closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Смольський: "Уболіваю за обласний футбол"

Андрій Смольський: "Уболіваю за обласний футбол"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1470
0

Заступник виконавчого директора Федерації футболу Львівської області був гостем телевізійної програми "Реальний футбол", що виходить щопонеділка на телеканалах НТА та "Перший Західний".

– Андрію, ти зсередини бачиш, як відбувається обласний футбол на Львівщині. На скільки він виріс останнім часом, наскільки команди готові грати навіть у Другій лізі України?

– У львівському обласному футболі не тільки є прогрес, але й, скажімо так, мінуси в тому, тому що за два роки зі Львівської області понад 250 футболістів виїхали за кордон. Вони грають у Польщі, Іспанії, Португалії, Італії, Ізраїлі і навіть в екзотичних Камбоджі, Китаї та В’єтнамі.

Це через фінансові причини?

– Так, це, по-перше, через фінансові причини, бо все ж таки скрутно заробити футболістам в області хороші статки. По-друге, через неспокій в Україні значна кількість молоді виїжджає вчитися за кордон. Дехто поєднує навчання з футболом.

Скажи будь-ласка, чи ти спілкувався з головним тренером "Миколаєва" Віталієм Пономарьовим? Адже, як ми бачимо, цей сезон для нього не надто вдало розпочався, перед цим іще була поразка миколаївців у фіналі цьогорічного Меморіалу Ернеста Юста.

– Якщо знаєте, стати чемпіоном області значно легше, ніж закріпитися і підтримати реноме чемпіона. Всі тепер налаштовуються на поєдинки з "Миколаєвом" як на останній бій. Віталій Пономарьов – хороший психолог, тренер, котрий зараз формує новий колектив, адже миколаївський клуб покинуло близько десяти гравців.

– Розкажи детальніше про легендарні постаті футболу Львівщини.

– Федерація футболу Львівської області залучає до роботи ветеранів. Зокрема, спостерігачем арбітражу працює на матчах Ігор Кульчицький, який є легендою львівських "Карпат". Діти приходять, беруть автографи, фотографуються з ним. Федерація підтримує і залучає футболістів, які досягнули значних висот у нашому футболі. Це, зокрема, наставник "Демні" Павло Котовенко, Андрій Тлумак, Дмитро Симочко, Іван Шуга і багато інших, які передають досвід молодим футболістам.

– Андрію, в тебе є фаворити в Премєр-лізі Львівської області?

– Я вболіваю за обласний футбол. Підвищення рівня нашого футболу підкреслюють команди Львівщини, які грають у всеукраїнських змаганнях серед професіоналів та аматорів. Наприклад, два роки тому аматорський Кубок України виграла команда зі Соснівки, яка була в області тільки четвертою. Це вже 11-ий чемпіонат Львівської області. Думаю, нам треба зробити спільну програму про 10 сезонів Прем’єр-ліги, сформувати статистику. Ми хочемо більше уваги приділяти обласному футболу, зокрема, Прем’єр-лізі Львівщини.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →