closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Тимофій Дмитренко: "Моє завдання - докласти максимум зусиль для відродження "Борисфена"

Тимофій Дмитренко: "Моє завдання - докласти максимум зусиль для відродження "Борисфена"
Изменить размер a+ a-
1800
0

На початку 2000-их бориспільський "Борисфен" виступав у вищій лізі чемпіонату України з футболу. Команда на рівних грала з вітчизняними грандами – київським "Динамо", донецьким "Шахтарем". Однак у 2007 році через фінансові проблеми клуб припинив своє існування. На щастя, у Борисполі знайшлися небайдужі люди, які вирішили відродити футбольний бренд. Зокрема, це нинішній президент та головний тренер ФК "Борисфен" (Бориспіль) Тимофій Дмитренко.

- Тимофію Сергійовичу, давайте знайомитися…

- У дитинстві займався у секції футболу у тренера Віктора Гайдука. Відвідував всі матчі "Борисфена", часто випадала нагода подавати м’ячі на матчах команди. Вже тоді зародилася мрія виступати за цей колектив на стадіоні "Колос". Роки йшли, "Борисфен" розпався… Але мрія зіграти на центральному стадіоні залишилася. Навчаючись у ЗОШ №6 збірна школи неодноразово доходила до фінальної частини змагань. У 10 класі випала можливість вперше зіграти на "Колосі". Здавалося мрія здійснилася, але… Я ж мріяв зіграти на "Колосі" у складі "Борисфена". І саме тоді з’явилася ідея відродити команду. Далі, починаючи з 2012 року, мрія поступово здійснюється – "Борисфен" посідає лідируючі позиції у чемпіонаті Бориспільського району. За професійні команди я не грав, футбольної освіти та тренерської ліцензії не маю, чим завжди даю привід критикам для інтригуючих дискусій. Але не соромлюся дати відсіч фразою, що "Титанік будували професіонали, а Ковчег - аматор". Аби мати більші можливості впливу на розвиток футболу та молоді у місті балотувався у депутати Бориспільської міської ради. На жаль, трохи не вистачило голосів. Вважаю себе звичайною людиною: проживаю у Борисполі працюю на звичайній посаді в аеропорту "Бориспіль" та займаюсь саморозвитком.

- Чи можна вважати відроджений "Борисфен", який нині змагається у чемпіонаті Бориспільського району, правонаступником легендарного "Борисфена" зразка 2000-их років?

- Той славетний "Борисфен" - це команда з історією, яка назавжди залишиться у серцях уболівальників. Наша першочергова задача – повернути команду на колишній рівень , а саме у чемпіонат України. Щоб жителі міста знову могли щовихідних відчувати свято футболу , як це було раніше. У Борисполі повинен бути професійний футбольний клуб "Борисфен". Моє завдання - докласти максимум зусиль для відродження "Борисфена".

Тимофій Дмитренко: "Моє завдання - докласти максимум зусиль для відродження "Борисфена" - изображение 1

- Скільки років вже існує відроджений "Борисфен"?

- Я прийшов у команду у 18-річному віці у 2010 році. "Борисфен" тоді виступав у чемпіонаті першої ліги Бориспільського району. Колектив складався з простих хлопців-аматорів, які збиралися пограти у футбол, а після обсудити матч у дружній компанії. Про вищу лігу району чи про чемпіонат області ніхто не мріяв. Грали у своє задоволення. У мене на той момент були пропозиції від команд вищої ліги, але для себе я твердо вирішив – відроджуватиму "Борисфен". У 2012 році став головним тренером і президентом клубу, офіційно зареєструвалися. У тому ж році здобули перші золоті медалі. У фіналі Кубку Борисполя у серії післяматчевих пенальті переграли найсильнішу на той момент команду ФК "Кобра". Вважаю, що саме з того моменту команда почали своє історичне відродження.

- Як для команди складався цьогорічний сезон?

-Кожен рік для нас починається важко у фінансовому плані: немає коштів на оренду полів для тренувань, товариські матчі доводиться грати лише на виїзді. Крім цього, виникли кадрові негаразди, адже 90 відсотків гравців команди паралельно виступають у чемпіонатах інших областей і районів. Але попри всі проблеми хлопці виграли Кубок Бориспільського району, обігравши дворазових чемпіонів ФК "Алекс" в серії післяматчевих пенальті. Що стосується чемпіонату, то старт для нас видався невдалим. Більшість гравців були задіяні в інших чемпіонатах, а молодь яка їх замінила ще повністю не була готова до такого рівня. "Борисфен" провалив стартові матчі турніру. Утім, хлопці все ж зібралися і закінчили перше коло на 5 місці. Під час перерви у чемпіонаті команда отримала додаткову фінансову підтримку від депутат Бориспільської міської ради Володимира Шалімова. Ми нарешті змогли дозволити собі орендувати поле у Щасливому для постійних тренувань, а також підсилитися новими гравцями. До команди приєднався колишній вихованець "Динамо" Євген Дзюба, Олександр Сич, Андрій Лікаренко, а також легіонери з Кот-д`Івуару Діабі Сулейман, Анрі Жоель Ятру та Думбія Секу. У другому колі "борисфенівці" не програли жодного матчу. Найцікавішою була виїзна гра з чемпіоном "Алексом". Маючи напів-дублюючий склад після першого тайму ми вели 3:0, могли забити мінімум ще чотири м’ячі , але у підсумку поєдинок закінчився з рахунком 3:3… Я зрозумів, що з наявними ресурсами команда ще не готова ставати чемпіонами .

- У чемпіонаті району "Борисфен" фінішував другим. Чого все-таки не вистачило команді, щоб завоювати "золото" чемпіонату?

-На мою думку, команді не вистачає належної підтримки, а саме підтримки міста, підтримки підприємців, організацій та керівників спортивної інфраструктури. На стадіоні "Колос" за пріоритетністю ми – треті . Першочергове право грати має київський "Арсенал", за ним іде "Бориспіль -Фаворит" , а потім вже "Борисфен". Матчі якого, до слова, збирають найбільше глядачів. Команда із року в рік тримається завдяки меценатам - тресту "Бориспільсільбуд", інтернет -провайдеру "Лантрейс", тренажерному зал "Старфіт" та стоматологічній клініці "Бежівка 14". Утім, фінансової підтримки цих організацій вистачає лише для виживання команди. Тому намагаємося об`єднати навколо нашого клубу більше меценатів, підприємців та зацікавлених людей, - щоб мати можливість виступати в чемпіонат України, адже це реально.

Тимофій Дмитренко: "Моє завдання - докласти максимум зусиль для відродження "Борисфена" - изображение 2

- Хто складає "кістяк" команди?

-Команду формують колишні професіонали, випускники школи "Княжа" (Щасливе), легіонери з Кот-д`Івуару та молодь, яка хоче прогресувати. Є у нас і гравці, які раніше ніколи не займались футболом. Наприклад, Олексій Дегтяр пробував себе у легкій атлетиці. Свого часу я помітив у ньому футбольний талант та запросив до команди. Наразі він є невід’ємною частиною команди, основним центральним захисником.

- Хто з футболістів пограв на професійному рівні?

- Андрій Смалюх, Олег Яременко, Євген Дзюба. У минулих сезонах за нас також грали Костянтин Ткалич та Андрій Бурдіян. На жаль, нікого з гравців, що колись виступали за легендарний "Борисфен", у складі нового "Борисфену" наразі немає. Але ми були б раді бачити у наших рядах, бодай, декількох досвідчених гравців з того складу.

- Наступного сезону можемо побачити "Борисфен" у чемпіонаті Київщини?

- Ми проводимо активну роботу над пошуком інвесторів, адже хочемо розвиватися і виступати у чемпіонат Київської області. Потрібний фінансовий поштовх у відродженні "Борисфена" та футбольної слави міста у цілому. Рівень першої ліги області досить високий, але не сильніший, ніж "вишка" Бориспільського району. Думаю, що наша команда спроможна була б досягнути високих результатів в області. За наявності належного фінансування могли б з першого разу стати чемпіонами.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →