closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Льошка: "У кадровому питанні "Лісма" один із найстабільніших аматорських колективів в Україні"

Володимир Льошка: "У кадровому питанні "Лісма" один із найстабільніших аматорських колективів в Україні"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
3618
0

В історії футбольного клубу "Лісма" з села Шляхтинці, яке входить до Байковецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Тернопільського району Тернопільської області, цьогорічний сезон є найуспішнішим. Минулої неділі підопічні Володимира Льошки та Миколи Возного стали переможцями першої за ліком Ліги чемпіонів Тернопільщини 2017-2018. У фіналі, що відбувся на стадіоні "Нива" у Бережанах, "Лісма" здолала чемпіона Чортківського району ФК "Січ" (Ягільниця) - 3:0. Зупинятися на досягнутому футболісти "Лісми" не збираються. Наразі команда веде боротьбу за золоті медалі чемпіонату Тернопільського району.

Граючий тренер "Лісми" Володимир Льошка, відома постать в обласному аматорському футболі Тернопільщини, познайомив кореспондента FootBoom з самобутнім колективом із Шляхтинців.

- З командою зі Шляхтинців футбольна доля звела мене у 1997 році, коли в юному віці почав за них виступати, - починає розмову Володимир. – Паралельно також я грав у чемпіонаті Тернопільської області. Зокрема з "Броварем" (Микулинці) двічі вигравав обласну "бронзу", двічі завойовував Кубок області. Непогано складалися справи і в "Агроні" (Товстолуг) – доходив з командою до фіналу Кубка області, а у чемпіонаті області посів четверте місце. На обласному рівні пограв також за "Товтри" (Козлів), ФК "Біла", "Поділля" (Тернопільський район). У 2006 році погодився стати граючим тренером команди зі Шляхтинців, яка збиралася виступати у вищій лізі чемпіонату Тернопільського району.

- Тобто вирішили повністю зосередитись на районному чемпіонаті…

- Так. Бо на це були вагомі підстави – у мене повірили хлопці. Усвідомлював, що Шляхтинці – це село з футбольною історією, що тут завжди була команда. Виступала вона під різними назвами, в залежності від того, хто її спонсорував.

Я йшов на посаду граючого тренера під певні фінансові зобов’язання людей, які мене запрошували. Була попередня домовленість, що моя робота буде оплачуватися. Втім, реальний стан речей виявився дещо іншим…

Володимир Льошка: "У кадровому питанні "Лісма" один із найстабільніших аматорських колективів в Україні" - изображение 1

- Що ж на вас чекало у Шляхтинцях?

- Довелося самому шукати спонсора команди. Домовитися вдалося з Ігорем Лагішем, власником меблевої фабрики "Лісма". Він зголосився спонсорувати шляхтинецьку команду, яка отримала назву "Лісма". П’ять років меблева фабрика була нашим єдиним спонсором. Ми постійно відчували плече допомоги, вдалося до ладу привести місцевий стадіон. Втім, самотужки фабриці було важко утримувати команду, тож Ігор Володимирович Лагіш попросив мене шукати ще й інших спонсорів. І такі люди знайшлися, на заклик про підтримку команди відгукнулися підприємці, фермери, мої знайомі та друзі.

Читайте також: "Лісма" (Шляхтинці) - переможець Ліги чемпіонів Тернопільщини

На сьогодні отримуємо найбільшу допомогу від Байковецької ОТГ (голова Анатолій Кулик), Ігоря Лагіша (меблева фабрика "Лісма") та Степана Васильовича Маціборка (фермерське господарство "Вікторія"). Зазначу, що об’єднану громаду було створено у жовтні 2015 року. До її складу увійшли такі села: Шляхтинці, Дубівці, Стегниківці, Лозова, Курники, Гаї-Гречинські та Байківці. Створення громади позитивно відобразилося на місцевому футбольному русі. Практично кожний населений пункт ОТГ представлений у чемпіонаті Тернопільського району. ФК "Лісма" також відчуває новий виток у своєму розвитку.

- Назвіть найзнаковіші перемоги "Лісми"?

- "Лісма" є багаторазовим володарем весняного та осіннього Кубку Тернопільського району. У 2010 році здобули "срібло" районного чемпіонату, а у 2017-му "бронзу". Попри минулорічне третє місце цього сезону ми представляли район у Лізі чемпіонів Тернопільщини. Це стало можливим після того як чемпіон і срібний призер не змогли заявитися у Лігу. Річ у тім, що склади їхніх команд укомплектовані "легіонерами", які виступали в обласному чемпіонаті, а згідно регламенту цього турніру у заявці клубів повинно було знаходитися не більше п’яти гравців, які брали участь у чемпіонаті області, на полі ж одночасно могло бути не більше трьох.

Читайте також: Футбол Тернопільської області на FootBoom

У складі "Лісми" виступали всього чотири "легіонери" - Арсен Кривобедрий, Вадим Цінчик, Дмитро Грицик і Андрій Чикало. Всі інші футболісти – місцеві, проживають у Шляхтинцях. Тому районна федерація футболу звернулася до нас з проханням представляти Тернопільщину у Лізі чемпіонів. У цьому турнірі "Лісма" виступила блискуче! Перемога у турнірі назавжди залишиться у пам’яті футболістів, тренерів, уболівальників, спонсорів.

- Ви вже дванадцятий рік очолюєте "Лісму". Чи суттєво за цей час змінився склад команди? Чи залишилися старожили, хто починав з вами з першого дня? Кого можете назвати лідерами команди, стрижневими виконавцями?

- У кадровому питанні "Лісма" один із найстабільніших аматорських колективів в Україні. Впродовж дванадцяти років нам вдається зберігати кістяк команди з 7-8 футболістів. Звідси і солідний середній вік команди – 32-33 роки. Хто є лідерами команди? Насамперед це капітан команди Юрій Федорчук, а також Павло Бутрин, Олег Агрес, Іван Ясенко. Та й себе зарахую до цього списку.

- Пригадайте, яким був переможний шлях "Лісми" у Лізі чемпіонів Тернопільщини?

- На попередньому етапі "Лісма" стала переможцем своєї групи та вийшла до 1/4 фіналу. На цій стадії змагань ми здолали команду Монастириського району. У півфіналі були сильнішими за представника Бережанщини, а у фіналі, як ви вже знаєте, зустрілися з чемпіоном Чортківського району ФК "Січ" (Ягільниця). Сильним суперником, укомплектованим класними виконавцями. Але наших футболістів цей факт не засмутив, а, навпаки, підбадьорив: вже у першому таймі два голи на свій рахунок записав Іван Ясенко. У другій сорокап`ятихвилинці третій гол провів Арсен Кривобедрий . Більше забитих м`ячів глядачі не побачили - 3:0. Впевнена вікторія "Лісми".

Після фінального свистка відбулася урочиста церемонія нагородження фіналіста та переможця Ліги Чемпіонів Тернопільщини. Переможцю презентували сертифікат на придбання нової футбольної форми, а також унікальні в своєму роді медалі. Крім того, вручили перехідний кубок з гравіруванням назви першого переможця Ліги Чемпіонів Тернопільщини 2017-2018 – команди "Лісма"(Шляхтинці). Капітану команди Юрію Федорчуку нагороду вручив народний депутат України, голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик

- Чи готова "Лісма" продовжити свою переможну ходу і вперше у своїй історії здобути цьогоріч "золото" чемпіонату Тернопільського району?

- Так. Перед футболістами "Лісми" поставлена найближча задача – виграти золоті медалі районного чемпіонату та захистити титул переможця Ліги чемпіонів Тернопільщини сезону 2018-2019.

Звичайно, що буде нелегко, адже суперники дуже серйозні. Нашими головними конкурентами у районному чемпіонаті є "Вікторія" (Великі Бірки) та "Говерла" (Дубівці). У чемпіонаті, в якому змагаються 12 команд, зіграно 6 турів, "Лісма", яка провела 4 зустрічі, поки що розташувалася у середині турнірної таблиці.

- Що можете сказати про рівень чемпіонату Тернопільського району?

- Думаю, що районний чемпіонат Тернопільщини найсильніший в області. Я маю досвід виступів в інших районах, тож мені є з чим порівнювати. Чемпіонат Тернопільського району проводиться у вищій, першій та другій лігах. Торік у змаганнях участь взяли 48 команд, цього сезону на старт вийшли 32 колективи.

Зазначу також, що у цьому сезоні у всіх турнірах під егідою Федерації футболу Тернопільської області почало діяти правило "Один гравець – одна команда". Це передбачає, що футболіст-аматор може виступати в офіційних турнірах будь-якого рівня, обласних і районних зокрема, лише в одній команді. Тобто одночасно більше не зможе грати в обласному чемпіонаті та першості району за різні аматорські колективи.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →