closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Едуард Селітбовський: "Хочемо перемогти у Суперлізі Дніпропетровщини"

Едуард Селітбовський: "Хочемо перемогти у Суперлізі Дніпропетровщини"
Изменить размер a+ a-
1402
0

Футбольну команду "Кристал" у селищі міського типу Губиниха Новомосковського району Дніпропетровської області створили ще за радянських – у 1981 році, на базі місцевого цукрового заводу. Появі команди слід завдячувати тамтешньому тренеру, ентузіасту своєї справи Олексію Деркачу, який багато зробив і робить для популяризації гри мільйонів . Деркач і футбол – це слова синоніми.

З 1981 року "Кристал" - учасник чемпіонату Новомосковського району. В 90-их бере участь у чемпіонаті області серед сільських команд під егідою всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства (ВФСТ) "Колос" АПК України.

Едуард Селітбовський: "Хочемо перемогти у Суперлізі Дніпропетровщини" - изображение 1

У 2008 році головний спонсор команди – цукровий завод припинив своє існування, тож довелося обходитися власними силами. Певний період колектив підтримував підприємець із Дніпра Сергій Грудик. Три роки тому плече допомоги "Кристалу" підставив Дмитро Чурилов, генеральний директор групи компаній "Укрспецизвесть", який став президентом клубу. Після цього справи пішли вгору. Останні сезони "Кристал" представляє селище у чемпіонаті Дніпропетровської області. Минулого сезону команда стала чемпіоном у першій лізі.

Головний тренер команди Едуард Селітбовський в інтерв’ю кореспонденту FootBoom розповів про досягнення "кристалівців", першолігову перемогу, склад команди, підростаючу зміну, плани та перспективи.

- Едуарде Миколайовичу, в історії клубу була не одна яскрава сторінка. Які найбільш пам’ятні?

- Дійсно, "Кристал" має багату історію. Зокрема команда є переможцем Кубку Новомосковського району 2012 року, володарем Кубку Новомосковська 2016 року, триразовим чемпіоном району (1984, 1994 і 1998 роки). Других і третіх місць, які ми зайняли в різних турнірах, не перераховувати.

У 2015 році, як тільки у команди з'явився новий спонсор, почали виступати у чемпіонаті області. Заявилися до другої ліги і вже у дебютному сезоні посіли перше місце у своїй групі . У 2016 році також виграли "Кубок Вадима Тищенка", а наш голкіпер Іван Таран був визнаний кращим воротарем турніру. Сезон-2017 "Кристал" уже провів у першій лізі – зробили крок уперед.

- Дебют у першій лізі виявився більш ніж вдалий - перемога у чемпіонаті. Перед початком першості очікували на такий результат?

- Задача була потрапити у трійку призерів , так що першочергове завдання перевиконали. Наші футболісти – молодці! Перевага над конкурентами була очевидною, у цьому, думаю, ніхто не сумнівається.

"Кристал" на шість очок обійшов срібного призера "Дніпроагро" (Синельникове) та на дванадцять третю команду чемпіонату - "Хлібзавод № 9" (Дніпро). У нас найбільша кількість перемог , найменше нічиїх і поразок.

У поєдинках з синельниківцями і дніпрянами виглядали краще за суперників. Свої домашні матчі "Кристал" проводив у Дніпрі, адже якість нашого селищного стадіону бажає кращого. Добре, що відстань до обласного центру складає всього 50 км.

- У Кубку області "Кристалу" теж вдалося продемонструвати пристойний результат?

- Так. У обласному Кубку нам довелося "схрестити" шпаги з найсильнішими аматорськими командами області. Не скажу, що "Кристал" виглядав гірше за них. Ми зуміли вперше в історії клубу дійти до півфіналу, де програли майбутньому переможцю, лідеру любительського футболу Дніпропетровщини останніх сезонів "ВПК -Агро"(Магдалинівка).

- Кого відзначите з футболістів за підсумками чемпіонату?

- На комплімент заслуговує уся команда, відчувалося, що гравці були сповнені бажання досягнути максимального результату. Кожна ігрова лінія виглядала надійно та збалансовано. Зокрема захисні редути - ми пропустили найменшу кількість м’ячів .

Водночас багато забивали , кращим бомбардиром команди став Станіслав Подольський, чемпіон Паралімпіади у складі національної збірної України. Хто стежить за виступами паралімпійців повинен знати Станіслава.

- У нинішньому складі команди є футболісти, які до цього грали на професійному рівні?

- Ні, немає. У зимових турнірах, щоправда, за "Кристал" грає вихованець дніпровського футболу, півзахисник петровського "Інгульця" Євген Запорожець.

Ми звичайна любительська команда: хлопці працюють і навчаються, а у вільний час залюбки грають у футбол. У нашому складі є гравці з Губинихи, Новомосковська та району, Дніпра. Із місцевих виділю Віталія Деркача, який продовжує справу свого батька – Олексія Борисовича, Дмитра Китриша, Євгена Параніча, Олександра Брюховецького. Значний потенціал має Артем Білий, якому лише вісімнадцять. Головне, щоб Артем продовжував з натхненням відноситися до справи, не зупинявся у професійному рості. До речі, наша друга команда, в якій зібрана губиниська молодь, посіла трете місце у чемпіонаті Новомосковського району.

Едуард Селітбовський: "Хочемо перемогти у Суперлізі Дніпропетровщини" - изображение 2

- Розвиток дитячо-юнацького футболу у Новомосковському районі і, зокрема Губинисі, знаходиться на хорошому рівні?

- Так. Футбольна секція у Губинисі працює з 1998 року , коли у Новомосковському районі створили Дитячо-юнацьку спортивну школу. Функціонує вона на базі Губиниської загальноосвітньої школи № 1, де є всі умови для тренувань юних футболістів. Про високий інфраструктурний рівень свідчить той факт, що у Губинисі проводилися фінали обласних змагань на призи "Шкіряний м’яч". До слова, у 2015 році наші вихованці 2002 року народження у фіналі "Шкіряного м’яча" посіли третє місце. Відзначу також, що команда 2000-2001 р.р. посіла перше місце у першості Новомосковського району з футзалу у 2016 році. Торік команди секції посіли другі місці у першості району з футзалу (всі вікові групи – 2007-08, 2005-06, 2003-04, 2001-02 р.н) та третє у змаганнях "Шкіряний м’яч".

Олексій Деркач, окрім того, що допомагає мені у тренувальному процесі з дорослою команди, займається ще і з дітьми. Він очолює вікові групи 2002-2005 років народження, які виступають у першості району та обласному чемпіонаті під егідою ВФСТ "Колос", передає хлопчакам свій неоцінений досвід.

Едуард Селітбовський: "Хочемо перемогти у Суперлізі Дніпропетровщини" - изображение 3

- Як команда готується до нового сезону?

- "Кристал" бере участь у традиційному турнірі "Кубок Максима Білого", в якому змагаються любительські команди Дніпропетровської області. Спробуємо цього року завоювати головний трофей, тим самим переможно розпочати сезон.

- Які зміни відбулися у команді?

- Нам вдалося зберегти минулорічний склад. Запросили досвідченого Євгена Бодню, який у складі "ВПК-Агро" у 2016 році був чемпіоном області, пограв він і на професійному рівні. Також гравцями "Кристалу" стали Олександр Льовочкін і Олег Багненко.

- Яка кінцева мета поставлена перед "Кристалом"?

- "Кристалу" є над чим працювати, адже, як відомо, межі досконалості немає. Тож будемо вдосконалюватися, прогресувати. Хочемо перемогти у Суперлізі Дніпропетровщини.

- Тобто цього сезону "Кристал" виступатимете у Суперлізі області?

- Ні. Вирішили, що і цей сезон проведемо у першій лізі. Хочемо ще більше набратися досвіду, награти склад. Цього року йти у Суперлігу нам зарано, а там поживемо - побачимо.

- Едуарде Миколайовичу, і наостанок розкажіть трохи про себе?

- Мені 44 роки. Народився і виріс у Губинисі, у дитинстві займався у місцевій секції футболу під керівництвом Олексія Деркача. Грав за збірну Новомосковського району, "Кристалу" віддав дванадцять один рік своєї кар’єри, виступав на позиції центрального захисника. З 2008 року - головний тренер команди, до 2010-го був граючим тренером, але через прикру травму довелося завершити ігрову кар’єру та сконцентруватися на тренерській діяльності.

Наприкінці інтерв'ю хотілося б висловити від тренерського штабу, гравців і уболівальників слова вдячності президенту ФК "Кристал" (Губиниха) Дмитру Чурилову, який щоденно піклується про розвиток місцевого футболу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →