closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Кривий Ріг": щоб примножувати спортивну славу міста

ФК "Кривий Ріг": щоб примножувати спортивну славу міста
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
4125
0

Колись Кривий Ріг мав свій клуб у Прем’єр-лізі та навіть приймав єврокубки, однак багаторічна слава криворожан – "Кривбас" – припинив своє існування, тож довгий час місто не було представленим на всеукраїнському рівні. Однак минулого сезону "Гірник" взяв участь у чемпіонаті України серед аматорів, а нині, після підвищення цього клубу в класі, вже ФК "Кривий Ріг" готується вийти на старт змагань під егідою ААФУ.

Про новий клуб на футбольній карті аматорського чемпіонату України говоримо з його спортивним директором. Тарас Стретович – у минулому півзахисник молодіжних складів київського "Динамо" та криворізького "Кривбасу", футболіст-професіонал. Здобув вищу юридичну освіту. Є одним із фундаторів ГО "Клуб "Кривбас" та ФК "Кривий Ріг", у якому поєднує виступи на полі з роботою спортивного директора.

Тарасе Андрійовичу, ФК "Кривий Ріг" збирається заявлятися на Чемпіонат ААФУ. Як довго йшли до цього рішення? Які будуть завдання?

– Так, ми дійсно заявилися до аматорського чемпіонату України. Відразу по завершенні минулого сезону, коли ми стали переможцями Суперліги Дніпропетровської області, зрозуміли, що не варто спинятись і потрібно робити крок вгору до змагань вищого рівня. Завдання мінімум – вийти до плей-офф турніру, а там уже крок за кроком, як Бог дасть, будемо рухатись до фіналу.

Читайте також: Календар ФК "Кривий Ріг" у чемпіонаті України серед аматорів

– Розкажіть про ваш футбольний клуб. Яка його ідеологія й основні спонсори?

– Футбольний клуб "Кривий Ріг" було створено півтора роки назад. Головною метою є відродження великого футболу в місті: хочемо, щоб центральний стадіон міста знов був заповнений на 100% та мешканці міста відчували гордість за рідний клуб. Засновником футбольного клубу на 100% є громадська організація "КЛУБ "КРИВБАС". Кожен мешканець Кривого Рогу чи України має змогу вступити до цієї Громадської організації та стати повноправним співвласником футбольного клубу. Кожен член ГО робить щомісячні внески для стабільного фінансування футбольного клубу. Також було проведено перемовини та підписано договори зі спонсорами. На сьогодні це такі підприємства, як "Вікант", "Агафон", "Файно", "Смартмобіс". Ми завжди відкриті до співпраці з новими спонсорами.

– Хто сьогодні гратиме за ФК "Кривий Ріг"? Який відсоток місцевих гравців та кого назвете серед лідерів?

– У складі футбольного клубу "Кривий Ріг" грають виключно місцеві футболісти, вихованці дитячо-юнацької школи "Кривбас-84". Тільки один хлопець із Запоріжжя, але вже кілька років грає за наш клуб, та ще є лівійський легіонер Мохаммед Аль-Азумі.

Серед лідерів, в першу чергу, назвав би наших тренерів – це відомі в Україні колишні футболісти, легендарні гравці "Кривбасу" Валентин Вікторович Платонов та граючий тренер Юрій Юрійович Штурко. На футбольному полі вирізняємось, перш за все, командною грою та дисципліною.

Не хочеться когось вирізняти з гравців команди, але, напевно, це той-таки Юрій Штурко, капітан команди Сергій Михалевський, який став найкращим гравцем Суперліги області, воротар Олександр Антоненко, у захисті – Віталій Слищенко, у півзахисті – Максим Пшелуцький.

Команду за останні півроку було значно омолоджено, можливо, навіть трохи жертвуючи сьогоденним результатом, але ми будуємо команду на майбутнє.

– Які кадрові зміни будуть у вас напередодні старту в чемпіонаті України серед аматорів?

– Зараз склад нашої команди поповнили троє найкращих випускників ДЮСШ "Кривбас-84" 2001 року народження, також повернули у рідне місто Руслана Нікуліна, що грав у складі "Інгульця", домовились з Максимом Пшелуцьким, який повернувся до нашого клубу з "ВПК-Агро", Андрій Данилюк грав у нижчих дивізіонах Польщі, а до того в молодіжних складах ФК "Кривбас". Хочемо зібрати найкращих криворізьких футболістів та показати, що місто гідне бути представленим серед провідних клубів України.

Читайте также: Чемпіонат України серед аматорів. 1-й тур. Розклад матчів

– Після зникнення класичного "Кривбасу" були спроби відродити славний клуб, але нині на всеукраїнському професіональному рівні Кривий Ріг представляє тільки "Гірник". Як проходить співпраця з цим клубом Другої ліги?

– З "Гірником" маємо цілком нормальні відносини, нещодавно виграли у них у півфінальному матчі кубку міста та вийшли до фіналу, що відбудеться 8 вересня на День фізкультури, періодично граємо між собою товариські зустрічі. Наявність такого клубу, як "Гірник", у нашому місті стимулює нас до ще скорішого розвитку і на сьогодні нам доводиться тягнутися за ними – і це стосується в першу чергу інфраструктури.

– Чи стежили раніше за змаганнями ААФУ? Знаю, що ви особисто з іншим клубом брали участь у Кубку України серед аматорів...

– Так, звісно, завжди намагаюсь стежити за турніром не тільки Прем'єр-Ліги, але й за нижчими дивізіонами. Як на мене, минулий сезон Першої та Другої ліг був надзвичайно цікавий, а цей сезон у Першій лізі буде для мене цікавішим за вищу лігу. За аматорським чемпіонатом також завжди стежу, тому що багато друзів та знайомих грають на цьому рівні. Часто телефонують тренери професійних клубів та просять, щоб допоміг їм підсилити склад команд гравцями з нижчих дивізіонів чи тими, що наразі без контрактів, тому уважно стежу за нижчими лігами та на зв’язку з багатьма гравцями.

– Розкажіть, як ви, будучи діючим футболістом, вирішили почати роботу як функціонер, один із керівників клубу? Наскільки важко поєднувати ці функції?

– У свій час до мене звернулася група осіб, здебільшого, уболівальники та ультра, що намагалась відродити тоді ще "Кривбас". І я, як колишній гравець, просто не міг відмовити. Зараз постійно при великих навантаженнях мене турбує травма коліна і повернутись на найвищий рівень ця травма вже не дозволяє, тому прийняв рішення розпочати роботу функціонера, тим паче, вже маючи досвід роботи з "Кривбасом" та проходженням процедури атестації для участі у Другій лізі.

Поєднувати абсолютно не важко, адже для мене величезне задоволення виходити на футбольне поле та грати разом з хлопцями заради спільної мети – перемоги. Коли заходиш до роздягальні перед тренуванням чи грою, забуваєш про всі негаразди та проблеми і дійсно кайфуєш на футбольному полі.

– У тренерському штабі ФК "Кривий Ріг" – легенди ФК "Кривбас" Платонов та Штурко. Як з ними працюється? Наскільки цікавий у них тренувальний процес?

– Надзвичайно приємно тренуватись під керівництвом таких досвідчених гравців, а нині тренерів, як Валентин Вікторович Платонов та Юрій Юрійович Штурко. На тренуваннях завжди приємна та весела атмосфера, чудовий колектив, а тренувальний процес доводиться підлаштовувати під хлопців, тому що у нас в команді більшість гравців працюють або навчаються у вишах.

– Знаю, що ваша команда бере участь у чемпіонаті міста Кривий Ріг. Будете суміщати ААФУ з місцевими турнірами?

– Зараз дійсно граємо у першості міста, де розділяємо перше місце з ФК "Лозуватка", також, перемігши у півфіналі "Гірник", вийшли до фіналу Кубка міста Кривий Ріг, де у фіналі нашим суперником буде ФК "Колос" (Софіївка).

Взимку виступали у Кубку Придніпров'я та зимовій першості міста. Участь у цих змаганнях продовжимо, але будемо давати можливість набиратись досвіду нашим молодим гравцям, які разом з більш досвідченими, будемо сподіватись, будуть швидше прогресувати та переходити до дорослого футболу. Найголовнішим досягненням на сьогодні є перемога у Суперлізі Дніпропетровської області.

– Які умови для роботи у команди? Де будете проводити домашні матчі?

– Ми будемо проводити свої домашні матчі на стадіоні "Будівельник", де свого часу тренувався "Кривбас" та грав дублюючий склад клубу. Там і проводимо свої тренування. Клуб у нас молодий, тому ще тільки створюємо належні умови для функціонування, але керівництво намагається докладати максимум зусиль для розвитку ФК "Кривий Ріг".

– Останнє питання: яким хочете бачити цей сезон для своєї команди?

– Звісно, що мріємо про перемогу в усіх турнірах, де приймаємо участь, але найголовнішою метою є отримання атестату та заявка ФК "Кривий Ріг" до змагань Професіональної футбольної ліги.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →