closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Гончарі" (Богуслав)

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Гончарі" (Богуслав)
Изменить размер a+ a-
5100
0

FootBoom продовжує знайомити з новими учасниками чемпіонату Київської області у першій лізі. Цього сезону Богуславський район в обласних змаганнях презентує ФК "Гончарі", який базується у мальовничому селі Дибинці.

"Гончарі" - єдиний представник Богуславщини в обласній першості, тож було вирішено, що команда представлятиме не Дибинці, а 16-тисячний районний центр Богуслав. Про історію ФК "Гончарі", його сьогодення і перспективи нам розповів головний тренер команди Олександр Павліченко.

- Цього року ми відзначаємо десятилітній ювілей клубу. ФК "Гончарі" був заснований у 2008 році. Ініціював заснування клубу великий шанувальник найпопулярнішої гри на планеті, місцевий патріот Петро Гавриленко. Петро Миколайович є головним спонсором нашої команди, президентом клубу. Допомагає йому в адміністративних справах Володимир Купрієнко, який також стояв біля витоків створення ФК "Гончарі.

Увесь цей час "Гончарі" виступали у чемпіонаті Богуславського району. Лише у 2010 році команда перевірила власні сили у першості Київщини. Так що абсолютними новачками обласних перегонів назвати нас не можна.

- Олександре Миколайовичу, якими є досягнення вашої команди на районному рівні?

- "Гончарі" - багаторазові переможці Кубку району на призи газети "Вісті Богуславщини" та районного Суперкубку району. Минулого сезону ми вперше стали чемпіонами відкритого чемпіонату Богуславського району, випередивши у турнірній таблиці на 11 очок срібного призера ФК "Синявське".

Загалом це був наш найуспішніший сезон – "Гончарі" виграли усі три головні трофеї на Богуславщині. Зокрема у фіналі Кубка району здолали "Велику Березянку" 1:0, а у Суперкубку "Синявське" 5:1. Матч із синявцями став заключним акордом яскравого сезону. Ще у першому таймі наші гравці чотири рази "розписалися" у воротах суперника, а підсумковий рахунок 5:1. Після минулорічного сезону стало зрозуміло, що "Гончарі" повинні виходити на новий, більш високий рівень.

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Гончарі" (Богуслав) - изображение 1

- Для вас, як для тренера, якими є головні пріоритети при формуванні складу команди?

- Намагаємося формувати склад за рахунок місцевих футболістів. Разом зі своїм помічником Юрієм Іванченком постійно переглядаємо випускників ДЮСШ із сусідніх районів, кращих – запрошуємо.

- Чи є у команді екс-професіонали?

- Так. Це гравець захисної лінії, вихованець ДЮФК "Борисфен" (Щасливе) Василь Шегда, який свого часу пограв у київському ЦСКА, "Арсеналі" (Біла Церква), "дублі" "Оболоні" (Київ). Півзахисник Юрій Іванюк – вихованець школи київського "Динамо". До недавнього часу ворота команди захищав Ярослав Бурдейний, який має досвід виступів за молодіжні склади полтавської "Ворскли", сімферопольської "Таврії"; кременчуцький "Кремінь", ФК "Карлівка", "Арсенал-Київщина" (Біла Церква), "Гагра" (Грузія). Нещодавно Ярослав знову подався до Грузів, став гравцем професійного клубу "Зугдіді".

- Хто є стрижневими виконавцями "Гончарів"? Лідерами команди?

- Мені важко уявити "Гончарі" без опорного півзахисника, капітана команди Юрія Іванченка. Він справжній лідер команди, на якого можна покластися у важку хвилину. Хлопці поважають Юрія, прислухаються до його думки.

- Який середній вік команди?

- У нас молода команда, середній вік команди – 23 роки. На моїх очах наші футболісти росли і прогресували, змінювали своє ставлення до справи. Склад команди постійно оновлювався, підшукували гравців, яким би було до снаги підкорювати високі цілі. Порівняно зі складом зразка 2014 року у нас залишилося не більше п’яти чоловік. Я задоволений нинішнім кадровим потенціалом ФК "Гончарі" (Дибинці).

- Як ваша команда готувалася до старту у першій лізі чемпіонату Київщини?

- Вважаю, що під час підготовчого періоду добре попрацювали. До матчів обласного чемпіонату футболісти підійшли у хороших кондиціях. Корисною для команди була участь у Кубку пам`яті заслуженного тренера України В`ячеслава Першина, який проходив на Черкащині. У турнірі взяли участь кращі команди Черкаської області, відбувався він у двох групах, у двох населених пунктах. "Гончарі" свої матчі проводили у Корсуні – Шевченківському. Рівень турніру був пристойний, ми посіли восьме місце. Всім зрозуміло, що на цьому етапі результат відходив на другий план. Завдяки турніру вдалося перевірити велику групу потенційних новачків.

- Яке завдання стоїть перед вашими підопічними у чемпіонаті Київської області?

- Завдання – завершити сезон у трійці призерів. Вірю, що для цього хлопці докладуть максимум зусиль. Стартом я задоволений, у двох матчах набрали шість очок: перемогли на виїзді фастівське "Динамо" - 1:0 та вдома "розбили" СК "Юніор" - 5:1.

- Де "Гончарі" проводять свої домашні матчі?

- У стартових домашніх поєдинках прийматимемо суперників на стадіоні "Колос" у Богуславі, який орендуватимемо. Згодом плануємо грати на нашій власній арені у Дибинцях, де маємо значну глядацькі підтримку. Зазначу, що сільський газон – найкращий в районі, на стадіоні створені всі належні умови.

Наша клубна інфраструктура добре розвинена. У Дибинцях для потреби команди функціонують дві тренувальні бази. Керівництво клубу створило футболістам прекрасні умови. Їм залишається лише вдало виступати та радувати грою своїх вболівальників.

- Якими вам бачаться подальші перспективи команди?

- Все залежатиме від результатів, які показуватимуть "Гончарі". Чим вищими будуть результати, тим вище буде рівень турнірних амбіцій.

- І наостанок. Розкажіть трохи про себе.

- Мені 32 роки, народився у селі Тептіївка Богуславського району. Сім років виступав за ДЮФК "Борисфен" (Щасливе). Про ті роки є що згадати, дитячо-юнацька школа у Щасливому по праву вважається однією з найкращих в Україні. Після "Борисфена" пограв за "Княжу" (Щасливе), "Антарес"(Обухів), "Музичі", "Грань" (Бузова). Був атакувальним півзахисником, нападником. Значний слід у моїй кар’єрі залишив виступ на рідній Богуславщині, за "Гончарі" (Дибинці). Прикро, але важка травма перекреслила подальшу кар’єру. У 2014 році я вимушено повісив бутси на цвях і зайнявся тренерською діяльністю, очолив "Гончарі".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →