closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Михайло Забитівський: "Планували завершити чемпіонат не нижче п’ятого місця - так воно і сталося"

Михайло  Забитівський: "Планували завершити чемпіонат не нижче п’ятого місця - так воно і сталося"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
370
0

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2017 року. На черзі команда, яка посіла п'яте місце у вищій лізі – зборівський "Колос". До розмови ми запросили головного тренера команди Михайла Михайловича Забитівського.

Як оцінюєте виступ зборівської команди в чемпіонаті області?

Як у другому, так і в першому колі "Колос" здобув однакову кількість очок (по 10-ть). У загальному планували завершити чемпіонат не нижче п’ятого місця - так воно і сталося. При певних розкладах могли краще провести друге коло і поборотися навіть за третє місце, якщо би здобули перемогу в Кременеці над аутсайдером та вдалося зігравши з безпосереднім конкурентом – ФК "Бережани".

Щодо останнього матчу, то ми до певної міри самі винні, бо на прохання нашого керівництва перенесли матч із 20 серпня через те, що на стадіоні відбувалося святкування Дня міста, хоча на той час усі футболісти були в обоймі.

В останньому матчі чемпіонату з "Агроном", який для нас не мав принципового значення, були різні підводні течії, але можу ствердно сказати, що в цьому поєдинку ми грали на перемогу. На жаль, її здобути не вдалося…

Матчі, які Ви назвали, мабуть, були найгіршими в сезоні, а які поєдинки відзначите з кращого боку?

– І справді, у Кременці гру провалили повністю. У своє виправдання можу сказати, що в цьому поєдинку в нас було дискваліфіковано відразу троє футболістів основного складу (Козелко, Бабин і Комар). Перший тайм провалили і в домашньому матчі з ФК "Бережани" (0:3), в другому ж – два м’ячі відіграли, могли сподіватися на нічию і тоді до останнього туру поборотися за третє місце. Але цю зустріч програли (2:3), тому вже вище п’ятої позиції піднятися не змогли.

Вдалим же, безперечно, був домашній поєдинок із чортківським "Кристалом" (1:0), який на той час боровся за золоті медалі. Власне та перемога завадила супернику стати чемпіоном, ми ж показали, що можемо грати на рівних і перемагати будь-якого суперника у вищій лізі чемпіонату області.

Відзначте лідерів "Колоса" у сезоні, що минув?

– Насамперед хочу виділити наших новачків – Романа Бабина й Андрія Когута, які, безперечно, підсилили гру "Колоса" в другому колі. Так Бабин забив у першому ж своєму матчі команді "ДСО-Поділля". Він же відзначився в непростому виїзному матчі проти заліщицького "Прогресу". Ту зустріч я мав право перенести, адже два наших гравці виступали за збірну України на чемпіонаті світі безпритульних. Однак ризикнув і "Колос" святкував перемогу, а Бабин і Когут добре себе показали. Це ж стосується і їхньої гри у матчі з "Кристалом".

Також чудово зіграв у другому колі Сергій Комар. Варто відзначити і нашого воротаря Руслана Мазура, який у багатьох матчах виручав команду. Хіба в Кременці не зумів цього зробити, але в цьому поєдинку великі претензії мав до оборонців, які зіграли вкрай невдало. Якісно відіграв сезон Ігор Світлик, котрий разом із Романом Бардокіним зіграв у чемпіонаті і кубку всі 19-ть матчів і жодного разу не були замінені.

Капітан "Колоса" Роман Бардокін показав себе справжнім універсалом. Хотів, щоби він більше діяв на атаку, але через проблеми в захисті ним затикав діри, у тому числі на правому краї оборони.

Хороших слів за проведений сезон заслуговують також Михайло Турчак, який через перебір карток пропустив усього одну гру, та Ігор Козелко, котрий якісно грав на атаку та вміло притримував м’яча.

Як оцінюєте рівень суддівства обласних змагань?

– У цьому сезоні з суддівством проблем немає. Можливо, один нюанс був у першому колі, коли ми в гостях грали проти "Агрону". За рахунку 0:0 мав місце спірний момент із фіксуванням офсайду. Я здивований досить якісною роботою суддів, незважаючи на те, що багато кваліфікованих арбітрів відмовились обслуговувати поєдинки обласного чемпіонату. Виявилось, що можна знайти хороших суддів, які справились зі своєю роботою як у чемпіонаті, так і в кубку області.

Як оцінюєте саму організацію футбольного сезону?

– Щодо організації у мене взагалі немає жодних запитань, тільки позитивні відгуки. Зокрема, приємною несподіванкою були розіграші призів у перервах матчів, чого ніколи не було. Всі думали, що це на один-два тури, але ні – призи розігрували весь сезон. Якісно висвітлювався і сам чемпіонат – уже в день туру вся найважливіша інформаціє була на сайті федерації. При нагоді хочу подякувати Федерації футболу Тернопільської області за якісну організації футбольних змагань у 2017році.

Ваші рекомендації щодо проведення наступного чемпіонату області?

– На мій погляд, вісім команд у вищій лізі – замало. Якби вдалося вмовити на початку сезону керівництво теребовлянської "Ниви" та ФК "Копичинці" грати у вищій лізі, то чемпіонат був би ще цікавішим. Теребовля сміливо могла би сперечатися за найвищі нагороди, а ФК "Копичинці хоча й у трійці, напевно, не був би, але за місця у середині турнірної таблиці міг поборотися. Ідеально було б, якби у наступному році у вищій лізі суперничали 12 команд.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →