closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Стара Боярка"

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Стара Боярка"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
5395
0

ФК "Стара Боярка" (Боярка) – абсолютний новачок чемпіонату Київської області. Раніше команда виступала виключно у змаганнях під егідою Києво-Святошинської районної федерації футболу. У минулому сезоні боярські футболісти фінішували на четвертому місці у вищій лізі районного чемпіонату.

Взимку у команді сталися великі зміни. На посаду головного тренера було запрошено В'ячеслава Богодєлова, який свого часу захищав ворота багатьох професійних клубів - "Нарт" (Росія), "Нива" (Тернопіль), "Кристал" (Чортків), "Поліграфтехніка" (Олександрія), "Кристал" (Херсон), "Металург" (Донецьк), "Ворскла" (Полтава), "Металіст" (Харків), "Система-Борекс" (Бородянка), "Полісся" (Житомир).

Після завершення ігрової кар’єри В`ячеслав Павлович працював тренером воротарів у юнацьких командах України (U16, U17, U18, U19), "Динамо" (Київ), "Олександрії", ФК "Львів", "Насафі" (Узбекистан), "Волині" (Луцьк).

Суттєвих змін зазнав і склад команди. Зокрема на Меморіалі Олександра Щанова, де, до речі, команда посіла друге, за "Стару Боярку" були задіяні колишні гравці київського "Динамо" Олександр Алієв та Євген Чумак, інші відомі на професійному рівні футболісти.

В інтерв’ю кореспонденту FootBoom В'ячеслав Богодєлов розповів, про свою співпрацю з аматорами, чи залишаться у команді у екс-професіонали та найближчі перспективи "Старої Боярки".

- В'ячеславе Павловичу, на Меморіалі Макарова ви тренували команду Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів (вільних агентів), а на турнірі пам’яті Олександра Щанова очолили "Стару Боярку". Ваша співпраця з боярським клубом не обмежується лише передсезонним турніром?

- Дійсно, на Меморіалі Макарова я працював з командою вільних агентів. Після завершення цього турніру у мене відбулася зустріч із засновником і президентом "Старої Боярки" Ярославом Єдаковим. Ярослав Юрійович запропонував мені стати біля керма боярської команди. У нас з ним джентльменська домовленість, якихось конкретних термінів співробітництва ми не обговорювали. Поживемо-побачимо.

- Уже визначилися з тренерським штабом?

- Мені у тренерській роботі допомагатиме Олег Хвоя, який багато пограв у професійних клубах, працював дитячим тренером у школі київського "Динамо" і "Арсеналу".

- Цього сезону "Стара Боярка" збирається дебютувати у чемпіонаті Київської області: яка це буде ліга?

- Свої виступи у чемпіонаті Київщини "Стара Боярка" розпочне з першої ліги. Поступово набиратимемось турнірного досвіду, "обкатуватимемо" склад команди.

- На Меморіалі Щанова за "СБ" виступали екс-професіонали - Олександр Алієв, Євген Чумак, Ярослав Олійник, Ростислав Тарануха. Чи зможете на них розраховувати в чемпіонаті області?

- З футболістами, яких ви назвали, є попередня домовленість про те, якщо вони не працевлаштуються у професійних клубах, то виступатимуть за "Стару Боярку" на першість Київщини. Їхній досвід нам би знадобився.

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Стара Боярка" - изображение 1

- На зимовому турнірі у складі "Старої Боярки" також були задіяні деякі гравці "Джуніорса" (Шпитьки). Чи залишаться вони у команді?

- Ні. Вони за нас виступали тимчасово, аби отримувати ігрову практику та бути у хорошому тонусі.

- Порівняно з минулим сезоном, склад "Старої Боярки" зазнав серйозних змін?

- Так. Приблизно відсотків на дев’яносто, з минулорічного складу лишилося кілька чоловік.

- Уже можете назвати лідерів команди?

- У нас збалансований колектив, когось конкретно виділяти не варто.

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Стара Боярка" - изображение 2

- Як команда готуватиметься до старту у першості Київщини?

- Після Меморіалу Щанова трохи відпочинемо, після чого продовжимо підготовчий цикл, який включатиме тренування та товариські матчі. Візьмемо також участь у Меморіалі Чанових.

- Чи розмовляли з керівництвом клубу щодо подальшої стратегії розвитку "Старої Боярки"? Можлива, скажімо, поява команди на всеукраїнській аматорській арені?

- Такої розмови ще не було. Але можу вам сказати, що стратегія розвитку ФК "Стара Боярка" полягає у підтримці місцевого дитячо-юнацького футболу та дорослої команди, яка виступатиме у чемпіонаті Київської області.

Крім того, футбольні клуби "Стара Боярка" та "Чайка" (Петропавлівська-Борщагівка, ) спільно з Всеукраїнською Асоціацією футболістів-професіоналів ініціюють новий проект, покликаний підтримувати та розвивати український футбол. Зокрема надаватиметься можливість проявити себе молодим, талановитим футболістам; отримають всебічну підтримку і ті гравці, які проходять відновлювальний курс після травм, або ж у яких закінчився термін дії контракту. Також у рамками проекту передбачається надання медичних, юридичних та інших послуг для футболістів-професіоналів.

Нові імена Київщини футбольної. ФК "Стара Боярка" - изображение 3

- За ігровим амплуа ви – воротар , свого часу захищали кольори низки професійних клубів. Хто, на ваш погляд, сьогодні є воротарем номер один в українському футболі?

- Без сумніву, це голкіпер донецького "Шахтаря" і національної збірної України Андрій П`ятов. Андрій не лише впевнено почувається у "рамці", а часто-густо сам розпочинає атаки своєї команди.

- І у продовження теми ваших футбольних смаків. Назвіть кращого тренера, який зараз працює у вітчизняному футболі?

- Поза всякою конкуренцією, це наставник донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →