closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Факел" (Липовець): трофейні перегони у чемпіонаті й кубку та футзальна зимова практика

"Факел" (Липовець): трофейні перегони у чемпіонаті й кубку та футзальна зимова практика
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
2381
0

Уже з вищесказаного зрозуміло, що 2018 рік має бути дуже насиченим для футбольної гордості Липовця. Щоб дізнатися більше про третю команду Групи 2 чемпіонату України серед аматорів, ми поспілкувалися із головним тренером "Факела" Петром Анісімом.

– Петре Петровичу, то в якому настрої ввійшли у новий 2018 рік?

– У бойовому. Наша команда бореться за найвищі місця в усіх турнірах, у яких бере участь. Минулого року особливо вдало виступили на кубковому фронті, поповнили скарбничку важливими трофеями. Але прекрасно розуміємо, що нині, під час перерви у чемпіонатах, не можна допустити самозаспокоєння.

– У ваших конкурентів зимові турніри, збори, спаринги. А що поробляє "Факел"?

– Збори, як такі, у нас почнуться з 1 березня. У нас у Вінниці є хороший спорткомплекс "Нива". Вже домовилися щодо оренди стадіону, де будемо проводити підготовку. Розпланували все так: у будні дні проводитимемо роботу на фізику, з м’ячами, а суботу зробимо ігровим днем, на цей день намітимо спаринги для ігрової практики.

– Не боїтеся на ці кілька місяців відпускати підопічних? Впевнені у професіоналізмі своїх футболістів?

– Розумієте, у нас у "Факелі" хлопці – учасники чемпіонату України з футзалу. У них весь час чудова ігрова практика. Також багатьох наших молодих хлопців запрошували на збори, перегляди. Тобто вся команда була в тонусі. Ясна річ, ми теж усе контролювали: збиралися на двостороночки, тож узимку не нудьгували.

– Наскільки великі зміни плануєте?

– Доберемо ще парочку чоловік, а так – розраховуємо на ту ж бойову основу, яка й була у нас минулого року. Підключається кілька молодих талантів, просяться в команду нові гравці – будемо дивитися…

– Шукаєте суто місцевих, чи географічна прив’язка не настільки важлива?

– У нас лише один гравець був немісцевий – Жека Валько із Чернігова. Ще трішки залучали до матчів Сергія Каркошкіна із Київщини. А так – усі свої, із Липовця та Вінниці. Навіть нігерієць Олісаемека Санді Маду уже наш, у Вінниці абсолютно освоївся і не перший рік тут грає.

– Ваш найкращий бомбардир Владислав Васалатій, який свого часу грав за "Арсенал-Київ" (нинішнього лідера Першої ліги), раніше був відомий суто як центральний півзахисник. Як вдалося розвинути його забивний хист?

– Допомогла команда – тут він усіх хлопців знав, гарно влився у нашу гру, тому й показав результат. У нас же він теж не грав нападника, а одного із трьох центральних півзахисників. Васалатій раніше пережив травму, а потім набрав форму – от і поперло! Хлопці створювали для нього моменти, а він вдало їх завершував. Так і працює єдиний колектив.

– Дійсно, результати як Васалатія, так і "Факела" в цілому варто визнати досить вдалими. Не боїтеся тепер надмірного попиту на ваших гравців?

– Ну ось днями ми були на контрольному матчі представника нашої області в професіональних турнірах – вінницької "Ниви-В". І наш президент на грі був. Ми постійно на зв’язку, всі бачимося, розмовляємо. Отож після бесіди з Олександром Васильовичем вирішили, що всі наші гравці залишаються з нами до літа, бо треба доробити те, чого ми захотіли.

– А що собі задумала липовецька команда? Які завдання стоїть перед "Факелом"?

– Гучними словами не звикли розкидатися, тому скажу так: хотілося б вийти у фінальну частину аматорського чемпіонату ААФУ та у фінал Кубка України… Вийти – для початку, але без бою ніколи не здаватися.

– Цікаво так склалося – за жеребом "Факел" стане вже третім суперником із Вінниччини для "ЛНЗ-Лебедин". У попередніх раундах ваші конкуренти по чвертьфіналу Кубка ААФУ здолали почергово "Світанок-Агросвіт" (Шляхова) та "Агро-Астра" (Немирівський район)… Не остерігаєтеся?

– До кожного суперника ставимося із повагою. Готуємося як завжди. І враховуємо усі фактори. Це ж аматорський футбол – тут можливі будь-які результати та сенсації. Скільки кого не дивишся – є у кожної команди яскраві гравці, таланти, однак важко прогнозувати, у якій вони формі будуть. Сьогодні він побув на весіллі, а завтра – на поле виходити…

Ми ж зібралися з пацанами, обговорили наше становище. Вирішили, що амбіції та бажання у нашої команди є. У нас є вікові гравці, для яких нинішній сезон – шанс проявити себе і завоювати титул, якого може більше й не бути.

Надихає й те, що кажуть, що місту Липовець виділили кошти на поліпшення стадіону. Тож потроху прогрес триває. Люди приїздять на ігри з різних областей. "Факелу" цікаво брати участь у серйозних змаганнях всеукраїнського рівня. І спасибі нашому президенту, що робить усе, що треба, для розвитку команди. До речі, він і сам бігає у футбол, дуже любить цю справу. За його підтримки можемо прогресувати.

– "Факел" відстає від другого місця у своїй групі на чотири очка, а від першого – на шість. До того ж, маєте сильних конкурентів…

– Чемпіонат сильний, тому є й велика інтрига. Але, вважаю, цілком реально боротися за досягнення нашої спільної мети. Будемо старатися виконувати поставлені завдання, хочеться пройти якомога далі, а не просто брати участь заради участі.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →