closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Флінта: "У Лізі чемпіонів Тернопільщини перед "Збручем" буде стояти максимальне завдання"

Андрій Флінта: "У Лізі чемпіонів Тернопільщини перед "Збручем" буде стояти максимальне завдання"
Изменить размер a+ a-
2977
0

Футбольний клуб "Збруч" з невеличкого села Дорофіївка Підволочиського району цьогорічний сезон вже може віднести до свого активу. Сільська команда, яка виступає у чемпіонаті Підволочиського району, дійшла до чвертьфіналу Кубка Тернопільської області, де у рівній боротьбі поступилася представнику вищої обласної ліги "Кристалу" (Чортків). Вдало складаються для дорофіївців справи і на районному рівні: на початку липня "Збруч" став володарем Кубка району і близький до того, аби в черговий раз завоювати "золото" районного чемпіонату. Кореспондент FootBoom поспілкувався з президентом "Збруча" Андрієм Флінтою.

- Андрію Ярославовичу, коли було засновано "Збруч" (Дорофіївка)?

- Дорофіївський "Збруч" має свою історію: команду заснували на початку 80-их років минулого століття. Тоді село процвітало, на його теренах функціонував цукровий завод, міжгосподарське підприємство, яке спеціалізувалося на розведенні великої рогатої худоби (ВРХ). Директор цього підприємства Михайло Чоботюк, власне, і ініціював створення футбольної команди. Я народився і виріс у Дорофіївці, тож добре пам’ятаю ті часи. У односельців поява команди викликала бурю позитивних емоцій. Село охопив справжній футбольний бум. Хоча й до цього футбол у селі користувався великою популярністю. Я був гравцем першого складу "Збруча", зразка 80-их. У молоді роки грав на позиції нападника, під завісу кар’єри перекваліфікувався у захисники. Після завершення кар’єри не відійшов від футболу, останні сезони є президентом клубу.

Андрій Флінта: "У Лізі чемпіонів Тернопільщини перед "Збручем" буде стояти максимальне завдання" - изображение 1

- Якими здобутками може похвалитися "Збруч"?

- На сьогоднішній день "Збруч" - найсильніша команда у Підволочиському районі. Ми є багаторазовими чемпіонами і володарями Кубка району. Особливо вдало виступаємо останнє десятиріччя, не даємо своїм конкурентам зійти на чемпіонський "трон". У 2017-му році знову оформили золотий дубль: стали чемпіонами і виграли районний Кубок. У Дорофіївці для футболістів створені найкращі умови в районі. Команда відчуває підтримку з боку глядачів, на домашні матчі "Збруча" приходить багато вболівальників.

Цього сезону продовжили свій переможний поступ, зокрема 8 липня у фіналі Кубку Підволочиського району "Збруч" переміг "Гірник" (Новосілки). Зазначу, що "Гірник" виступає у першій лізі чемпіонату Тернопільської області. Втім, глядач, який вперше побачив би у справі ці дві команди, не наважився б відразу сказати, хто грає в районному турнірі, а хто в обласному. З перших хвилин "Збруч" заволодів ініціативою і не відпускав її до кінця матчу. На 20-й хвилині Назара Трач відкрив рахунок, на 38-й подвоїв перевагу. На 64-й хвилині суперник завдяки голу Степана Гончара скоротив відставання у рахунку, а за 12 хвилин Денис Барабаш встановив підсумковий результат – 3:1.

У цьогорічному чемпіонаті району "Збруч" йде у лідерах: після першого кола випереджаємо свого головного переслідувача "Галич" (Богданівка) на три очки. Сподіваємось виграти золоті медалі та в чергове представляти восени Підволочиський район у Лізі чемпіонів Тернопільщини – турнірі, де виступають чемпіони своїх районів. На жаль, минулого сезону через кадрові втрати ми невдало виступили у Лізі. Тож буде шанс реабілітуватися за цю невдачу. У Лізі чемпіонів Тернопільщини перед "Збручем" буде стояти максимальне завдання.

- Скільки команд виступає у чемпіонаті Підволочищини? У скількох лігах проводиться чемпіонат?

- У нашому районі чемпіонат проводить в одній лізі, у змаганнях бере участь дев’ять команд. Вважаю, що це замала кількість, за потенціалом Підволочищина здатна мати у чемпіонаті значно більше команд. Вірю в те, що найближчим часом так і буде.

- Чи має "Збруч" досвід виступів у чемпіонаті Тернопільської області?

- Ні. "Збруч" в обласному чемпіонаті ще не виступав жодного разу. Але таке бажання присутнє. Якщо все буде добре, то маємо намір заявитись в обласний чемпіонат наступного сезону. Для цього будуть потрібні нові фінансові вливання. Мені одному складно тягнути команду. Нам уже почала допомагати компанія "Волочиськ-Агро" - структурний підрозділ агропромислового холдингу "Астарта", який орендує у Дорофіївці землю. Вдячний за підтримку керівнику цієї компанії Володимиру Турчинцю і сподіваюсь на подальшу співпрацю. Невдовзі у мене відбудеться зустріч із Володимиром Івановичем, під час якої обумовимо питання допомоги команді.

Андрій Флінта: "У Лізі чемпіонів Тернопільщини перед "Збручем" буде стояти максимальне завдання" - изображение 2

- Якщо в обласному чемпіонаті "Збруч" лише збирається виступати, то у Кубку Тернопільської області цього сезону команда дійшла до 1/4 фіналу.

- Так. Я вдячний своїм футболістам за виступ у Кубку Тернопільської області сезону 2018. У матчах на Кубок вони проявили себе з найкращого боку. На шляху до 1/4 фіналу "Збруч" здолав "Гірник" (Новосілки), свого суперника по фіналу Кубка району, і ФК "Острів" (Тернопільський район). У чвертьфіналі нам протистояв учасник аматорського чемпіонату України, бронзовий призер чемпіонату Тернопільської області "Кристал" (Чортків). Перша гра відбулася у Дорофіївці і треба сказати, що того дня у селі було справжнє футбольне свято. Люди прийшли подивитися на футболістів, які пограли на професійному рівні, дехто навіть у клубах Української Прем`єр-ліги. Іменитий у чортківців і тренер – Едуард Хавров, який колись очолював молодіжний склад "Іллічівця" (Маріуполь), "Інгулець" (Петрове), "Полісся" (Житомир). Гравці "Збруча" билися на полі, як могли, але досвід взяв гору. "Кристал" тричі "розписався" у воротах нашого голкіпера. Матч-відповідь за обопільною згодою не проводили. Поєдинок з "Кристалом" пересвідчив, що "Збручу" під силу грати в обласному чемпіонаті. Вважаю, що у першій лізі області ми ніколи б не пасли задніх. Думаю, що змагалися б за місце у першій п’ятірці. Втім, наша участь у чемпіонаті області залежатиме від фінансових можливостей.

- Розкажіть про склад команди, тренера.

- Граючим тренером "Збруча" є Олександр Собко, йому 35 років. Склад команди формують як місцеві, так і приїжджі футболісти. Зокрема є хлопці з Волочиська Хмельницької області, які свого часу виступали за "Агробізнес" , коли той грав у аматорському чемпіонаті України. Зараз ці футболісти не проходять в "основу" "Агробізнесу", тому погодилися захищати честь дорофіївського "Збруча" - всього п’ять гравців. Це, звичайно, приємно.

Зазначу, що Дорофіївка межує з Волочиськом. Село розкинулося на березі річки Збруч, а за нею - Волочиськ. До нього навіть ближче, чим до Підволочиська. До речі, чимало дорофіївських школярів на уроки бігає саме до Волочиська. У свою чергу любительські команди з цього районного центру приїздять тренуватися на стадіон у Дорофіївку, адже наш природній газон дуже хорошої якості.

- Хто є ключовими гравцями команди?

- Не за роками зрілу гру демонструє 19-річний нападник Денис Барабаш. Торік Денис із 19 -ма голами став кращим бомбардиром районного чемпіонату. Побоююсь, що хлопець може залишити "Збруч", адже за ним зараз "полюють" обласні команд. Денис, щоправда, пообіцяв, що цей сезон дограє у нас. На жаль, не вдалося утримати у команді стрижневого виконавця, екс-гравця "Агробізнесу-2" (Волочиськ), лівого півзахисника Назара Трача, який перейшов у ФК "Ланівці ОТГ-Стандарт". До речі, навесні до цієї команди пішов ще один наш ключовий півзахисник Костянтин Налуцишин.

Футболісти хочуть грати на більш високому рівні, вони мені про це говорять відверто. Я розумію, що для того, аби зберігся нинішній бойовий склад "Збруча" треба заявлятися в обласний чемпіонат. Та й хлопці про це мене просять, районний рівень їм уже нецікавий.

- Три найкращі футболісти за всю історію Тернопільського футболу. Версія Андрія Флінти.

- На мій погляд, це – Ігор Біскуп, Ігор Яворський, Олег Ящук.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →