closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Шевченко: "Друге коло чемпіонату Львівщини буде ще цікавішим"

Олександр Шевченко: "Друге коло чемпіонату Львівщини буде ще цікавішим"
Изменить размер a+ a-
2198
0

Голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко взяв участь у виїзному засіданні Виконавчого комітету Федерації футболу України в Одесі. З цієї нагоди, а також із нагоди старту другого кола Прем’єр-ліги Львівщини інформаційний центр ФФЛ поспілкувався з Олександром Яковичем.

Про підготовку до Ліги націй і Кубку регіонів УЄФА у Львові

– Зараз Федерація футболу Львівської разом із Федерацією футболу України готується до багатьох подій, які чекають Львівщину восени. Це, зокрема, гра національної збірної України в рамках Ліги націй, яка, на жаль, відбудеться за порожніх трибун. Тим менше, ФФЛ із Вашої ініціативи ініціювала створення фан-зони.

– Фан-зона – це місце, де вболівальник має можливість підтримати свою команду. Рівень патріотизму в нашому місті, області високий, тож я запропонував організувати фан-зону біля стадіону. УЄФА погодило таке рішення. Це має надихнути наших хлопців. Непроста ситуація, адже грати за порожніх трибун завжди проблематично. Львів сильним не своїми стадіонами, а фартовими вболівальниками, котрі від душі підтримують "синьо-жовтих". Ми зробимо все, щоби належним чином організувати фан-зону, і збірники відчули підтримку львів’ян.

– Розпочалася підготовка до матчів проміжного етапу Кубку регіонів УЄФА у Львові. Як вона розвивається?

– Зараз здебільшого займаємося організаційними моментами. Ми практично вже вирішили питання, де житимуть команди. Вибираємо арени, на яких гратимуть поєдинки Кубку регіонів. З нами зв’язувалися і УЄФА, і федерації футболу цих країн, футболісти яких гратимуть із нами в одній групі. Збірна Львівської області вперше в історії представлятиме Україну на міжнародному рівні, тому кожен, хто є патріотом і любить футбол, має прийти на стадіон підтримати хлопців, аби вони відчули західний дух і завдяки цьому обіграли суперників.

– Чи відомо, де відбуватимуться матчі Кубку регіонів УЄФА?

– Є декілька хороших стадіонів, де можна грати: "Арена Львів", "Україна", "Скіф", стадіон імені Богдана Маркевича у Винниках. Вирішимо питання розселення футболістів і перейдемо до вибору спортивних арен.

Про перипетії Прем’єр-ліги Львівщини

– Незабаром відновиться чемпіонат Прем’єр-ліги Львівської області. Які Ваші враження після першого кола обласної першості?

– Перша половина обласного чемпіонату вийшла надзвичайно цікавою. Кожен матч непередбачуваний. Це свідчить, що обласний футбол стає чистішим. Щодо прецедентів, що відбулися зі суддівським корпусом, то ми одразу на це зреагували, покарали арбітрів, котрі допустили серйозні помилки. Я спілкувався з головою Комітету арбітрів ФФЛ Андрієм Шандором. Найбільш приємно, що керівництво команд, які покарані за неспортивну поведінку, визнали свою вину. Ми не хочемо нікого вилучати з чемпіонату, тому зі всіма проводимо профілактичну роботу. Кожен клуб потрібен федерації. Ми поважаємо людей, які фінансують клуби. Допомагатимемо їм, але лише в правильних напрямках.

– Ви зібрали всіх невдоволених представників команд Прем'єр-ліги Львівщини у Федерації футболу Львівської області і вирішили суперечливі питання. Як Вам вдалося знайти компроміс?

– Будь-яку проблему потрібно обговорювати. Так, керівництво "Погоні" звернулося до мене з проблемою в суддівстві, я одразу запросив голову Комітету арбітрів ФФЛ Андрія Шандора, і ми разом переглянули відео з матчу. Андрій Арпадович фахово пояснив кожний момент. Щодо моменту в матчі "Юності" (Верхня Білка) і "Гірника" (Новояворівськ) проходило засідання контрольно-дисциплінарного комітету федерації. На моє прохання мене на нього запросили. Я вислухав обидві сторони, пояснив, що можемо кричати, що судді у всьому винуваті, давайте їх розженемо. Але матч без арбітрів не відбудеться. Потрібно поговорити про це зі всіма. В мене є декілька ідей, тож будемо розглядати пропозиції.

Хочу перед стартом другого кола знову зібрати президентів усіх клубів, поспілкуватися, вислухати їхні проблеми. Помітив, що ми щоразу краще розуміємо один одного. Я постійно наголошую, що Федерація футболу Львівської області завжди відкрита, можна зайти сюди в будь-який час, розібрати суперечливі моменти.

Плануємо також розглянути поведінку вболівальників на стадіонах, аби вони не вигукували неприємні речі. Є скарги, що вболівальники Новояворівська ведуть себе на трибунах неадекватно. Це невелике місто, де всі один одного знають, тому можна легко провести з ними роз’яснювальну роботу.

Думаю, друге коло обласного чемпіонату буде ще цікавішим. Футбол без емоцій неможливий, але є межа, яку не можна переходити. Якщо працюватимемо за правилами, то зробимо наш футбол сильнішим. Власне, ми і зібралися для того, аби творити новий футбол.

– Незабаром стартує другий сезон програми "Реальний футбол", яка виходить безпосередньо за підтримки Федерації футболу Львівської області. Наскільки, на Вашу думку, важливо таке висвітлення життя обласного футболу?

– Глядачі "Реального футболу" наголошують, що раніше їм не вистачало такої програми, тож ми заповнили цей інформаційний вакуум. Увесь час працюємо над програмою, розширюємо огляд футбольного життя Львівщини. В наступному сезоні буде ще цікавіше, кожен із нетерпінням чекатиме нових випусків. Я бачу тут лише позитив. Найголовніше, що ми чуємо глядачів.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →