closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

СК "Чорнянка-Агроспорт": прихований фаворит

СК "Чорнянка-Агроспорт": прихований фаворит
Изменить размер a+ a-
6066
0

У чемпіонаті Херсонської області триває літній "антракт". У вищій лізі після першого кола лідирує СК "Каховка", за ним у першій трійці розташувалися "Таврія" (Новотроїцьке) і "Колос-ОТГ" (Асканія-Нова). На четвертому місці - СК "Чорнянка-Агроспорт", що представляє село Чорнянка Каховського району. Від третього рядка у турнірній таблиці чорнянців відділяє одне очко, від лідера СК "Каховки – шість залікових пунктів. Сільська команда цього сезону налаштована поборотися за найвищі нагороди.

На запитання кореспондента FootBoom відповідають головний тренер команди Юрій Стецюк і адміністратор команди Руслан Загідуллін. Розмову починає Руслан Мінабетдінович:

- СК "Чорнянка -Агроспорт" був створений у 2012 році з ініціативи Валерія Свиридовського, палкого прихильника футболу, мецената. Натепер Валерій Миколайович є президентом клубу і робить все від нього залежне, щоб у футболістів були найкращі умови на Херсонщині.

- Що СК "Чорнянка-Агроспорт" вже вдалося виграти?

Р. З.: Клуб у нас молодий, тому фантастичних досягнень ще немає. У 2015 році здобули бронзові медалі чемпіонату Херсонської області. За рік стали фіналістами Кубку області, у вирішальній грі поступилися "Дружбі" (Новомиколаївка) – 2:4. На той матч нам не вдалося виставити оптимальний склад, зокрема не було двох дискваліфікованих центральних захисників. У 2017 році у фіналі обласного Кубку поступилися "Таврії" (Новотроїцьке) -1:2. Поступилися за рівної боротьби. У першому таймі пропустили двічі, у другому – контролювали події на полі, забили один м’яч, але цього виявилося замало. Не вистачило везіння, щоб дотиснути суперника, адже моменти ще були. Ось такі досягнення маємо на сьогодні.

СК "Чорнянка-Агроспорт": прихований фаворит - изображение 1

- Ви задоволені виступом команди у першому колі?

Ю. С.: Не зовсім. У деяких матчах була незапланована втрата очок. Виконали не все, що запланували. Вважаю, що могли бути і на другому місці. Звичайно, що зробимо відповідні висновки. За виступ у першому колі ставлю команді "четвірку" за п’ятибальною шкалою.

- Які поєдинки вашої команди можете відзначити?

Ю. С.: Таких матчів було декілька. Зокрема нам вдалося з великим рахунком (3:0) перемогти "Колос" (Асканія-Нова) – одну з найтитулованіших аматорських команд Херсонщини. Виокремлю зустріч і проти "Ентузіаста" (Нововоронцовка), який серйозна налаштувався на гру з нами. Попри те, що ця команда йде у нижній частині турнірної таблиці – це дуже незручний суперник для всіх фаворитів. Після першого тайму ми програвали (0:1), але у другій половині матчу забили три м’ячі і у підсумку перемогли - 3:1. Напруженими були матчі з нашими сусідами по турнірній таблиці – "Таврією" (Новотроїцьке) і "Дружбою" (Новомиколаївка). У Новотроїцькому зіграли нульову нічию. Весь другий тайм грали у захисті, був серйозний тиск з боку суперника. Ми мали один стовідсотковий момент, але не використали його. З чемпіоном області минулого сезону "Дружбою" теж зіграли внічию (1:1), хоча по ходу матчу вели у рахунку.

- За який результат б’ється цього сезону СК "Чорнянка-Агроспорт"?

Ю. С.: Задача-максимум – боротьба за чемпіонство, задача-мінімум – потрапити у трійку призерів. Виходячи з того, як СК "Чорнянка -Агроспорт" грав у першому колі, і враховуючи потенціал інших команд, думаю, нам під силу боротися за найвищі місця. Основні наші конкуренти – СК "Каховка", "Таврія" (Новотроїцьке), "Колос" (Асканія-Нова), "Дружба" (Новомиколаївка). Досвідчені суперники, але з ними можна грати, і можна в них вигравати. На сьогодні СК "Чорнянка -Агроспорт" у турнірній таблиці йде на четвертому місці, залишаючись прихованим фаворитом. Вважаю, що у нас є непогані шанси на один із комплектів нагород.

СК "Чорнянка-Агроспорт": прихований фаворит - изображение 2

- Перейдемо до кадрового питання. Хто захищає честь СК "Чорнянка-Агроспорт"?

Ю. С.: У Чорнянці проживає 3500 жителів. Не дуже багато, а завдання перед командою поставлені максимальні, тому змушені запрошувати футболістів із різних районних центрів, Херсона, Миколаєва. Є у складі і місцеві, але їх мало. Хочеться, аби уродженців Чорнянки у команді було більше.

- Чи є у вашій команді колишні професіонали?

Ю. С.: Так. За СК "Чорнянка -Агроспорт" грає добре відомий в Україні захисник Віталій Візавер. За свою кар’єру цей 39-річний захисник виступав за ЦСКА (Київ), "Кримтеплиця" (Молодіжне), "Титан" (Армянськ), "Мир" (Горностаївка), інші вітчизняні та зарубіжні клуби. Всього на професійному рівні Віталій провів понад 400 матчів. Має професійний досвід і інший захисник - 36 -річний Віталій Лілик (екс-"Гірник - Спорт" (Горішні Плавні), "Кремінь" (Кременчук), "Кристал" (Херсон). У доробку 30 -річного півзахисника Сергія Пуляєва відіграний сезон за новокаховську "Енергію". Названі мною футболісти є лідерами команди. Щоправда Сергій Пуляєв під час літньої перерви залишив Чорнянку, перебравшись в новотроїцьку "Таврію", яка виступає у чемпіонаті України серед аматорів. Ми лише раді, що Сергій пішов на підвищення. Загалом колектив у нас підібрався доброзичливий, у команді панує приємна атмосфера. Гравці не лише разом виходять на поле, а й спілкуються і товаришують поза його межами. Так і повинно бути.

- Лідерами СК "Чорнянка-Агроспорт" є вікові футболісти. Ви надаєте перевагу досвідченим футболістам?

Ю. С.: Я би так не сказав. Є гравці зрілого віку, яким за тридцять, а є хлопці, яким ще немає й двадцяти. Середній вік команди – 28 років.

- Ви сказали, що команду залишив Сергій Пуляєв, а ким вдалося підсилитися?

Ю.С.:Придбань поки що немає. Не відмовилися б від забивного нападаючого. У цілому у нас збалансовані всі лінії, слабких ланок немає.

- Як проходить підготовка команди до другого кола?

- Поки що команда відпочиває. Чемпіонат поновиться в середині серпня, тож найближчим часом зберемося. Футболісти підтримують ігровий тонус у складах інших команд у матчах районного і міського рівня . Звичайно, що це відбувається з нашого дозволу.

- Кілька слів про клубну інфраструктуру?

Р.З.: Проводимо домашні поєдинки на муніципальному стадіоні "Колос" ім. Василя Козловського у Чорнянці. Василь Олексійович багато років був головою місцевого колгоспу. Він і побудував цей стадіон, популяризував і підтримував сільський футбол. За високоякісним газоном із натуральним покриттям доглядаємо цілий рік. "Колос" вміщує 500 глядачів, у середньому на матчі приходить 300 людей. Також на ньому на першість району свої поєдинки проводить чорнянський "Титан", тренується дівоча команда

- Як у Чорнянці розвивається дитячо-юнацький футбол?

Р. З.: Різновікові команди з Чорнянки (від 6 до 16 років) виступають у чемпіонаті області. Розвивається у селі і дівочий футбол. Місцеві вихованки вже грають на високому рівні: Ірина Рибалкіна виступає за вищолігову "Пантеру" (Умань), Ганна Балаба захищає кольори "Восхода" (Стара Маячка), який цього сезону дебютує у вищій лізі. Зазначу, що Іра була капітаном збірної України U-19.

- Цього сезону відразу чотири команди Херсонської області змагаються у чемпіонаті України серед аматорів. Втім, "Чорнянки-Агроспорт" у цьому списку немає. Вважаєте, що вам ще зарано виходити на всеукраїнську арену?

Ю.С.: Наша участь в аматорському чемпіонаті країни залежатиме від того, які результати показуватиме команда в обласному чемпіонаті. Потрібні перемоги, якщо вони будуть, то, думаю, президент клубу Валерій Свиридовський підтримає нас у питанні переходу на більш високий рівень.

Р.З.: Звісно, що участь СК "Чорнянка -Агроспорт" в чемпіонаті України серед аматорів входить в наші плани. Але це буде у майбутньому. У цьому питанні багато залежатиме від якості гри команди і фінансових можливостей. На мій погляд, якщо команда демонструватиме гарні результати в обласному футболі президент клубу буде сам зацікавлений, щоб СК "Чорнянка -Агроспорт" заявився в аматорський чемпіонат України.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →