. Всі інші не провалилися, але й не здивували. Лідером команди на полі і в роздягальні є досвідчений Іван Кривошеєнко. Відзначу Олександра Скорохода, який завжди виконує великий обсяг роботи, є справжнім футбольним трудівником.

- Яка ситуація з вашим домашнім стадіоном в Шпитьках?

- Виникли певні технічні проблеми, пов’язані з погодніми умовами. Через це трохи змістилися строки, але наразі все готово для того, щоб починати стелити штучне покриття. Якщо все буде гаразд, у вересні плануємо приймати своїх суперників на рідному стадіоні. Звичайно, спочатку будуть витримані мінімальні вимоги до стадіону, щоб проводити матчі такого рівня, але з часом з’являться і трибуни, і інша інфраструктура.

- Якою в майбутньому Ви бачите перспективу футбольного клубу "Джуніорс"?

- Основне завдання – зробити цей проект самодостатнім та прибутковим. Звичайно, в наших умовах це дуже складний виклик, але будемо намагатися творити неможливе. Ось запустимо нове поле, зробимо інфраструктуру, спробуємо отримувати кошти від оренди стадіону, робити все, щоб поле приносило дохід, щоб на ньому тренувалися професійні команди. Що стосується нашого футбольного клубу, то, можливо, в найближчому майбутньому перейдемо на рівень аматорського чемпіонату України, але про професійний статус навіть не думаємо, лише мріємо. Нам поки що зарано будувати такі плани. Хочу подякувати нашому президенту, фірмі "Скидка", які роблять все від себе залежне, щоб команда достойно функціонувала. Зараз хочемо об’єднати наші зусилля з командою "Стара Боярка", і під брендом "Джуніорс-СБ" виступити в аматорському кубку України. Будемо представляти Києво-Святошинський район.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →