closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Роман Капанистий: "Джокер? Нехай називають, головне, частіше забивати"

Роман Капанистий: "Джокер? Нехай називають, головне, частіше забивати"
Изменить размер a+ a-
585
0

У вишгородців є свій футбольний джокер. Правда, він напівжартома згодився себе так назвати. Досвідченій нападаючий Роман Капанистий. І одночасно один з членів тренерського штабу. В попередньому поєдинку проти "Переяславщини" він вийшов на поле на останніх хвилинах матчу, але й цього часу йому вистачило аби відзначитися у воротах суперника.

- Романе, ти вважаєш себе футбольним джокером?

- Важко сказати, але судячи з останнього матчу, так мене вже можна назвати. Головне, почастіше виходити й забивати важливі для команди м‘ячі.

- Пригадай, як цей забивав.

- Пішла передача на фланг до Сергія Долженко і він почав накручувати суперника та набирати швидкість. Ну, думаю, треба добігти в штрафну на флангову передачу. Рвонув. Добіг і вчасно вставив ногу перед воротарем. Мені здається, що той сам трішки злякався моєї нахабності і тому так несміливо зіграв. По суті, так і повинен грати нападаючий.

- На такі голи має бути гольове чуття…

- Інколи воно проявляється і це допомагає робити футбольні шедеври.

- Скажи, а подібне гольове чуття у форварда від природи, чи його можна закласти з часом?

- Вважаю, що все ж таки більше від природи, далі додається досвід та індивідуальна майстерність Є ж такі нападаючі, яки здорово відкриваються, здорово грають тактично, виконують великий обсяг роботи, а забівають не так часто, як хотілося б. А є й інші: десь простояв, десь пішки пройшов, не виклався до кінця у відборах, але зате вчасно опинився в потрібному місце и тільки ногу підставив. Ось той же Індзагі. Не виконує величезний об‘єм роботи, але скільки класних і важливих голів забивав.

- У молодого форварда "Діназу" Сергія Долженко є гольове чуття, чи він все ж трудяга на полі?

- Почасти воно в нього є. Інакше б не забивав стільки. Але в силу своєї молодості і величезного бажання допомогти команді він "паше" на полі інколи виконуючи десь не свою роботу. Потім може просто не вистачити сил, щоб добігти в потрібну точку. Хлопець хоче дати об‘єм, але з часом все пройде і гратиме більш раціонально. До того ж, намагаюся завжди йому підказувати, як треба діяти в певних моментах. Може десь зберегти м‘яч, підставитися, заробити штрафний, а не лізти напролом.

- Знаю, що перед початком сезону Володимир Бондаренко (головний тренер "Діназу" - Прим. авт) сказав Сергію, що він стане кращим бомбардиром чемпіонату області…

- Так, був такий момент. Ми їхали з тренування разом в машині і коли вже виходили Петрович це сказав. Я тоді так трішки знизав плечима, але тепер бачу, що у нашого головного непоганий дар бачити хороші задатки у футболіста. Долженко повинен забити в цьому сезоні 25 голів, не менше. Інакше нової ігрової форми не отримає (сміється).

- В якості граючого тренера ти відповідаєш за форвардів?

- І трохи за воротарів. Свого часу, коли грав в полтавській "Ворсклі", то жив в одній кімнаті з Андрієм П‘ятовим і досить багато знаю про їх специфіку тренування. Щодо роботи з нападаючими, то не завжди вистачає часу, щоб більше з ними попрацювати індивідуально. Є план тренування, в якому задіяна вся команда, а вже в ході цього щось коригуємо, відпрацьовуємо. Ось зараз якраз проходжу курси на тренерську ліцензію категорії "С". Це також дає чимало знань. Якими й буду ділитися з футболістами.

- Утім, и сам не вішаєш бутси на цвях. Скільки хвилин готовий провести на полі?

- З врахуванням спеки, то десь 20-25 хвилин на цьому рівні можу відіграти. Наша команда не грає в стоячий футбол, на відбій, а тому зі своїм досвідом повноцінно можу допомогти команді в цей час.

- Назви три якості, які конче потрібні форварду?

- Дисципліна. Майстерність. Вдача. Нападаючий повинен займатися своєю роботою, забивати голи и ніколи не опускати голову, не вішати ніс. Шукати, шукати, шукати… І йому партнери піднесуть цей м‘яч в потрібне місце. Вся команда працює на форварда і чекає від нього голу, щоб потім обняти и подякувати.

- Ти, на перший погляд, досить сувора людина…

- Справедлива. Я б так сказав. І цього вимагаю від інших.

- Тоді справедливо назви основних конкурентів "Діназу" в боротьбі за "золото" чемпіонату.

- "Авангард" та "Патріот". Загалом у вищій лізі є п‘ять-шість команд, які виділяються, інші знаходяться на другому боці урвища. Хоча й вони можуть час від часу полоскотати нерви. Ось, як наприклад, "Переяславщина" нам в попередній грі. Особливо в другому таймі. Попри рахунок 4:1, перемога далася непросто.

- Під силу нинішньому "Діназу" виграти чемпіонат?

- З тією грою, яку ми демонструємо нині, то можемо бути першими. Головне не потрапити в футбольні ями, спрогнозувати їх. Бо по ходу сезону буде якійсь спад (функціональний, психологічний) у гравців. Треба все це обійти. А це вже робота тренерського штабу. Десь на 75 процентів мі готові до чемпіонства. Правда, на жаль, не варто забувати про довколафутбольні нюанси.

- Минуло сім турів. Який наскладніший матч був?

- Назву гру с "Патріотом". Це був перший матч, всі притиралися, переживали, нервували. Ось і отримали тоді такий результат. По внутрішньому напруженню особняком стоїть битва з "Межигір‘ям".

- "Діназ" ще не зустрічався з "Авангардом". Чекаєш цього матчу?

- Хочеться дійсно перевірити свої сили на фони цієї команди, діючого чемпіону. Ми з ними гратимемо в 12 турі, 23 червня, в гостях. Незважаючи на те, що в їх складі є хороші футболісти, час від часу в них виникають певні проблеми Вони можуть один тайм відіграти добре, а в іншому просто відстояти. Багато залежатиме, хто в якій формі підійде, хто випаде зі складу, чи то через травму, чи з інших причин. Будемо битися.

- Як і в кубковій грі з "Меліоратором" в суботу?

- Цікавий жереб нам випав. Цей клуб внизу турнирної таблиці, але з великими претензіями. У складі є кілька хороших футболістів, з якими нам треба впоратися. На стадіон в Бучі прийдуть вболівальники, які підтримуватимуть своїх, але ми поїдемо тільки за перемогою. Завдання в Кубку у нас максимальні.

- Як оціниш те, що доведеться грати два матчі підряд з ними – спочатку в Кубку, потім в регулярному чемпіонаті?

- Мені особисто це не імпонує. Команди пізнають краще одна другу, а треба ж приберегти якійсь козир в рукаві або приготувати сюрприз. Подумаємо…

- Заб‘єш "Меліоратору"?

- Вийду і заб‘ю! (категорично)

- До речі, а чи виставлявся за перший гол чемпіонаті за "Діназ"?

- Ще ні, але обов‘язково знайдемо час і вип‘ємо. Хтось пива, хтось квасу, хтось лимонаду. Виставлятимусь не тільки я один. Той же Валік Корешков також забив перший м‘яч в "Діназі". З мене пиво буде влітку, в кінци першого кола. Головне, вживати без фанатизму.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →