closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Підкіпняк: "У наступному сезоні "Рочин" гратиме у другій лізі"

Володимир Підкіпняк: "У наступному сезоні "Рочин" гратиме у другій лізі"
Изменить размер a+ a-
796
1

Протягом останніх років футбольний клуб "Рочин" з Соснівки, що на Львівщині, досить гучно заявив про себе в українському аматорському футболі. У 2015 році соснівська команда виграла Кубок України серед аматорів, а зараз "Рочин" – лідер своєї групи уже у чемпіонаті України. Буквально кілька днів тому про "Рочин" знову почула уся України, оскільки команда ветеранів клубу (35 років і старші) стала володарем Кубка України.

Незважаючи на свої успіхи, на цьому клуб не збирається зупинятися. Вже наступного сезону команда, якою уже багато років опікується Ігор Смолинець, планує виходити на професійний рівень – виступати у другій лізі українського футболу. Про стан речей в клубі на сьогодні і про плани на майбутнє прес-службі клубу розповів головний тренер "Рочина" Володимир Підкіпняк.

- Володимире Ярославовичу, підсумовуючи виступи "Рочина" в 2017 році, що із задуманого вдалося втілити в життя?

- Вважаю, що основні завдання із запланованих нам таки вдалося реалізувати. Відбулося омолодження команди, ротація кадрів. Звичайно, що відразу вимагається результат, проте, як кажуть, на все потрібен час. Втім, навіть під час ротаційного процесу та формування малюнку гри нам таки вдалося досягти добрих показників, адже "Рочин" демонстрував не лише хорошу гру, але й відзначався позитивними результатами. Крім того, в цьому році нам вдалося побудувати міцну клубну структуру від дитячо-юнацької школи до основної команди, адже саме в 2017 році ця клубна вертикаль підготовки власних кадрів почала активно діяти в "Рочині". Ось таких два основних напрямки роботи, на які ми робили ставку в цьому сезоні, нам вдалося реалізувати.

- З якими кадровими проблемами стикнувся "Рочин" у цьому сезоні?

- На жаль, у нас "випали" позиції крайніх півзахисників, тобто "вінгерів". На флангах доводилося грати номінальним центральним півзахисникам. Звичайно, не оминали наших гравців і травми. Ми були в пошуках забивного нападника. У другому колі чемпіонату Львівщини до нас повернулися наші колишні гравці – Віталій Кашуба та Іван Данилюк, які додали гостроти в атаці "Рочина". Через велику насиченість матчів ми інколи втрачали очки, проте з кожною грою додавали у якості власної гри.

- У групі 1 Аматорської ліги України "Рочин" буде зимовим чемпіоном. Вболівальників цікавить, мабуть, скільки команд виходить з групи у наступний етап і яка система визначення призерів?

- Є три групи. З нашої групи у наступний раунд, тобто 1/4 фіналу, виходить три команди, з другої групи – дві, з третьої – три, всього – вісім команд. 1/4 фіналу, півфінал та фінал складатимуться з однієї гри. Переможець нашої групи гратиме вдома з третьою командою групи "3". Команди, які в нашій групі посядуть друге та третє місця, в 1/4 фіналу гратимуть на виїзді. Фінал відбудеться на нейтральному полі.

- Що відомо про реорганізацію другої ліги українського футболу, в якій "Рочин" планує грати наступного сезону? Чи гратиме команда в чемпіонаті Львівської області у 2018 році?

- Об’єднання другої та аматорських ліг в єдину лігу заплановано лише в сезоні 2019/2020. У наступному сезоні "Рочин" гратиме у другій лізі. "Рочин" не планує виступати в обласних змаганнях наступного року, адже вже у квітні ми відновлюємо ігри на всеукраїнській арені. 4 і 11 квітня ми гратимемо ігри 1/4 фіналу Кубка України серед аматорів з "Демнею", а 7 квітня стартує друга частина Аматорської Ліги України. Цього дня соснівська команда прийматиме на своєму полі ФК "Минай" (Закарпатська обл.).

- Яких кадрових змін зазнає "Рочин" в міжсезоння?

- На сьогодні "Рочин" покинули Василь Штандер та Сергій Трикош. Можливо, ще хтось піде з команди. Звичайно, що в команді має бути "свіжа кров", яка підсилить нашу гру. Селекційна робота у нас не припиняється ні на мить.

- Коли гравці "Рочина" повернуться з відпустки? Яким чином будуватиметься підготовка команди до відповідальних весняних ігор в чемпіонаті та кубку України серед аматорів?

- Планується, що команда збереться після різдвяних свят. Хоча футболісти мають змогу за власним бажанням тренуватися і зараз. Двічі на тиждень ми тренуємося в червоноградському палаці спорту "Шахтар".

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →