closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Юрій Чура: "У перспективі  "Шпиль" повинен стати  клубом  Прем'єр-ліги Львівщини"

Юрій Чура: "У перспективі  "Шпиль" повинен стати  клубом  Прем'єр-ліги Львівщини"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
3400
0

ФК "Шпиль" з невеличкого села Шпильчина (підпорядковується Бібрській міській раді) - одна з найсильніших команд у Перемишлянському районі Львівської області. "Шпиль" за останні сезони двічі поспіль вигравав районний чемпіонат у вищій лізі, п’ять разів поспіль здобував Кубок району. Нещодавно команді, вперше у її історії, підкорився обласний трофей. Підопічні Юрія Чури та Ореста Коцюмбаса завоювали Кубок чемпіонів Львівщини сезону 2017/18.

У розмові з кореспондентом FootBoom президент клубу Юрій Чура поділився своїми враженнями від виступу команди у Кубку чемпіонів Львівщини, розповів про кадровий потенціал ФК "Шпиль", власну футбольну кар’єру, клубну інфраструктуру та подальші амбітні плани.

Юрій Чура: "У перспективі  "Шпиль" повинен стати  клубом  Прем'єр-ліги Львівщини" - изображение 1

- Юрію Юрійовичу, чи сподівалися ви перед стартом у Кубку чемпіонів Львівщини на перемогу вашої команди?

- Аякже! Село у нас крихітне, зареєстровано сто номерів, мешкає близько 300-400 людей, але воно дуже спортивне. У Шпильчині витає спортивний дух. Президентом "Шпилі" я став п’ять років тому: з того часу пройшли шлях від виграшу другої районної ліги до дворазового чемпіонства у вищій лізі, п’ятиразового здобуття Кубка району.

Наші футболісти постійно прогресують, рухаються вперед. Мене, як президента клубу, це тішить. Тішить також робота керівних клубних органів – віце-президента Юрія Конопади, технічного директора Тараса Мадича, вони на сто відсотків віддані своїй справі. На своєму місці й очільники районної федерації футболу - Андрій Бадунь і Михайло Фабіровський

Я вірив, що футболістам "Шпилі" буде до снаги поборотися за перемогу у Кубку чемпіонів Львівщини. Наша звитяга була нелегкою, іноді інтригуючою.

В 1/4 фіналу впевнено обіграли "Будівельник-Укртрансгаз"(Пукеничі) - 6:1, 3:1 і вийшли у півфінал, де зустрілися з "УГВ-Сервіс" (П`ятничани ). Перша виїздна гра проти суперника вийшла непередбачуваною і "валідольною". До 20-ої хвилини другого тайму "Шпиль" перемагав 3:0, а за 5 хвилин до завершення матчу вже поступався 3:4. І все ж, за мить до фінального свистка, нам вдалося вирівняти становище - 4:4. У матчі-відповіді "Шпиль" не мав великих проблем, перемога - 1:0.

- У фіналі "Шпиль" зійшовся з чемпіоном Радехівського району – "Магнітом" (Оглядів). Долю цього протистояння вирішив один-єдиний м’яч…

- Так. Фінал Кубку чемпіонів Львівщини відбувся 9 травня у Львові, на стадіоні СКА. Це була важка гра, ніхто з суперників не хотів поступатися.

Весь перший тайм ми "сиділи" на воротах суперника: кілька разів після ударів наших футболістів м’яч влучав у стійку і поперечину, а от у "рамку" залітати не бажав. У першому таймі суперник не завдав жодного удару по воротах "Шпилі", але йому вдавалося контролювати центр поля. Все докорінно змінилося, коли у другій сорокап`ятихвилинці наші тренери випустили на поле Володимира Мелекесцева. Володя, який нині перебуває на заробітках у Великобританії, футбольних навичок не втратив. З його появою ми міцно заволоділи центром поля і невдовзі Андрій Кіт відкрив рахунок . Як виявилося, це був переможний м’яч. Радості не було меж у керівництва клубу, тренерів і футболістів "Шпилі". Перемогу святкували до першої ночі в одному із фешенебельних ресторанів.

Юрій Чура: "У перспективі  "Шпиль" повинен стати  клубом  Прем'єр-ліги Львівщини" - изображение 2

- У вас досвідчена команда?

- Так. Найдосвідченіша людина у команді – це наш головний тренер Орест Коцюмбас. Орест Павлович , який цього року відзначив семидесятирічний ювілей, свого часу захищав кольори львівських "Карпат", луцького "Торпедо", семипалатинського "Спартака". Всі успіхи "Шпилі" пов’язані з тренерським талантом Ореста Коцюмбаса. До речі, він є моїм першим тренером, учителем. Велика заслуга у становленні і прогресі команди належить також засновнику клубу, колишньому капітану команди Ігорю Дмитруку, який нині є асистентом головного тренера.

Футболісти у "Шпилі" підібрані теж досвідчені: капітан команди Петро Наконечний, Роман Романів, Ігор Витак, Мар`ян Гнатківський та Дмитро Гришик мають значний досвід виступів на обласному рівні. А, скажімо, Наконечний і Гнатківський у складі "Улар-Дністер" (Київець, Миколаївський р-н) у сезоні 2012/13 уже вигравали Кубок чемпіонів Львівщини. На останньому рубежі надійністю відзначаються воротарі – Назар Савич і Тарас Дацко. Назара на Львівщині знають також як класного футзального голкіпера, який колись виступав за професійний ФК "Тайм" (Львів).

- Ви самі футболом займалися?

- Так. Футболом захопився у рідній Шпильчині ще у шкільному віці, у 70-80 роках минулого століття у складі ФК "Бібрка" грав за юнацькі та дорослі команди на область. Зараз мені 58 років, до сорока п’яти виходив на поле у районному чемпіонаті. Міг грати й довше, але завадила травма. Є що пригадати і розповісти нинішньому поколінню футболістів.

Маю вищу освіту спортивного профілю, закінчив Львівський інститут фізкультури (кафедра важкої атлетики і боротьби, спеціалізація "Дзюдо і самбо").

Після завершення ігрової кар’єри спробував себе в ролі спортивного мецената. Спочатку допомагав одній із любительських команд у Миколаївському районі, нині займаюсь розвитком і популяризацією футболу на Перемишлянщині. Окрім "Шпилі" надаю фінансову підтримку командам сіл Боршева, Ушковичів, Станимира, Неділиська. Попри те, що мешкаю у Києві кожних вихідних їжджу на поєдинки за участю шпильчиських футболістів. Серцем прикипів до цієї команди, вважаю, що коли грає "Шпиль" я повинен знаходитися на стадіоні.

Юрій Чура: "У перспективі  "Шпиль" повинен стати  клубом  Прем'єр-ліги Львівщини" - изображение 3

- Якою є клубна інфраструктура "Шпилі"?

- Сільський стадіон відповідає обласному рівню: доглянутий газон, зручні сидіння, побудували сучасні роздягальні, суддівську кімнату, туалети, у планах – зведення душових кабін. Хотів би відзначити допомогу населення в облаштуванні стадіону. Особлива подяка Ярославу Конопаді, батька віце-президента "Шпилі" Юрія Конопади.

Футбол у Шпильчині люблять, на матчі приходить багато вболівальників. Клуб тісно співпрацює з церквою, яка пропагує гру мільйонів, здоровий спосіб життя. Хочу щиро подякувати о. Миколі Ковалю, о.Зеновію Телішевському - за сприяння сільському спорту. Коли священик після Служби Божої повідомляє парохіянам про те, що на стадіоні відбудеться футбольний матч і закликає прийти підтримати команду – це багато важить. Святе слово надихає футболістів на перемогу.

Я ще раз переконався, що футбол об’єднує, заставляє забути про погані звички. Наведу один приклад. У селі мешкали кілька "орльонків", які з самого рання "заливали" очі, забуваючи про все на світі. Нам вдалося перевиховати їх, зараз вони з великим задоволенням відвідують матчі "Шпилі", поводячи себе адекватно.

- Цього сезону "Шпиль" заявився до третьої ліги чемпіонату Львівської області. Яке завдання стоїть перед командою у цьому турнірі?

- Спробуємо здобути перемогу та наступного сезону підвищитися у класі. У перспективі "Шпиль" повинен стати клубом Прем`єр-ліги Львівщини. Але до цього будемо йти поступово, бігти попереду паровозу ніхто не збирається. Намагаємося розвивати у регіоні дитячо-юнацький футбол. Нещодавно відбулася зустріч керівників клубів, на якій вирішили створитиу Бібрці дитячо -футбольну школу.У ній зможуть тренуватися усі охочі дітлахи з навколишніх населених пунктів. Тут зростатиме футбольна зміна для "Шпилі", бо, якщо ми проб`ємось до другої ліги нам потрібно буде мати юнацький склад.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →