closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Костяков: "Не хочеться, щоб першість Житомирської області перетворилася у бізнес-лігу"

Сергій Костяков: "Не хочеться, щоб першість Житомирської області перетворилася у бізнес-лігу"
Изменить размер a+ a-
4840
0

Команди п'ятитисячного Чуднова виступали у чемпіонаті Житомирської області (вища і перша ліги) завжди. Неодноразово перемагали (1992, 1996, 1997, 2011, 2012) були у призерах. Втім, незадовільна фінансова ситуація у 2014 році позбавила можливості подальшого функціонування місцевого футбольного клубу з милозвучною назвою "Тетерів". Три роки Чуднів залишався поза футбольним процесом на Житомирщині. Цього року крига скресла, діяльність ФК "Тетерів" було поновлено. Про етап відродження та перспективу чуднівського футболу нам розповів президент ФК "Тетерів" Сергій Костяков.

- Сергію Михайловичу, хто посприяв відродженню ФК "Тетерів" ?

-Ініціатором відродження футбольного клубу виступив я, мене підтримав голова Чуднівської районної ради Павло Домашенко, депутати райради Петро Іщук, Володимир Дячук. Врешті депутати проголосували за виділення бюджетних коштів на функціонування ФК "Тетерів". Мене обрали президентом клубу. Зараз працюю над залученням приватних інвестицій у розвиток клубу. Адже бюджетних коштів, якщо ми хочемо вибудовувати клубну структуру, не вистачить. Потрібно рухатися вперед.

Сергій Костяков: "Не хочеться, щоб першість Житомирської області перетворилася у бізнес-лігу" - изображение 1

- Звідки захоплення футболом? Можливо самі виходите на поле?

- Ні, не граю, але футбол обожнюю з дитинства. Маю досвід футбольного менеджменту, у 2013 обіймав посаду віце-президента "Тетеріва", президентом тоді, до речі, був вищезгаданий Петро Іщук.

- Як формувався склад команди ?

- Комплектацією займався граючий тренер команди Юрій Чорний. Ставку зробили на місцевих футболістів, яких повернули з інших команд області. У нас немає "легіонерів", підібрався молодий дружній колектив. Лише троє гравців мають солідний досвід виступів на обласному рівні. Середній вік "Тетеріва" - 24-25 років. Думаю, що для футболістів це оптимальний вік.

- У складі вашої команди є екс-професійні футболісти?

- Так. Їх двоє Віктор та Юрій Чорні. Вони не родичі, але їх пов`язують кумівські стосунки. Віктор пограв у "Системі –КХП (Черняхів), "Системі -Брекс" (Бородянка) "Геліосі" (Харків), МФК "Житомир" "Житичах" (Житомир). Юрій виступав у складі малинського "Папірника", черняхівської "Системи-КХП", бородянської "Системи-Борекс", МФК "Житомир" і "Житичах".

- Яка задача поставлена перед командою на поточний сезон?

- Амбіції великі. Насамперед хочемо повернути на трибуни глядача. А він повернеться, коли команда демонструватиме гарний футбол. Тому керівництво клубу і тренер у кожному матчі вимагають від своїх підопічних грати для вболівальників. Що стосується спортивного результату, то на якесь конкретне місце гравців я не налаштовую. Хоча вони кажуть, що у цьому сезоні вестимуть боротьбу за золоті медалі першої ліги. У першому колі залишилося провести декілька турів, наразі "Тетерів" ділить першу сходинку з ФК "Технічний ліцей" (Черняхів), але у нас гра в запасі.

Сергій Костяков: "Не хочеться, щоб першість Житомирської області перетворилася у бізнес-лігу" - изображение 2

- Що скажете про рівень першої ліги?

- Достатньо високий, є цікаві амбіційні команди. Засмучує лише велика кількість "легіонерів". Вважаю, що залучення гравців з інших областей не завжди виправдане. Наприклад, є команди, які не вирішують жодних турнірних задач, а у їхньому складі з одинадцяти футболістів десять - "чужі". Звичайно, якщо команда вищої ліги бореться за високі місця, то поява у заявці "легіонерів" можлива. Утім, на мою думку, на полі вони не викладатимуться так, як місцеві гравці. Більшість футбольних "гастролерів" думають лише про хороші преміальні. Сьогодні він тут, а завтра – там. От і весь патріотизм. Не хочеться, щоб першість Житомирської області перетворилася у бізнес -лігу. Уболівальникам на стадіоні теж приємніше, коли в їхній команді на поле виходять місцеві. У питанні засилля "легіонерів" у житомирському обласному футболі треба приймати жорсткі регламентні норми. Аматорський футбол Житомирщини від цього виграє.

- Якщо цього сезону "Тетерів" переможе у першій лізі у класі підвищитеся ?

- На даний момент не хотілося б бігти попереду паровоза, загадувати на майбутнє. Адже самі розумієте, що у нашій країні немає стабільності, не знаєш чого очікувати завтра. Звичайно, що виступати у вищому дивізіоні хочуть всі, але багато ще залежить від фінансування. Тому, як президент клубу, активно працюю у цьому напрямку. Намагаюсь переконувати представників ділових кіл у доцільності інвестування у місцевий футбол. Справжні меценати повинні підтримувати та поширювати розвиток фізичної культури і спорту у невеличких містах, сільській місцевості.

Сергій Костяков: "Не хочеться, щоб першість Житомирської області перетворилася у бізнес-лігу" - изображение 3

- Де проводите свої домашні матчі?

- На міському стадіоні, який розміщений у центрі, у мальовничій парковій зоні. Збудований він у 70-роках минулого століття, тому, звісно, газон уже не тої якості. До послуг футболістів роздягальні, душові, команди-суперники не відчувають жодного дискомфорту. Глядачі з задоволенням відвідують матчі "Тетеріва". З командою я їжджу на всі гостьові матчі, з того що побачив мушу сказати – у першій лізі чуднівський стадіон один із найкращих в області. Бо іноді приїздиш на гру, а на стадіоні навіть роздягальні немає. За свою арену нам не соромно.

- Яку увагу у Чуднові приділяєте розвитку дитячо-юнацького футболу?

- Крім становлення дорослої команди ще одна наша місія - відродити у Чуднові дитячий і юнацький футбол. Дві місцеві юнацькі команди вже грають у чемпіонаті України. Але цього замало. Хочеться вибудувати клубну вертикаль, яка включатиме в себе дев`ять-десять команд різного віку. Замикалося б усе на першій команді у вищій обласній лізі і фарм-клубі у першому дивізіоні. Це мрія, але я вірю, що вона здійснена. Потенціал у чуднівського футболу великий. Вихованцем місцевої ДЮСШ є прекрасний бомбардир Вадим Колесник, який 80-90 -их роках багато пограв на найвищому рівні – у харківському "Металісті", львівських "Карпатах", охтирському "Нафтовику", маріупольському "Металурзі", ізраїльському "Маккабі". Після завершення ігрової кар’єри Вадим очолював "Нафтовик"(Охтирка). Ще одним вихованцем Чуднівщини футбольної є Іван Зотько. В юному віці його запримітили селекціонери харківського "Металіста", він дебютував за цю команду в українській Прем`єр-лізі, а в червні 2016-го підписав контракт з іспанською "Валенсією".Поки виступає за фарм-клуб, але сподіватимемось, що вже цього сезону дебютує і в першій команді. До слова, свою відпустку Іван проводить зараз у Чуднові. Приходить на наші тренування, спілкується, підтримує гравців "Тетеріва" морально.

Сергій Костяков: "Не хочеться, щоб першість Житомирської області перетворилася у бізнес-лігу" - изображение 4

- Ваші побажання вболівальникам "Тетеріва"?

- Палко і самовіддано підтримувати нашу команду, для якої ви - це головний стимул.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →