closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Роман Самчук: "За підбором виконавців "Локомотив" (Рава-Руська) не поступається провідним клубам області"

Роман Самчук: "За підбором виконавців "Локомотив" (Рава-Руська) не поступається провідним клубам області"
Изменить размер a+ a-
2638
0

Цьогоріч футбольна Прем'єр-ліга Львівської області поповнилася кількома амбітними новачками, які сповнені бажання якнайкраще проявити себе в елітному дивізіоні. Серед них – ФК "Локомотив", який представляє одне з найстаріших міст Західної України – дев'ятитисячну Рава-Руську, що у Жовківському районі.

Торік залізничники легко і невимушено пройшли турнірну дистанцію та стали чемпіонами області у першій лізі. Тепер – спробують успішно "скласти іспит" у Прем’єр-лізі. У першому турі Прем`єр ліги рава-руські футболісти стартували з гостьової перемоги над "Кордією" (Муроване) – 0:3.

Головний тренер "Локомотива" Роман Самчук в інтерв’ю кореспонденту FootBoom розповів про переможний минулорічний сезон, кадровий потенціал команди та справи нинішні.

- Нашу бесіду хотів би розпочати з сезону 2017, в якому нам вдалося досягнути поки що найвищої в історії клубу вершини – завоювати чемпіонський титул у першій обласній лізі. Початок чемпіонату був дещо провальним, не все вдавалося, але потім гра стабілізувалася - і все пішло як по маслу.

На першому етапі ми стали переможцями регулярного чемпіонату у групі "Б", а затим виграли фінальний турнір. Думаю, що наша перемога була цілком закономірною, сезоном ми задоволені. Свого головного конкурента, срібного призера - "Думну" (Ременів) "Локомотив" обіграв і вдома, і на виїзді.

Читайте також: Турнірна таблиця чемпіонату Львівської області

Успіх головної команди "продублював" юнацький склад (гравці 2000-2003 р.н.) "Локомотива", який під керівництвом Олега Зінька став чемпіоном Львівщини серед однолітків. Велика заслуга у нашій вікторії належить президенту "Локомотива" Андрію Галасу, який у 2007 році заснував клуб. З Андрієм Володимировичем доля звела мене у 2013 році, коли я очолив команду. І треба сказати не було ще жодного випадку, аби він не виконав перед футболістами своїх обіцянок.

Є у Раві-Руській і злагоджена команда небайдужих меценатів, яка допомагає "Локомотиву". За це їм велика подяка. З футболістів за підсумками сезону відзначив би нападника Олега Мізерника, кращого бомбардира чемпіонату, та захисника Івана Дещицю. Їхню гру запримітили селекціонери багатьох професійних клубів, а нещодавно вони уклали угоди з друголіговим ФК "Львів".

Роман Самчук: "За підбором виконавців "Локомотив" (Рава-Руська) не поступається провідним клубам області" - изображение 1

- Які ще зміни сталися у "Локомотиві" цього міжсезоння?

- Правий півзахисник Ігор Поріцький, який не завжди потрапляв до основного складу, перейшов у "Юність" (Гійче). Решта футболістів - на місці.

Натомість склад команди підсилили: нападник Денис Данчук і лівий захисник Андрій Кукуруза, які до цього виступали у золочівському "Соколі"; центральний захисник Максим Лук`янов (ФК "Добромиль"); правий півзахисник Юрій Сень ( ФК "Миколаїв"). Двоє футболістів перейшли до нас із друголівого ФК "Замок" - центральний півзахисник Богдан Юрків і правий захисник Роман Томашевський. З команди- учасника чемпіонату України серед аматорів ФК "Рочин" (Соснівка) повернувся досвідчений форвард Олег Галянт. Поповнилися також місцевими вихованцями, гравцями молодіжного складу - нападником Іллею Чорним і центральним захисником Олегом Буньо. Як бачите, плідно попрацювали на трансферному ринку. На кожну ігрову позицію тепер маємо двох футболістів.

- Чи є у складі команди футболісти, які у минулому грали на професійному рівні?

- Так. Передусім це Ігор Краївський, наш найдосвідченіший і найтехнічніший футболіст, лідер команди. Свого часу цей 36-річний півзахисник проходив перегляд у московському "Спартаку", пограв у "Карпатах-2"(Львів), "Динамо" (Львів), "Спартаку" (Івано-Франківськ), "Газовику-Скалі" (Стрий), "Княжі" (Щасливе), "Арсеналі"(Біла Церква). Захисник Андрій Кукуруза має досвід виступів за "Карпати-2"(Львів) і "Ниву"(Тернопіль). Його колега за амплуа Максим Лук`янов грав за "Енергетик" (Бурштин), коли той змагався у першій лізі. Універсальний гравець Максим Занько пройшов школу рівненського "Вереса" U-19. Відзначу й центрального півзахисника Олександра Махинька, який раніше виступав за "Рочин"(Соснівка).

Читайте також: Результати чемпіонату Львівської області

- Підготовчим періодом задоволені?

-Так. Взяли участь у наймасовішому, напевно, в Україні турнірі – Меморіалі Ернеста Юста. Подолали груповий бар`єр, дійшли до ¼ фіналу, де поступилися команді другої ліги "Скала" (Стрий). Крім того, регулярним був тренувальний процес, постійно проводили товариські поєдинки.

- "Локомотив" вдало розпочав свої виступи в обласній Прем`єр-лізі. Які перед командою стоять задачі у цьому сезоні ?

- Зрозуміло, що рівень Прем`єр-ліги набагато сильніший від першої. На мою думку, більшість аматорських клубів Львівщини не загубилися б у другій лізі чемпіонату України. Для нас, як для дебютантів Прем`єр-ліги, непоганим результатом було б завершити чемпіонат у першій п’ятірці.

За підбором виконавців "Локомотив" (Рава-Руська) не поступається провідним клубам області. Якщо раніше нашу команду формували гравці з Рава-Руської і Жовкви, то нині майже всі футболісти є вихованцями львівських футбольних шкіл. Середній вік команди, вважаю, є оптимальним для футболу – 25 років.

Роман Самчук: "За підбором виконавців "Локомотив" (Рава-Руська) не поступається провідним клубам області" - изображение 2

- Кого можна назвати найвідомішим вихованцем рава-руського футболу?

- Виділю трьох футболістів. Це Іван Лень, який відіграв понад сто матчів у майці київської "Оболоні" у вищій і першій лізі. Андрій Дева, який свого часу виступав за "Раву" (Рава-Руська) у другій лізі чемпіонату України. Прославляє своє рідне місто і Григорій Занько, який нині захищає кольори одного із клубів першого дивізіону чемпіонату Угорщини.

- Місцевим уболівальникам є що пригадати. Тривалий час "Рава" (Рава-Руська) виступала у другій лізі чемпіонату України, а у сезоні 2004/05 була його переможцем. Чи можливе повернення рава-руського футболу на професійну арену?

- Ви знаєте, що у нашому житті все можливо, і нічого нездійсненого не буває. Увесь рава-руський футбольний актив сподівається на таке повернення. Втім, у цьому питанні багато чого залежатиме від фінансової складової. У період, коли "Рава" виступала у другій лізі фінансування суттєво відрізнялося від нинішнього.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →