closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Десна" (Погреби): подорож до Італії, шанс для молоді, будівництво нового футбольного поля

"Десна" (Погреби): подорож до Італії, шанс для молоді, будівництво нового футбольного поля
Изменить размер a+ a-
6101
0

"Десну" з Погребів справедливо вважають одним з флагманів футболу Київщини. За два роки виступів на обласній арені команда здобула срібні та бронзові нагороди чемпіонату, а також поповнила власну колекцію трофеїв Кубком Київщини.

На початку нинішнього року пішли чутки про припинення виступів команди у чемпіонаті Київської області. Подейкували, що керівництво клубу вирішило вкласти кошти у будівництво нового стадіону, тому "Десна" буде представлена лише у районному чемпіонаті. Пізніше з’явилася інформація про те, що основні футболісти команди продовжать виступи у інших колективах.

Проте, "Десна" все ж таки розпочне третій для себе сезон у когорті найсильніших команд Київщини. Причому погребчани аж ніяк не збираються бути звичайним статистом. Зберігши у складі багатьох провідних гравців, таких як екс-гравець збірної України Андрій Воробей та кращий нападник чемпіонату Київської області Євген Воробей, "Десна" у 2018 році намагатиметься потрапити до трійки призерів.

"Десна" (Погреби): подорож до Італії, шанс для молоді, будівництво нового футбольного поля - изображение 1

Про підсумки минулого сезону, підготовку команди до нового чемпіонату та реалії сьогодення в інтерв’ю FootBoom розповів головний тренер – В’ячеслав Руженцев.

- Звісно, у минулому році було бажання досягнути максимуму – виграти чемпіонат та Кубок області, після чого здобути ще й Суперкубок. Проте, ми провели погану передсезонну підготовку. Протягом чемпіонату багато футболістів травмувалися. Часом ми не могли розраховувати на основних виконавців, які були задіяні на роботі. Це вплинуло на гру та результати команди. Також треба враховувати середній вік колективу. В минулому році "Десна" була найбільш віковою командою чемпіонату Київської області. Враховуючи ряд вказаних обставин, у цілому сезон можна вважати вдалим для нас.

Читайте также: Кубок Киевской области. Трофей для Воробья. Фоторепортаж

- Які матчі минулого сезону найбільше запам’яталися?

- Відзначу домашні матчі з "Авангардом" (2:1) та "Джуніорс" (2:1), у яких ми здобули перемогу. Запам’ятався фінал Кубка області з "Авангардом" - цікавий та безкомпромісний матч видався, причому у цій зустрічі ми недорахувалися шістьох основних гравців, які були травмовані. Також відзначу матч з "Межигір’ям" (3:1), який пройшов у високому темпі. Команда дуже добре грала проти нас. Всі ці матчі надовго залишаться у пам’яті.

Не з кращої сторони "Десна" проявила себе у матчах з тим же "Межигір’ям", коли, перемагаючи з рахунком 3:0, ми задовільнилися нічиєю 3:3. Також втратили перемогу над "Соколом" з Михайлівки-Рубежівки (2:2), перемагаючи 2:0. У цих матчах негативно позначилася на грі команди нехватка кадрів.

- У міжсезоння склад команди зазнав значних змін. Відомо, що багато гравців перейшли у "Діназ" (Вишгород), а Артем Бафталовський підписав контракт з "Гірником-Спорт" (Горішні Плавні). Хто буде грати за "Десну" в 2018 році?

- Ряд провідних футболістів залишилися в команді і підтвердили свою участь у новому сезоні. Це воротар Роман Коростишевський, капітан та президент "Десни" Віталій Крупенко, а також Ігор Пластун, Віталій Петрусенко, Олександр Місько, Андрій Якимлюк, Євген Воробей, Андрій Воробей. Також розраховуємо на декількох футболістів, які раніше грали за другу команду. Це молоді хлопці, в них горять очі. Крім того, зараз багато гравців знаходяться на перегляді в команді.

"Десна" (Погреби): подорож до Італії, шанс для молоді, будівництво нового футбольного поля - изображение 2

- Якщо об’єктивно оцінювати ситуацію, на що може розраховувати "Десна" в новому сезоні?

- Провокативне питання. Будемо доносити до наших футболістів, що потрібно перемагати у кожному матчі.

- Відомо, що "Десна" провела кількаденний збір в Італії. Розкажіть про подорож та підготовку команди до сезону.

- Мартіно Брешіані - директор компанії "Ліберті-Україна", яка є офіційним дистриб'ютором італійської торгової марки Nero Aroma, допоміг нашій команді придбати екіпірування і пообіцяв, якщо "Десна" завоює Кубок області або виграє чемпіонат, тоді організує поїздку в Італію. Італієць – людина слова, він дотримався своєї обіцянки. Планувалося, що така поїздка відбудеться наприкінці минулого року. Якби сталося, як планувалося, то команда поїхала б у трохи іншому складі. Хлопці здобули Кубок області і заслужили це право. Проте, подорож відбулася в березні, а ряд футболістів до того часу вже залишили команду.

"Десна" (Погреби): подорож до Італії, шанс для молоді, будівництво нового футбольного поля - изображение 3

Проте, підготовка нашої команди до сезону збором в Італії не обмежується. Тренуємося, переглядаємо потенційних новачків, організовуємо товариські матчі, приймаємо участь у Кубку Андрія Гусіна.

- Були чутки, що "Десна" планує побудувати нове футбольне поле.

- Президент "Десни" Віталій Крупенко – справжній фанат "гри мільйонів". Він бажає розвивати футбол в Погребах, тому було прийняте рішення вкласти гроші у будівництво ще одного футбольного поля. Воно потрібно для того, щоб підтягувати молодь. Щоб в нашому невеличкому селі хлопцям було, де займатися футболом. Адже без інфраструктури, без відповідної школи футбол не буде розвиватися. В нас є перша і друга дорослі команди, а з дитячою командою ситуація залишає бажати кращого.

- У першому турі чемпіонату Київщини "Десна" зіграє з ФК "Бровари". Дух дербі в таких матчах відчувається?

- Вважаю, що він більше відчувався б, якби команди з року в рік грали приблизно одним складом. Звісно, ми представляємо один регіон і хочеться виходити з цих дуелей переможцем. Проте, наразі головне наше завдання – підтягувати молодь, щоб вона прогресувала і виходила на новий рівень. В нас є досвідчені футболісти, які знають і можуть це робити.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →