closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Безпалий: "Коли забивав "Меліоратору", то міг ще й каву попити"

Олександр Безпалий: "Коли забивав "Меліоратору", то міг ще й каву попити"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
941
0

Півзахисник "Діназу" Олександр Безпалий розповів про двобій з бучанцями, професійний досвід та власні футбольні секрети.

- Це твій другий дубль в "Діназі"?

- Так. В третьому турі забив два м‘ячі в ворота "Десни" з Погребів. Але тоді обидва голи вийшли з гри, на цей же раз один провів з пенальті.

- Любиш стріляти дуплетом?

- Можна сказати й так (сміється). Хоча, якщо серйозно, то мені не так часто вдається забивати у грі одразу два або й три м‘ячі. Це ось в "Діназі" чомусь так складається. Ще один гол записав на свій рахунок в матчі з "Броварами".

- Це колись рідна для тебе команда.

- Я провів там кілька сезонів, граючи у вищій лізі обласного чемпіонату.

- Перший гол у ворота "Меліоратору" ти забив після відскоку. Зорієнтувався швидко?

- Коли Влад Блазунь пройшов по флангу і зробив подачу у штрафну, а голкіпер відбив, то м‘яч прилетів прямо до мене. Було достатньо простору і часу, щоб обдивитися і забити. Від захисників мав значну відстань, якби захотів, то міг би ще й каву попити (жартома).

- Другий м‘яч ти забив з пенальті, який заробив Сергій Долженко. Чому бив ти, а не він? Адже Сергій також вважається хорошим пенальтистом .

- Я на той момент був впевнений в собі і тому одразу взяв м‘яч в руки і пішов на "точку", поки Сергій піднімався після падіння. Ніякої домовленості перед грою з цього приводу не було. Це суто моя ініціатива і впевненість.

- Ти пробив на силу, м‘яч влетів по центру під перекладину і ледве не порвав сітку.

- Останнім часом намагаюся завжди бити по центру і на силу. Таку тактику вибрав. Воротар пробує вгадати, кидається в один чи інший бік, ось тут і з‘являється відкритий простір.

- А підсікати, "а-ля Мілевський" не пробував?

- Ні, такого ще не було. Та й мабуть не всі б зрозуміли таку зухвалість, якби воротар відбив.

- А взагалі часто б‘єш з "точки"?

- Коли грав за "Бровари", то доволі частенько. Та й в студентській команді також довіряють пенальті.

- У "Діназі" ти граєш на правому фланзі півзахисту…

- Раніше мені часто доводилося грати зліва, але тут Петрович (головний тренер Володимир Бондаренко – Прим. авт.) довірив мені правий край. Значить, так потрібно для команди. До того ж, навіть з практичної точки зору мені, як правші, все ж таки краще діяти з цього боку.

- Хоча в ході матчу ви можете з Денисом Петренко флангами помінятися.

- Все залежить від гри, від того, як вдається розібратися із захисником. Інколи один, другий, третій раз пробуєш його пройти, а нічого не виходить. Тому треба просто "передьорнути" захисника, щоб він не звикав і більше мучився.

- Які твої козирі у грі?

- Швидкий дриблінг і вміння йти на загострення назву першими пунктами. Не уникаю єдиноборств і досить швидко знаходжу спільну мову з партнером на фланзі. Намагаюся активно і вчасно підстраховувати.

- Сил вистачає на весь матч?

- Важкувато доводиться інколи, але вже звик проводити на полі по дев‘яносто хвилин. Буває, суперник замучає так, що ледве ноги волочиш, а буває все йде легко. До того ж, не варто відкидати й той факт, що мені доводиться ще й грати за студентську збірну університету і в тиждень, окрім тренувань, маю по три офіційні матчі.

- Ось в чому криється певна твоя нестабільність в матчах…

- Саме так. Є такі дні, коли відчуваєш, що ніби граєш на "здутих" колінах.

- Скажи, ти любиш більше забивати чи віддавати?

- Мені хочеться більше забивати, але якщо вдаються класні передачі, то від цього також отримую справжнє естетичне задоволення.

- А чи не пробував зіграти на місці нападника?

- В дитячій школі був період, коли грав центрфорварда, але потім мене перевели на фланг і відчув, що мені там комфортніше. Все ж таки форвард повинен мати хороший зріст, щоб поборотися головою на другому поверсі, протаранити захисника, а мені більш подобається обігрувати суперника.

- І скількох за раз можеш накрутити?

- Все залежить від суперників. "Фішок" пройду без проблем багато. А бойових одиниць… На піку власної форми трьох-чотирьох спокійно можу обвести.

- З твоєю технікою ти, напевно, багато разів можеш набити м‘яч?

- Ніколи особливо не практикувався в цьому. Мені подобається більше комбінація набивань у цьому плані. Це коли ногою, стегном, на груди, головою. Свого часу в "Сумах" при нормі 12 разів, я виконував 17 таких ударів.

- До речі, про "Суми". Розкажи більш детально про цю спробу в професійному футболі.

- Пройшовши перегляд, підписав контракт з "Сумами" на півтора роки. Це було в сезоні-2016/17. Тоді головним тренером в команді працював Юрій Ярошенко. Але попри те, що я постійно був в основній обоймі, тренувався з основою, мені по-серйозному так і не надали шансу себе проявити. З часом мені набридло протирати штани на лаві запасних і за обопільною згодою ми розірвали контракт. Потім була операція, відновлення, гра в "Броварах", де я набирав ігрову форму. Плюс матчі за студентську збірну університету.

- Невже за цей час не виникало нових професійних варіантів?

- Всьому своя пора. Ось прийшов у "Діназ" і якщо команда досягне професійного рівня, то із задоволенням тут гратиму й надалі.

- А як потрапив у "Діназ"?

- Коли взимку у складі "Меркурію" ми грали в Меморіалі Кирсанова, знаю, що в тій грі в око тренерському штабу "Діназу" впали три футболісти, а мені не вдалося своєю грою привернути увагу. Потім, коли дізнався більше інформації про наміри "Діназу", то сам подзвонив головному тренеру і попросився на перегляд. Зіграв контрольний матч з СК "Беркут-Легіон" і вже після того мене залишили в команді.

- А не було інших варіантів?

- Запрошували в "Фортуну" Чернігівської області. Та їздити далеко не дуже хотілося, до того ж чемпіонат Київської області більше під увагою і він сам по складу сильніший. Не відключенням є й більш кращі умови.

- Повернімося до кубкового матчу з "Меліоратором". Задоволений грою?

- Загального малюнку в наших діях було мало. Так, певні хороші відрізки, в які ми забивали голи. Але все залежить від нас, бо ми можемо демонструвати набагато кращу гру, ніж це є в останніх кількох матчах.

- Зустріч чемпіонату з "Меліоратором" буде складнішою?

- Головне зробити правильні висновки з попередніх помилок і показати все на що ми здатні.

- Що треба зробити аби "Меліоратор" в суботу не розбігся?

- Зіграти компактно, швидко перебудовуватися, при втраті м‘яча відразу вступати у відбір ще на їх половині поля. Шукати шанси, змусити їх нервувати, помилятися.

- Ти змалював ідальну гру ідеальної команди.

- До цього треба прагнути. У грі "Меліоратору" є проблеми, просто треба ними скористатися.

- На тренуваннях вже відпрацьовували якісь комбінації?

- В понеділок пройшла колективна баня, де багато що обговорили. Такі моменти завжди йдуть на користь команді. В четвер потребуємо все на практиці, а в суботу покажемо свій клас на стадіони в Бучі. Поїдемо тільки за перемогою.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →