closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

На Херсонщині стався скандал через нетверезих арбітрів

На Херсонщині стався скандал через нетверезих арбітрів
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
7648
0

Помічене "порушення" правил у штрафному майданчику господарів поля боковим суддею, який був у нетверезому стані, у матчі першості області з футболу серед аматорів між командами "Лепетиха" (Велика Лепетиха) — "Восход" (Дем’янівка) і призначення пенальті у їхні ворота стало першопричиною того, що, зрештою, "Лепетиху" було дис­кваліфіковано зі змагань, а команд-учасниць першості стало на одну менше. Ситуація виявилася патовою: з одного боку, команда порушила Регламент змагань, не прибувши на два наступні матчі, а з іншого — безкарність суддів, які дозволяють собі напідпитку вирішувати долю матчів. Чи сприяє все це популяризації футболу на Херсонщині?

Того дня і футболісти, і судді, за традицією, за декілька хвилин перед згаданим матчем розминалися. Гравці — на полі, а бокові судді — у барі неподалік від стадіону. Поки перші відпрацьовували удари по воротах, інші — випили оковитої за… поразку господарів. Зауважмо, за гроші, сплачені їм, за словами одного з суддів, у якості хабара. Випили і пообіцяли повторити цю процедуру у перерві гри.

А далі був матч. Не буду переповідати його хід. Зазначу лише, що за дві хвилини до фінального свистка один з бокових суддів "помітив" грубе порушення правил з боку захисників "Лепетихи" проти нападника гостей у своєму штрафному майданчику. Напевне, згадавши про обіцяне "порвати команду господарів" у барі і взявши за це гроші, підняв прапорця. Суддя у полі з рішенням не забарився і призначив пенальті. Гості його реалізували і таким чином уникли поразки. Рахунок матчу став нічийним — 3:3. "Лепетиху" це не влаштовувало, бо вона з п’ятого місця у турнірній таблиці опускалася на восьме.

— Факт вживання спиртного боковими суддями О. Гладуном і В. Іванюком перед матчем підтверджує відеозапис у барі, — говорить голова Великолепетиської районної федерації футболу, спортінструктор Великолепетиської селищної ради Анатолій Гайван. — Це ж підтвердив у телефонній розмові з головою Нижньосірогозької федерації футболу, членом виконкому обласної федерації футболу Юрієм Сердюком один із бокових суддів Гладун.

— Аби зам’яти цей інцидент, Сердюк пропонував мені для команди футбольні м’ячі від обласної федерації, — доповнює великолепетиський селищний голова Микола Сінькевич. — Навіть футбольну команду ветеранів київського "Динамо" обіцяв привезти у Велику Лепетиху в якості компенсації за завдану моральну шкоду…

— Зрозуміло, що від усього ми відмовилися, — продовжує Анатолій Гайван. — Бо що я мав би сказати після цього нашим уболівальникам, яких, до речі, на футбольних матчах стало набагато більше. Нарешті, що я мав говорити спонсорам, які виділяють кошти на утримання команди, допомогли привести в порядок стадіон… Зрозуміло, що у Великій Лепетисі з ситуацією навколо матчу не змирилися. Зателефонували в той же день заступнику голови обласної федерації футболу Володимиру Володіну. Той, уважно вислухавши, порадив написати звернення до виконавчого директора федерації Олексія Кручера, в якому викласти суть конфлікту.

Так і зробили. Наступного дня (29.05.2018 р.) на адресу Кручера було відправлено листа за підписами голови райдержадміністрації Анатолія Віремейчика, голови селищної ради Миколи Сінькевича та Анатолія Гайвана. В ньому автори виклали факти, що вплинули на хід гри та на її результат: суддівська бригада на чолі з М. Москаленком була з Нижніх Сірогоз; бокові судді були в стані алкогольного сп’яніння, за команду "Восход" на полі грали сім легіонерів одночасно, хоча за регламентом дозволяється лише п’ять. А ще підписанти листа просили ви­кликати на засідання дисциплінарного комітету ХОФФ представника "Лепетихи" для дачі пояснення, щоб прийняти об’єктивне рішення.

Не запросили. Більше того, відповіді на листа від Кручера великолепетисці так і не отримали на день приїзду до райцентру автора цих рядків (10.07.2018 р.). Натомість після того, як команда не приїхала на другу поспіль календарну гру, її оперативно КДК виключив зі змагань. Хоча рішення це прийняте з порушенням Регламенту, в якому чітко говориться, що члени виконкому не можуть бути членами КДК. А в даному разі йдеться про участь у засіданні таких трьох із шести присутніх на ньому: Кручера, Володіна і зацікавленого Сердюка.

— Найприкріше те, що ми були позбавлені права на захист, — говорить Микола Сінькевич. — Першу гру пропустили, очікуючи рішення КДК щодо п’яних суддів. А на другу команда їхала, але по дорозі сталася поломка автобуса. Ми про це повідомили команду-суперника. Та нас ніхто не хотів слухати. Головним було, думаю, провчити нас. Хоча в Регламенті йдеться про те, що знімати зі змагань мають за неявку без поважних причин. У нас же така була. Але нас навіть не запросили на засідання КДК.

Як би там не було, але команда Великої Лепетихи опинилася за бортом обласних змагань. І це тоді, коли тут зроблено дуже багато для популяризації футболу і керівництвом району та селища, і спонсорами, і палкими прихильниками футболу. Наведено порядок на стадіоні, куплено трактор-газонокосарку, помітно зросла кількість уболівальників під час гри команди. Про все це розповідалося і показувалося голові ОДА — голові обласної федерації футболу Андрію Гордєєву під час його візиту до райцентру. Йому сподобався стадіон, робота з популяризації в районі гри мільйонів. Обіцяв посприяти щодо вирішення проблеми з командою. Посприяв…

— Авторитет обласної федерації футболу і довіра до неї у великолепетисців після цього зникли, — говорить Анатолій Гайван. — Спонсори питають у мене про результати виступів команди, а мені нічого сказати. Хіба що гроші їм доведеться повертати…

P.S. Ось так на догоду одному ми втрачаємо довіру багатьох. Бо й справді, що робити Анатолію Гайвану? До речі, це питання і до Вас, шановний Андрію Анатолійовичу. Чи в’яжеться це з виконанням ініційованої Вами програми "Футболізуємо Херсонщину"?

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →