closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Ігор Заганич: "Прокурор – це унікальний футболіст, рівня української Прем'єр-ліги"

Ігор Заганич: "Прокурор – це унікальний футболіст, рівня української Прем'єр-ліги"
Изменить размер a+ a-
1762
0

Визначилися цьогорічні призери у всіх трьох лігах Дніпропетровщини футбольної. У першій лізі золоті медалі вперше здобув ФК "Кристал" (Губіниха), другим фінішував синельниківський ФК "Дніпроагро", третє місце в активі ФК "Хлібзавод № 9" (Дніпро). Зазначимо, що заводські футболісти другий сезон поспіль замикають трійку призерів, що говорить про стабільність і клас команди. Підсумки сезону в інтерв’ю з кореспондентом FootBoom підводить головний тренер "Хлібзаводу № 9" Ігор Заганич.

- Ігоре Івановичу, як охарактеризуете цьогорічний сезон для ФК "Хлібзавод № 9", в якому команда завоювала "бронзу"?

- Ми повторили своє минулорічне досягнення – завоювали "бронзу" чемпіонату Дніпропетровської області серед команд першої ліги. Виконали задачу -мінімум на сезон – посіли місце у першій трійці. Водночас, вважаю, що сезон команда провела нестабільно. Серйозно додали у грі хлопці лише під завісу чемпіонату. Сильно допомогли футболісти, які приєдналися до нас по ходу сезону – Андрій Неруш, Дмитро Стафійчук, Владислав Тисячник, Ігор Безсонов, Артур Демідов. Варто відзначити також, що не підвели наші ветерани – Олексій Шестаков, Андрій Короткий, Олександр Медяний.

- Чи під силу було зазіхнути на вище місце у турнірній таблиці?

- На мій погляд, максимум, що могли зробити – це посісти друге місце. Бо чемпіон першої ліги ФК "Кристал" (Губіниха) мав дуже сильні фінансові тили і якісний підбір виконавців. Конкурувати з ним було важко.

- Розподіл місць у першій трійці закономірний?

- Я вважаю, що так. Розподіл місць логічний.

- Як "Хлібзавод № 9" зіграв свої матчі з чемпіоном "Кристалом" та другою командою чемпіонату ФК "Дніпроагро" (Синельникове)?

- У першому колі на виїзді мої підопічні поступилися "Кристалу" 0:8. Але на це є об’єктивні причини: гру через перебір жовтих карток пропускав наш ключовий футболіст, лідер команди Ігор Прокурор. Його відсутність болюче відобразилася на підсумковому рахунку зустрічі. У другому колі "Хлібзавод № 9" вдома переміг "Кристал" 2:0. Що стосується поєдинків з "Дніпромагро", то вдома ми програли 2:3, а на виїзді зіграли внічию 2:2. Обидва матчі пройшли у рівній боротьбі.

Ігор Заганич: "Прокурор – це унікальний футболіст, рівня української Прем'єр-ліги" - изображение 1

- Яким був цьогорічний рівень чемпіонату Дніпропетровської області у першій лізі?

- Думаю, що чемпіонат Дніпропетровщини у першій лізі став рівнішим. Цього сезону я не помітив явного фаворита, яким минулоріч був ФК "Техмаш" (Дніпро). Порівняно з минулим сезоном слабше зіграв "Скіф" та "Тріумф".

Натомість суттєво додали такі колективи, як "Тополь", "Металург", "Briar". Як на мене, чемпіонат пройшов у цікавій, інтригуючій боротьбі. Прохідних ігор майже не було.

- Що скажете про рівень суддівства?

- У поєдинках за участю "Хлібзаводу № 9" упереджене суддівство було лише одного разу. У матчі проти "Тріумфу", коли арбітр безпідставно показав жовту картку нашому лідеру Ігорю Прокурору. Через той "гірчичник" Ігор пропустив важливий поєдинок з "Кристалом" ( Губінихою), в якому ми, як я казав, поступилися. У той же час, якщо, порівнювати з минулим сезоном, загальний рівень суддівства підвищився. Суддівські помилки передусім пов’язані зі слабенькою кваліфікацією арбітрів.

- Кого відзначите з гравців за підсумками сезону?

- Стрижневий гравець "Хлібзаводу № 9" атакувальний півзахисник - Ігор Прокурор , який має досвід виступів у молодіжному складі криворізького "Кривбасу", охтирському "Нафтовику", стрийській "Скалі", молдовській "Академії". Крім того, відзначу воротаря Андрія Корсуна, півзахисників Дмитра Стафійчука, Миколу Кулініча, Романа Денисенка, капітана команди, нападника Олексія Черемисіна (15 голів у 15 матчах).

- Кращим бомбардиром чемпіонату став гравець вашої команди, екс-професіонал Ігор Прокурор. Чи можливе його повернення у професійний футбол?

- Ігор забив 38 м`ячів, 25 з них провів зі штрафних ударів, 3 – з центру поля. Ви знаєте багатьох футболістів, хто може похвалитися таким досягненням? Я – ні. Прокурор – це унікальний футболіст, рівня Української Прем`єр-ліги. Йому, всього 26 років, на жаль, хлопця зламали серйозні травми, тому повертатися у професійний футбол він не збирається. Як не прикро констатувати, але у футболі бувають такі випадки, коли травма ставить хрест на подальшій кар’єрі гравця.

- Чи плануються у міжсезоння зміни у команді?

- Треба потроху омолоджувати колектив, адже середній вік команди – 28 років. Плануємо придбати декількох молодих і перспективних футболістів, які зможуть підсилити нашу гру.

- Чи відомий уже план підготовки на новий сезон?

- Новий сезон стартує у квітні 2018 року, є достатньо часу, щоб добре підготуватися. За традицією виступимо у популярному на Дніпропетровщині Кубку Максима Білого, проведемо ряд товариських спарингів.

- Команда планує й надалі виступати у першій лізі чемпіонату Дніпропетровської області?

- Так. Наступний сезон гратимемо у першій лізі. Прагнутимемо виступити не гірше, ніж цього сезону. До слова, за підсумками сезону керівництво клубу нас преміювало. Після нагородження зустрінемося з президентом ФК "Хлібзавод № 9" Миколою Щербиною та президентом компанії Василем Глобою, щоб обговорити подальші перспективи команди. Плануємо за два-три роки розпочати виступи у Суперлізі Дніпропетровської області. Хочеться прогресувати, штурмувати нові вершини.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →