closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Гірник" (Кривий Ріг): "консервація" до кращих часів, думки про підвищення та новачок із "Альбасете"

"Гірник" (Кривий Ріг): "консервація" до кращих часів, думки про підвищення та новачок із "Альбасете"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1237
0

Міцність клубу перевіряється саме в такі часи – найвірніші співробітники та гравці відгукнулися на пропозицію продовжити справу на аматорському рівні. Тому нині "Гірник" – один із успішних учасників змагань любителів як на міському та обласному рівні, так і на всеукраїнському. Хоча багато хто називав це "консервацією" до кращих часів, на ділі криворізький клуб показав, як навіть у складній ситуації можна гідно пережити складні часи й не розтратити створене багаторічною працею.

Однак обставини склалися так, що за лічені дні до наступного чемпіонату клуб вимушений був полишити професійні змагання та починати все спочатку.

Тож криворізький "Гірник" з великими сподіваннями на весняну частину чемпіонату ААФУ та друголіговими амбіціями наразі проводить інтенсивну підготовку, беручи участь одночасно у зимовому турнірі Кривого Рогу та Кубку Придніпров’я. У коротенькій перерві між матчами ми розпитали головного тренера команди Геннадія Приходька про те, яким буде 2018 рік для "Гірника".

– Геннадію Миколайовичу, як бачимо, у вас навіть взимку не зупиняються ігри…

– Це не лише важлива ігрова практика, а й частина планомірної підготовки до чемпіонату України серед аматорів. У нас багато криворізьких гравців на перегляді, тож переглядаємо їх у зимовій першості та Кубку Придніпров’я.

– Ваш клуб вирізняє відданість його колективу – навіть після зняття із Першої ліги залишилися на місці й члени тренерського штабу, й співробітники адміністрації та прес-служби, й окремі футболісти…

– Лишилися в команді капітан наш, Андрій Григорик, Серьожа Гвоздевич, Ігор Бука та Андрій Голуб. Це четверо наших місцевих вихованців, які є патріотами нашого клубу й допоможуть "Гірнику" й на професіональному рівні.

– Розкажіть, як вдалося перехопити в іспанського "Альбасете" перспективного воротаря "Дніпра" Данила Кучера?

– Даня – наш місцевий футболіст. Належить "Дніпру", у нас підтримує поки що форму. Поки що не можу сказати, що він – наш повноправний гравець. Але ведуться переговори, а я особисто дуже хотів би, щоб він залишився у "Гірнику".

– Яких ще кадрових вістей очікувати з вашої команди?

– Найголовніша – ми зберегли склад і уникли втрати провідних гравців. Маючи свою основу, далі працюємо над точковим підсиленням. Після виступів у Другій лізі із горностаївського "Миру" повернувся до нас півзахисник Андрій Шмат. Також із дубля "Олександрії" в "Гірник" знову прибув його колега за амплуа Ігор Яровий. У нас із президентом нашого клубу Костянтином Федоровичем Караманицем домовленість, що в "Гірнику" повинні грати місцеві, криворізькі хлопці. Тож акцент робиться саме на цьому, адже у нас розвивається і гарно працює клубна академія, тож із виходом на професіональний рівень місією "Гірника" буде надати можливість землякам спробувати там свої сили.

– І як справи із друголіговою атестацією?

– Подали документи на проходження атестації. Наш президент озвучував бажання повернути "Гірник" на професіональний рівень. Костянтин Федорович вважає, що таке місто, як Кривий Ріг, заслуговує бути представленим серед професіоналів. Тож нині наш клуб спробує повернути переможні традиції нашому місту.

– Знаю, що ще до зняття із Першої ліги ФК "Гірник" почав багато робити для розвитку власної інфраструктури. У цьому плані не опустили свого реноме?

– Що ви!.. Інфраструктура "Гірника" – на хорошому рівні. Маємо власну базу, штучне поле та зелений газон, нещодавно відкритий і підготовлений до хорошого рівня. Комфортно нам грається й стадіоні "Шахта Жовтнева", на якому ми проводимо календарні матчі. Навіть інші клуби до нас просяться пограти та потренуватися, наскільки багато вже зроблено для якісної роботи! До цього всього, наш президент ще й хоче зробити критий манеж 60х40 для дітей зі штучним газоном. Плани розвитку футболу у Кривому Розі просто чудові.

– Свого часу "Гірник" проводив домашні матчі навіть на центральному міському стадіоні… Чи є надія, що славний історичний стадіон "Металург", який колись приймав навіть фінальний матч Вищої ліги чемпіонату України, ще прийматиме матчі високого рівня? Не розвалився він там ще?

– Стадіон-то не розвалився, але підтрибунні приміщення в аварійному стані, та й поле, я думаю, не готове до проведення матчів Другої ліги. На жаль, у найближчий час це навряд чи реально. Тут уже залежатиме від місцевої влади – якщо будуть проведені необхідні роботи, було б, звичайно, добре проводити там домашні матчі. Свого часу у Першій та Другій лігах "Гірник" грав там – і за короткий час наростив свою власну відвідуваність вдвічі (в середньому від 700+ до 1500+ за півтора сезони, – прим. А.В.).

– А попереду у "Гірника" – вирішальна частина аматорського чемпіонату України. У своїй групі криворожани йдуть п’ятими, щоправда, з невеликим відставанням від трійки…

– Думаю, що не все ще втрачено – три-чотири очка відіграти можна. Будемо битися, грати до кінця у нашій зоні. Група у нас хороша, рівна, конкурентна. Ще вісім матчів попереду, тож будемо максимально налаштовуватися на кожну гру. Маю сказати, що рівень чемпіонату ААФУ досить пристойний, тому, напевно, ніхто не може бути впевнений відносно свого положення і кожен тур матиме значення.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →