closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Бондаренко: "Вдалося створити гідну конкуренцію в команді"

Володимир Бондаренко: "Вдалося створити гідну конкуренцію в команді"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
798
0

В суботу стартує чемпіонат області у вищій лізі. Після дворічної перерви свої виступи в цьому турнірі поновлює і вишгородський "Діназ". Тепер під керівництвом молодого тренера Володимира Бондаренко та його помічників. І перше хрещення буде непростим, адже команді протистоятиме дуже сильний "Патріот" з Баришівського району.

Впродовж двох місяців тренерський тандем переглядав потенційних кандидатів, комплектував і готував колектив до сезону-2018. Напередодні першого туру наставник в інтерв'ю офіційному сайту "Діназу" розповів, що вдалося, а що ще треба втілити в реальність.

- Ми з вами розмовляли невдовзі після того, як ви прийняли "Діназ". Минуло майже два місяці напруженої роботи. Що вдалося за цей час?

- Перш за все згуртувати колектив і запросити тих футболістів, кого ми запримітили. Не всі згодилися, але на сьогодні є кістяк команди, на котрий ми спиратимемося в сезоні. Налагодили повноцінний тренувальний процес і кожен тижневий цикл завершували контрольної грою. Не у всіх матчах вдавалося з різних причин задіяти весь арсенал футболістів, але радує ставлення і велике бажання грати в "Діназі". Саме про це ми й говорили на зустрічі з Ярославом Москаленком (засновник та почесний президент "Діназу" - Прим. авт.), яка відбулася в понеділок.

- Можна відкрити трішки детальніше подробиці розмови.

- Обговорили насущні проблеми та визначили перспективи на майбутнє. Були питання по футболістам, але знову ж таки зробили акцент на тому, що якомога більше залучатимемо власних вихованців. Вік гравців у нас досить молодий – 22-23 роки, є ще кілька перспективних юнаків. Наприклад, Сашу Жовтенка ми не змогли навіть заявити, бо йому тільки 15 років, а в чемпіонаті можуть грати від 16 і старші. Зараз у нас перехідний період до літа, а потім хочемо зробити так, щоб основною роботою у хлопців був футбол. І тренуватимемося тоді вже щодня. Плануємо також провести літні збори, а далі команда цілеспрямовано йтиме до дебюту у професійному футболі.

- Судячи з усього, сьогодні є серйозна конкуренція на місце в основі.

- Як мінімум, два гравці на місце. Це тільки стимулює всіх до кращої роботи. Загалом маємо десь 22 футболісти, з яких і будемо вибирати тих, хто потраплятиме в вісімнадцять. Хоча не скажу, що не хотілося б ще збільшити конкуренцію. Вона потрібна на кількох позиціях, тому селекційна робота не припинятиметься ні на день.

- Можете назвати новачків, котрі вже зараз є в команді?

- Про багатьох з них раніше писали в пресі. Як відомо з "Десни" (Погреби) прийшли Прима, Крохмаль, Петренко, Фурсенко, Коновалов, зі столичного "Меркурію", який нещодавно виграв Меморіал Кирсанова, перебралися Марченко, Глазунь, Зубленко, Беспалий, а ось Міхтуненко раніше виступав за команду Конотопа. Протягом осені та зими в "Діназ" повернулася ціла когорта футболістів, які з різних причин минулого літа пішли з команди, свого часу за вишгородський клуб грав і Бодров, який нині також у нас. Спробував перейти в "Чайку" (Петропавлівська Борщагівка) форвард Дмитро Колочко, але знову повернувся в "Діназ". Зазначу, що всі гравці матимуть хорошу ігрову практику, чи то в першій, чи в другій команді.

- Достатньо контрольних матчів зіграли?

- Вважаю, що ми прийняли правильне рішення, коли відмовилися від участі в передсезонних турнірах. Це дало нам можливість тренувальний цикл зробити корисним і з тижневим підсумком у вигляді товариських матчів. Суперники були різні. Єдина гра, яка зірвалася – матч проти молодіжного складу донецького "Шахтаря". Були ще пропозиції грати, але ми не хотіли проводити матчі серед тижня, коли вдень зібрати повноцінний склад було б непросто.

- Заключний тренувальний матч з "ЛНЗ-Лебедин" залишив двояке враження. Провальні чотири хвилини в першому таймі визначили результат. Розібралися в чому причина?

- Це як нокаут в боксі, удар під дих. Досвідчений суперник піймав момент, коли ми розслабилися і покарав нас. Звичайно, до цього призвели помилки наших футболістів на полі, як молодих, так і досвідчених. Вони це чудово розуміють. Але важливо, що ми не "попливли" повністю, а гідно завершили той матч. Хоча й поступилися. Все ж краще, коли такі ситуації виникають в тренувальних спарингах, а не офіційних матчах чемпіонату.

- Через погодні умови календар матчів трохи змінився. Тепер "Діназ" перші чотири тури гратиме на власному полі.

- Відверто кажучи, я цього не дуже хочу. Ми просто змушені погодитися на такий крок, бо штучні поля є не у всіх, а грати на грунті зараз непросто. В другому турі ми прийматимемо дома "Бровари", а влітку поїдемо будемо грати в них на важкому газоні. Таким чином ми втрачаємо можливість провести кілька матчів на чудовому зеленому газоні в Демидові, куди плануємо перебратися, як тільки дозволить погода.

- Стартова зустріч в суботу з "Патріотом" важлива, як в турнірному, так і в психологічному планах для команди. Вивчили суперника, знаєте його сильні сторони і тепер готуєтесь цілеспрямовано на битву з баришівцями?

- Інформації про команду вистачає, на турнірі Кирсанова дивитися їх гру їздили мої помічники. Та й раніше мені доводилося битися проти них. Це досить силова команда, яка тисне і багато моментів створює за рахунок стандартів. Зараз у них з’явився високий нападаючий Ігор Кострома і всі передачі вперед йдуть на нього. Відпрацьовуємо на тренуванні кілька тактичних варіантів гри з ними. Запрошую вболівальників прийти в суботу на стадіон в Лютежі, підтримати команду та побачити, котрий з них застосуємо у матчі з "Патріотом".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →