closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення

"Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення
Изменить размер a+ a-
2280
0

"Джуніорс" стрімко увірвався до когорти найсильніших аматорських команд Київщини. У 2016-му році, з першої спроби, команда з мальовничого села Шпитьки під Києвом, перемогла у чемпіонаті Київської області з великим відривом і дійшла до фіналу обласного кубку.

Втриматися на вершині шпитьківчанам, втім, не вдалося. У минулому році з першого місця "Джуніорс" потіснив "Авангард" (Бзів). Хоча, "юніори" до останнього зберігали високі шанси на захист титулу. У передостанньому турі чудовий подарунок шпитьківчанам зробив "Патріот" (Баришівський район), який з рахунком 1:0 переміг у дербі "Авангард". За таких обставин перемога над "Десною" відкрила би "Джуніорс" шлях до золотих медалей. Але, сталося зовсім не так, як бажалося. Зрештою, команда стала другою.

"Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення - изображение 1

Про те, як оцінюють в команді минулорічний результат, а також на що "Джуніорс" розраховує у чемпіонаті Київщини-2018 FootBoom розповів спортивний директор клубу Юрій Балашев.

- Яку оцінку, за 5-ти бальною шкалою, Ви виставили би результатам "Джуніорс" у минулому сезоні?

- У чемпіонаті області з’явилася команда з великими амбіціями та можливостями – "Авангард" (Бзів). Ми ж через певні обставини ми провалили одну чи дві гри. Вважаю, що закінчили чемпіонат на тому місці, на якому й мали б закінчити. "Авангард" можна було випередити за рахунок більш злагодженого тренувального процесу. Мабуть, вони більш професійно поставилися до справи. Крім того, завдяки більшому бюджету запросили висококваліфікованих футболістів. В принципі, все закономірно. Хіба що ми могли стрибнути вище голови, якби, втім, не провалили пару матчів. Не стрибнули – тому ставлю "п’ять з мінусом".

- З чим пов’язані зміни у тренерському штабі?

- Хотіли трохи змінити тренувальний процес, урізноманітнити його. "Джуніорс" не вистачає награних комбінацій. Можливо, саме цього нам забракло у минулому сезоні. За рахунок кращого тренувального процесу можна було б нівелювати козирі "Авангарда".

Читайте также: "Джуніорс" (Шпитьки) змінив тренера

"Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення - изображение 2

- "Джуніорс" останнім розпочав підготовку до сезону. Як ви оцінюєте готовність команди?

- Звісно, не можу сказати, що команда готова на 100%. Можливо, навіть і не на 80%. Важко сказати. У сучасних реаліях складно запросити футболістів, яких хотілося бачити в команді. У міжсезоння ми отримали приблизно десять відмов. У фінансовому плані складно конкурувати з аматорськими клубами Полтавської та Черкаської областей, в яких футболісти отримують кращі умови, ніж можуть запропонувати половина клубів першої ліги України, не кажучи вже про клуби другої ліги. Всі хороші молоді футболісти знаходяться у дублях професійних клубів. За таких обставин знайти гравців дуже важко. Тим більше, що в Київській області для футболістів пріоритетом є потрапити до "Колоса" (Ковалівка) або "Арсенала" (Київ). Потім хлопці розглядають як варіант аматорські команди сусідніх багатих областей, далі за списком "Чайка" (Петропавлівська Борщагівка) та "Рубікон" (Вишневе), що грають у чемпіонаті України серед аматорів, і, "Авангард" (Бзів). Лише після того, як всі ці варіанти "відпали", гравці готові розглядати наші пропозиції.

Тому, у міжсезоння підбирали футболістів десь трохи на перспективу або завдячуючи старим зв’язкам. Насправді ми дуже задоволені тими новачками, які прийшли до нас в команду. Вони – гравці дуже хорошого рівня. Проте, нам ще бракує приблизно двох футболістів, щоб повністю укомплектуватися.

- Тобто пошуки новачків тривають?

- Так. Шукаємо нападника та голкіпера, бо в нас залишився один воротар. Крім того, приблизно через місяць до нас повернеться Юрій Мельник. Чекаємо на його приїзд з Німеччини.

- Розкажіть детальніше про новачків "Джуніорс".

- Першим новачком став Дмитро Кульгук. У минулому році він виступав за "Кристал" (Козин). Дмитро – креативний лівий півзахисник, футболіст з хорошим потенціалом, має "світлу голову" – ми дуже на нього розраховуємо. Наразі він готовий на 70-80% своїх можливостей. Думаю, до 3 або 4-го туру він вже буде у оптимальних кондиціях.

Сергій Козир – досвідчений футболіст, який допоможе закрити проблемну позицію в центрі поля, яка виникла після того, як з команди пішов Герасіме Резесідзе.

"Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення - изображение 3

Також прийшов Андрій Ятленко. Ми на нього розраховуємо в якості основного центрального захисника. Це також досвідчений футболіст з хорошим професійним минулим.

Богдан Дердель – людина, яка створить конкуренцію Володимиру Верхову на лівому фланзі оборони. Він може зіграти і у півзахисті, що для нас важливо, адже ми шукали універсальних футболістів.

- Які завдання стоять перед командою на сезон?

- Грати у чемпіонаті буде складно, адже ми втратили багато часу у міжсезоння. Ми пізніше за всіх приступили до тренувань і, якщо бути відвертим, то нам катастрофічно бракує часу. Будемо старатися, боротися. Ставимо максимальне завдання – чемпіонство. Звісно, ми хочемо перемагати. Проте, ми – реалісти і розуміємо, що вже потрапляння у трійку буде успіхом, так би мовити, завдання мінімум.

- Минулого року "Джуніорс" грав домашні матчі у Вишневому. У новому сезоні де базуватиметься команда?

- Ймовірно, у першому колі домашні матчі гратимемо в Ірпені – на стадіоні УДФСУ або на стадіоні "Чемпіон". Ми також розглядали варіант продовжувати грати у Вишневому, де в нас з’явився свій глядач. Хочемо приймати домашні матчі там, де можна зібрати глядацьку аудиторію.

"Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення - изображение 4

- Як просуваються справи з будівництвом стадіону у Шпитьках?

- Наскільки мені відомо, вже на днях повинно розпочатися будівництво футбольного поля. Маємо надію, що вже друге коло "Джуніорс" гратиме вдома - у Шпитьках.

Читайте также: "Джуніорс" матиме власний стадіон у Шпитьках

- Два роки поспіль "Джуніорс" приймав участь у розіграші Кубку України серед аматорів. Чи планує команда продовжувати виступати на всеукраїнському рівні?

- Якщо якісно доукомплектуємося, то є сенс пробувати. Якщо ні, то нас на два турніри фізично не вистачить. Буде дуже важко грати два матчі на тиждень. Вважаю, що якщо не ставити серйозних певних задач, то нема сенсу взагалі починати.

"Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення - изображение 5

- Як ви оцінюєте календар команди, зокрема, той факт, що "Джуніорс" другий рік поспіль розпочне чемпіонат матчем з "Авангардом"?

- Цікаво, що знову розпочинаємо з "Авангардом". Можливо, свою роль зіграє те, що ми не повністю готові до сезону. Проте, в цьому році за чемпіонство будуть боротися 6-7 команд. Наприклад, ми, цілком ймовірно, могли розпочати сезон з "Патріотом" або якоюсь іншою цікавою командою. Якщо раніше ймовірність втрати очок була мінімальною, то зараз є 6-7 команд з якими втратити очки несоромно. Буде цікаво.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →