closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Василь Дацький: "Наступного сезону "Рафалівка" спробує відібрати  в ОДЕКа чемпіонський титул"

Василь Дацький: "Наступного сезону "Рафалівка" спробує відібрати  в ОДЕКа чемпіонський титул"
Изменить размер a+ a-
3020
0

ФК "Рафалівка" - відкриття цьогорічного сезону у першій лізі чемпіонату Рівненської області. Свій дебютний сезон в елітній лізі Рівненщини селищна команда з Володимирецького району провела на хорошому рівні, зумівши скласти конкуренцію у боротьбі за медалі трьом місцевим грандам – ОДЕКу (Оржів), ФК "Малинськ" і "Маяку" (Сарни). У підсумку підопічним Василя Дацького та Івана Ярути зовсім трохи не вистачило для здобуття бронзових медалей. "Рафалівка" фінішувала четвертою. Чемпіоном, в одинадцяте за свою історію, став "ОДЕК", "срібло" завоював "Малинськ", "бронзу" – "Маяк". До слова, минулого сезону перші три команди розташувалися у такій же послідовності. Президент ФК "Рафалівка" Василь Дацький розповів кореспонденту FootBoom про своє враження від сезону, кадровий потенціал команди та найближчі перспективи.

- Василю Володимировичу, ви задоволені четвертим місцем "Рафалівки", адже для команди це був дебютний сезон у першій лізі.

- Так. Все правильно, цього сезону ФК "Рафалівка" дебютував у першій лізі чемпіонату Рівненщини. До цього ми виступали у другій лізі, у 2016 році були срібними призерами. Перша ліга – це зовсім інший рівень, інші вимоги. Тому керівництво клубу і тренери залишилися задоволені виступом. На мою думку, четверте місце відповідає сьогоднішнім можливостям "Рафалівки".

- І все ж - на медалі могли зазіхнути?

- Давайте почнемо з підготовчого до сезону періоду. У товариських матчах та на традиційному зимовому турнірі пам`яті Володимира Шморгуна "Рафалівка" виглядала дуже солідно. Ми обіграли такі сильні команди, як "Малинськ" і "Звягель" (Новоград- Волинський). До старту у першій лізі підійшли у хорошій формі. Однак несподівано нас залишає ключовий захисник Василь Лойко, який переходить у "Малинськ". Проблема гри у захисті не давала нам спокою все перше коло. Вважаю, що першу половину чемпіонату рафалівчани провалили. Команді вдалося зіграти внічию з "ОДЕКом" "Маяком" і "Малинськом", але поступилася середнякам і аутсайдерам. Втратили очки там, де цього не планувалося.

Василь Дацький: "Наступного сезону "Рафалівка" спробує відібрати  в ОДЕКа чемпіонський титул" - изображение 1

- Як для команди склалося друге коло?

- У другому колі гра і результати "Рафалівки" покращилися. Насамперед через те, що вдало попрацювали на трансферному ринку. Зокрема склад команди підсилив висококласний досвідчений оборонець Сергій Єфімчук з "Малинська". Хоча не обійшлося без втрат – у "ОДЕК" перейшов захисник Тарас Гриб. У другому колі у нас позитивний баланс проведених матчів. Поступилися лише лідерам - "ОДЕКу" та "Маяку". Матч проти сарнинців вийшов доволі суперечливим. Суддя "намалював" пенальті у наші ворота, хоча його не було і близько. У підсумку поступилися 0:1. Була ще прикра гра проти передостанньої команди чемпіонату "Вілії". Ми створили близько двадцяти гольових моментів, але "круглястий" так і не залетів у ворота. Поєдинок завершився "сухою" нічиєю 0:0.

- У складі "Рафалівки" яке співвідношення між досвідом і молодістю?

- За "Рафалівку" грає багато молодих футболістів. У кожному матчі чемпіонату області у складі нашої команди на поле виходили 4-5 гравців вісімнадцятирічного віку. Ми даємо шанс проявити себе молоді. І треба сказати, що молодь цьогоріч відіграла відмінно. Відкриттям чемпіонату став 17-річний півзахисник "Рафалівки" Дмитро Серховець. Дмитро є вихованцем відомого в Україні дитячо-юнацького клубу "BRW-BIK" (Володимир-Волинський), має досвід виступів у юнацькому складі ФК "Львів". Попри юний вік Дмитро став справжнім лідером команди. Є у команді і ряд досвідчених гравців , зокрема воротар Віталій Бедик на початку 2000-их захищав кольори друголігової "Галичини" (Дрогобич).

- Чи вдасться вам зберегти цьогорічний склад?

- На ваше питання відповісти однозначно зараз досить складно. Нещодавно Дмитро Серховець і Олександр Левков поїхали на перегляд в один із новостворених професійних клубів Литви. Їхнє перебування у "Рафалівці" під питанням, хотілося б залишити цих футболістів, але не все залежить від нас. Водночас думаємо суттєво підсилитися. Команді потрібен забивний форвард, якого нам не вистачало у цьому сезоні. Будемо шукати сильних гравців на всі позиції. Наступного сезону ФК "Рафалівка" спробує відібрати в "ОДЕКа" чемпіонський титул.

- Переглядатимете гравців з чемпіонату Рівненської області?

- Так, з Рівненської, а також сусідньої Волинської області. Ми не маємо можливості запрошувати гравців з інших регіонів, яким потрібно винаймати житло. Рівненщина і Волинь – багата футбольними талантами.

- У першу лігу "Рафалівку" вивів граючий тренер Олег Мирончук, який свого часу виступав за сімферопольську "Таврію", млинівську "Ікву", зіграв декілька поєдинків за юнацьку збірну України. Проте надалі він передав "штурвал" Івану Яруті…

- Так, перед початком чемпіонату керівництво клубу вирішило, що з командою працюватиме досвідчений фахівець Іван Ярута, а Олег Мирончук буде його асистентом. Іван Олександрович – авторитетний на Рівненщині тренер, виховав нападника "Вереса" Михайла Сергійчука, інших футболістів, які виступали, або виступають, на професійному рівні. Найбільший тренерський успіх Ярути – перемога костопільського "Штурму" у юнацькому чемпіонаті України.

Василь Дацький: "Наступного сезону "Рафалівка" спробує відібрати  в ОДЕКа чемпіонський титул" - изображение 2

- Цього сезону порадувала також юнацька команда "Рафалівки", яка стала чемпіоном області.

- Так. "Рафалівка" - найкраща юнацька команда області, а нападник Віталій Волощук – кращий бомбардир чемпіонату. Дуже бойову команду створив Іван Малець. У ній зібрані перспективні хлопці з Вараша, Рафалівки, Володимерецького району. Колектив базується і проводить свої домашні матчі у Рафалівці. Задача юнацької команди – готувати вправних футболістів для основного складу. І з цим проблем не виникає – у міжсезоння ми переглянемо багатьох гравців "дубля".

- Як ви оцінюєте рівень нинішнього аматорського футболу Рівненщини?

- Рівень чемпіонату досить високий, немає відвертих аутсайдерів, у всіх матчах команди відчайдушно змагаються на полі. Про пристойний рівень колективів з Рівненщини свідчить їхні вдалі виступи у чемпіонаті України серед аматорів.

- Можливо і "Рафалівка" наступного сезону збирається в аматорський чемпіонат країни?

- Ані у чемпіонаті, ані в аматорському Кубку України ФК "Рафалівка" поки що не збирається брати участь. Для виступів у цих турнірах потрібні додаткові фінанси. Ті команди, які фінансуються бюджетними установами, можуть дозволити собі додаткову графу витрат у 50 тисяч гривень для участі в аматорському кубку. "Рафалівка" фінансується приватними структурами, рахуємо кожну копійку. Хоча цікаво було б спробувати власні сили в аматорській лізі.

- Як "Рафалівка" готуватиметься до нового сезону?

- План підготовки ідентичний минулорічному:у лютому футболісти почнуть фізичні заняття, роботу з м’ячем. Плануємо знову взяти участь турнірі пам`яті Володимира Шморгуна, проводитимемо контрольні зустрічі.

- Розкажіть про клубну інфраструктуру?

- Виступаємо на сучасному стадіоні з автоматичним поливанням, який Рівненська федерація футболу(РФФ) визнала найкращим в області. Найближчим часом плануємо збільшити кількість пластикових сидінь. Адже нас підтримує велика кількість глядачів, яким не вистачає місць. У невеличкій Рафалівці футбол – це основний вид проведення дозвілля для місцевих мешканців. Команда завжди відчуває щиру підтримку своїх відданих уболівальників.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →