closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Чемпіонат України серед аматорів. Підсумки 1-го туру

Чемпіонат України серед аматорів. Підсумки 1-го туру
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
2561
0

Лише напередодні старту чемпіонату України серед аматорів визначився остаточний склад його учасників. У сезоні 2017-2018 боротьбу за перемогу поведуть 26 колективів, які представляють 17 областей України. На першому етапі вони за регіональним принципом розділені на три групи.

Особливість туру

У перший ігровий вікенд були зіграні дев’ять поєдинків, майже у половині з яких (чотири) суперники розійшлися миром. Про що це свідчить? Остаточні висновки робити зарано, але маємо підстави стверджувати про те, що рівень учасників підрівнявся. Тобто чемпіонат обіцяє бути більш цікавим та інтригуючим, аніж попередній.

Ажіотаж туру

У нинішньому сезоні на всеукраїнську арену повернулося Закарпаття. Честь "Срібної землі" відстоюватиме лідер цьогорічного обласного чемпіонату – "Минай". Команда, яку очолює відомий за виступами у "Говерлі" Микола Гібалюк, раніше надала не один інформаційний привід говорити про себе. Тому про "минайців" знають і далеко за межами Закарпатської області. У складі колективу зібрано чимало колишніх професіоналів, які пограли на досить високому рівні. Чого варті лише Олег Допілка та Михайло Кополовець, а також Дмитро Бабенко та Владислав Микуляк. Окрім них за "Минай" виступають кращі футболісти Закарпаття минулого року – Василь Пиняшко та Роберт Гегедош.

Не дивно, що саме "Минай" розглядають як одного з головних фаворитів на перемогу у чемпіонаті України. Проте, вже в першому турі підопічні Миколи Гібалюка зіткнулися з серйозними проблемами. У гостьовій зустрічі з бронзовим призером чемпіонату Івано-Франківської області – ФК "Калуш" "минайці" знаходилися на межі поразки. Двох очок команда, яку очолює тандем тренерів у складі Степана Матвіїва та Михайла Савки, позбулася через неузгоджені дії Івана Піцана та Ярослава Олевича.

Цікавий матч ознаменувався ще й непоганою відвідуваністю як для турніру аматорів. Зустріч "Калуша" та "Минаю" відвідали 1100 глядачів, що стало кращим показником відвідуваності у першому турі.

Джокер туру

Теребовлянська "Нива" та оржівський ОДЕК двічі зустрічалися минулого сезону, тому їм добре відомі можливості один одного. У міжсезоння обидві команди отримали непогане підсилення у вигляді колишніх гравців ФК "Тернопіль". Зокрема, кращий гравець "муніципалів" Віталій Богданов перейшов до ОДЕКа, а Тарас Черновецький, Сергій Полянук та Тарас Кривий – до команди Ігоря Яворського.

Минулого сезону суперники обмінялися домашніми перемогами з однаковим рахунком – 1:0. Все йшло до того, що команди обмежаться одним забитим м’ячем і у третій очній зустрічі – ще у першому таймі гостей вперед вивів Семенчук. Проте, на останній хвилині компенсованого часту у складі "Ниви" знайшовся рятівник. Ним несподівано став 18-річний захисник Михайло Оконський, який лише хвилиною раніше з'явився на полі.

Окремо відзначимо й рятівний гол досвідченого Сергія Грибанова. Колишній нападник "Шахтаря-2", "Іллічівця", "Сталі", "Десни", "Геліоса", "Олександрії", "Олімпіка" приніс своїй нинішній команді – маріупольському "Яруду" нічию у домашньому матчі з запорізьким "Металургом".

Розгром туру

Найпотужніший старт видав криворізький "Гірник". Коли на 12-й хвилині гравець "Первомайська" Євген Рибченко вивів свою команду вперед, хто б міг подумати, що для гостей все завершиться принизливою поразкою – 2:7. По два м’ячі у складі колективу Геннадія Приходька забили Олександр Прялкін та Ігор Бука. Останній, до того ж, записав собі в актив ще три результативні передачі.

Перевтілення туру

"Єдність" (Плиски) – постійний учасник чемпіонатів України серед аматорів. Стає традицією, що через кожні півроку команда змінює головного тренера, а разом з тим на 90% оновлює склад. Цього літа колектив очолив Ігор Продан, який свого часу у 85 матчах елітного дивізіону України забив 25 м’ячі. Раніше 41-річний спеціаліст працював з вишгородським "Диназом". Саме колишні "діназівці" й склали кістяк оновленої "Єдності".

У першому турі представник Чернігівської області протистояв дебютанту чемпіонату, команді, яка нещодавно виникла на футбольній мапі України – "Рубікону". У складі столичного колективу зібрані юні футболісти, найвідомішим серед яких є Андрій Гусін-молодший. Син уславленого гравця київського "Динамо" став одним з антигероїв зустрічі. На 22-й хвилині він порушив правила у власному штрафному майданчику, що призвело до першого взяття воріт "Рубікона". А по перерві "Єдність" збільшила свою перевагу до двох м’ячів. Автором обох голів став Олексій Чернишов. Цікаво, що в 2008-2009 роках півзахисник вже захищав кольори "Єдності" і навіть допоміг команді виграти чемпіонат України серед аматорів.

Гол туру

Окрасою туру став гол вихованця чернігівського футболу Андрія Порохні. Невідомо, чи футболіст акцентовано пробивав по воротам, чи робив подачу на партнера, проте вийшло класно - гравець поцілив у дальню "дев’ятку" (04:00 хвилина у огляді). Щоправда, "Авангард" з Корюківки від поразки це не врятувало. Флагман аматорського футболу Сумщини – "Агробізнес-TSK" все одно взяв гору.

Результати 1-го туру

Група 1

"Калуш" (Івано-Франківська обл.) – "Минай" (Закарпатська обл..) 2:2
Голи:
С.Мельник 14 пен, Маковійчук 60 – Гегедош 50, Олевич 89 аг

"Нива" (Теребовля, Тернопільська обл.) – ОДЕК (Оржів, Рівненська обл.) 1:1
Голи:
Оконський 90+3 – Семенчук 16

"Рочин" (Соснівка, Львівська обл..) – "Покуття" (Коломия, Івано-Франківська обл.) 3:1
Голи:
Богданов 18 пен, Дева 67, Яструб 72 – Борисевич 45+2

Група 2

"Єдність" (Плиски, Чернігівська обл.) – "Рубікон" (Київ) 2:0
Голи:
Чернишов 22, 65 пен

"Факел" (Липовець, Вінницька обл..) – "Вікторія" (Миколаїівка, Сумська обл..) 0:1
Гол:
Гордя 69

"Авангард" (Корюківка, Чернігівська обл.) – "Агробізнес-TSK" (Ромни, Сумська обл.) 1:2
Голи:
Порохня 57 – Сидоренко 40, Стадник 48

Група 3

"Таврія-Скіф" (Роздол, Запорізька обл.) – "Кристал" (Херсон) 2:2
Голи:
Хомутов 55, Трусько 80 – Гливий 25, 78

"Гірник" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) – МФК "Первомайськ" (Миколаїівська обл.) 7:2
Голи:
Прялкін 40, 85, Бука 54, 70, Литвин 55, Григорик 62, Марусяк 89 – Рябченко 12, Зайко 56

"Яруд" (Маріуполь, Донецька обл.) – "Металург" (Запоріжжя) 1:1
Голи:
Грибанов 90+1 – Ігнатьєв 55

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →