closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Будище": команда, яка мріє здобувати великі перемоги

ФК "Будище": команда, яка мріє здобувати великі перемоги
Изменить размер a+ a-
3087
0

Цьогорічний чемпіонат Черкаської області проходить у двох лігах: вищій і першій. У другому за значенням дивізіоні виступає 15 команд, які розподілені на дві групи "А" (8 команд) і "Б" (7команд). У групі "А" хороші шанси на перемогу має ФК "Будище", який представляє однойменне село Черкаського району. Ця самобутня молода команда ставить перед собою лише найвищі цілі. У сезоні 2017 ФК "Будище" дебютував у першій лізі і своєю грою вже завоював авторитет і популярність в обласному футболі.

Минулої неділі кореспондент FootBoom побував на поєдинку 4-го туру чемпіонату Черкащини у першій лізі "Родень" (Канів) – ФК "Будище". Опісля гри, в якій гості здобули перемогу (1:0), він поспілкувався з віце-президентом ФК "Будище" Вадимом Гончаренком, головним тренером команди Костянтином Григоренком і капітаном команди Денисом Шевчуком.

- У цьому сезоні хочеться порадувати наших відданих уболівальників і здобути один із комплектів нагород у першій лізі чемпіонату області, - починає розмову Вадим Гончаренко. – Хочеться, звичайно, аби це були золоті медалі, але для цього треба багато попрацювати. Керівництво клубу, тренерський штаб і футболісти до цього готові. На нас очікує непростий сезон, але тим цікавіше буде. У планах ФК "Будище" – розвиток дитячо-юнацького футболу, оновлення діючої інфраструктури. Наша команда мріє здобувати великі перемоги.

- Рівень команд у вищій і першій лігах сильно різниться?

- Самі розумієте, що рівнем фінансового забезпечення, підбором виконавців та інфраструктурною складовою вищолігові клуби переважають. Ряд аматорських клубів із Черкаської області за рівнем майстерності не пасли б задніх і у другій лізі чемпіонату України. Між тим, за останній рік значно виріс і рівень обласного чемпіонату у першій лізі.

Раніше ще до початку матчу можна було легко спрогнозувати розгром однієї команди над іншою. Інколи траплялися зовсім непристойні рахунки – 6:0, 5:0. У цьому сезоні клас команд вирівнявся. Практично у всіх матчах на полі точиться запекла і безкомпромісна боротьба. Впевнений, що тоді і вболівальників на стадіонах буде більше.

- ФК "Будище" мав змогу перевірити власні сили у протистоянні з представником вищої ліги "Альтаїром" (Драбів) у поєдинку Кубку області.

- Так. Цього сезону ми грали проти іменитого "Альтаїру". Більшість гравців цієї команди ще нещодавно грали у професійних клубах. Поєдинок 1/8 фіналу Кубку Черкаської області відбувся 21 квітня у Будищах. Це був видовищний матч, який сподобався глядачам, "Будище" дало справжній бій драбівській команді. Вже на 10 хвилині наш нападник Ілля Жерепа після розіграшу кутового невідпорним ударом відкриває рахунок у зустрічі. За дві хвилини "Альтаїр" реалізує пенальті – 1:1, а під кінець першого тайму виходить вперед. І все ж, у компенсований арбітром час капітану будищенців Денису Шевчуку вдалося зрівняти рахунок. У другій сорокап`ятихвилинці долю зустрічі вирішив гол, який на 53 хвилині провів досвідчений півзахисник гостей Вадим Гонщик. Перемога за "Альтаїром", але молоді футболісти ФК "Будище" виглядали героями. Зазначу, що "альтаїрівці" дійшли фіналу обласного Кубку, в якому у додатковий час поступилися "УТК" (Уманський район) 1:3.

***

44-річний головний тренер ФК "Будище" Костянтин Григоренко - відома постать на Черкащині футбольній. За свою тривалу ігрову кар’єру він захищав ворота футзального клубу "Рятівник", на великому полі пограв за "Пальміру", "Городище" та ін. Минулого сезону він очолив "Будище". В деяких тогорічних матчах Костянтин Васильович і сам виходив на поле. Цього сезону Григоренко повністю сконцентрований на обов’язках наставника команди.

- З великим задоволенням погодився очолити ФК "Будище". Будище – село зі славними спортивними традиціями. До 1994 року наша футбольна команда впевнено почувала себе на районному рівні, здобуваючи всілякі титули. Паралельно розвивалися й інші види спорту – баскетбол, волейбол, кульова стрільба, спортивне орієнтування.

У 2012 роцігрупа однодумців взялася відродити футбол у Будищах. І це їй вдалося. У 2017 році був зареєстрований футбольний клуб "Будище": його президентом став Дмитро Приходько, віце-президентом – Вадим Гончаренко, головним тренером – Костянтин Григоренко. На перших порах команді допомагало, хто чим може, ледь не все село. За це я вдячний своїм односельцям. На сьогодні ФК "Будище" має стабільну підтримку від Будищенської сільської ради (голова Григорій Приходько) таПрАТ "Миронівська птахофабрика".

- Як формувався склад команди?

- Кістяк команди склали футболісти, які проживають у Будищах. Відгукнулися на нашу пропозицію також хлопці, які мають будищенське коріння, але зараз мешкають в інших населених пунктах. У когось із них у селі проживає мати з батьком, у когось бабуся з дідусем, тож вони залюбки приїздять погостювати, а заразом побігати у футбол. Так і було сформовано ФК "Будище". Команда у нас на сто відсотків любительська. Футболом хлопці займаються у вільний від основної роботи час. Тренування відбуваються двічі на тиждень, плюс щонеділі календарна гра чемпіонату. Велику увагу у Будищах намагаємося приділяти й розвитку дитячо-юнацького футболу.

- Як оцінюєте старт команди в обласному чемпіонаті?

- Після чотирьох турів у своїй групі "Будище" розташувалося на третьому місці. На три залікові пункти нас випереджає "Урожай" (Корсунь-Шевченківський) і "ЛНЗ-Лебедин-2". У своєму активі ми маємо виїздну перемогу над "Роденем" (Канів)- 1:0, домашню вікторію над ФК "Сміла" -4:2, нічию зі "Слободою" -0:0. Ще в одному поєдинку "Будище" поступилося "Урожаю" -1:2.

Основна боротьба за потрапляння до фінального етапу попереду. Додам, що до фіналу з кожної із груп виходить по три команди.

***

Одним із лідерів ФК "Будище" є тридцятирічний капітан команди Денис Шевчук, який чимало пограв на аматорському рівні.

- Народився я в Будищах, але футбольний вишкіл здобував у Полтаві, закінчив ДЮСШ -17. Грав за ФК "ПЗМС"(Полтава) в обласних і міських змаганнях, виступав також за СК "Заможне". Коли дізнався, що відроджується ФК "Будище" погодився стати гравцем цієї команди. Бо Будище – це моє рідне село, у ньому проживає моя мама.

- Чи під силу буде цьогоріч ФК "Будище" зазіхнути на "золото" у першій лізі?

- А чом би й ні! У чемпіонаті області ми граємо другий сезон поспіль, вже є певний досвід та зіграність. У нас молодий склад команди, який прагне розвиватися і самовдосконалюватися. Знаю, що великий патріот рідного краю, граючий президент ФК "Будище" Дмитро Приходько, збирається й надалі підтримувати і дбати про розвиток футболу на своїй малій батьківщині. Я вірю, що у Будищах зростатимуть вправні майстри шкіряного м'яча, які тішитимуть своїх уболівальників.

- Денисе, у чому "родзинка" ФК "Будище"?

- У нашому сильному командному дусі. Думаю, що саме він (командний дух) і буде головною запорукою успіху ФК "Будище".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →