closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Президент "Динамо" (Вроцлав): "Ставлю перед командою лише максимальні завдання"

Президент "Динамо" (Вроцлав): "Ставлю перед командою лише максимальні завдання"
Изменить размер a+ a-
1018
0

Представляємо вашій увазі інтерв’ю з Сергієм Недбайло - людиною, завдяки якій на польському футбольному небосхилі спалахнула яскрава українська зірка під назвою "Динамо".

Аматорська команда укомплектована лише громадянами України наробила шереху на полях польського Вроцлава, достроково зайнявши перше місце у турнірній таблиці регіональної "Класи С".

У наступному сезоні футболісти «Динамо» перевірятимуть свої навички у більш престижному футбольному ешелоні - «Класі Б». Шлях до професійної ліги ще довгий, але перша перемога, яка додасть футболістам «Динамо» впевненості в своїх силах, вже зроблена.

Читайте также: "Динамо" (Вроцлав): начало длинного и тернистого пути

Нам вдалося поспілкуватися з людиною, завдяки якій у Вроцлаві дізналися про український футбольний феномен. Засновник і президент футбольного клубу «Динамо» Сергій Недбайло розповідає про кадрову концепцію команди, минулий сезон та подальші плани розвитку.

- Динамо достроково гарантувало собі перше місце, що говорить про безумовну перевагу української команди в класі "C". Однак, не всі матчі складалися легко. Назвіть суперника, перемога над яким далася найважче.

- Всі суперники були непрості в цьому чемпіонаті, але істотно виріс рівень нашої команди. Ми награли нові тактичні схеми, запросили нових хлопців, поліпшили систему підготовки до сезону.

- А який матч в сезоні був найскладнішим?

- Складна гра була з командою «Тарант». Ми недооцінили суперника, якого в першому колі обіграли на його полі 9:1.

- Чого очікуєте від нового сезону? Боротьба за перший рядок з подальшим підвищенням в класі входитиме до першочергових завдань команди на сезон?

- Від нового сезону чекаю більш якісного футболу з нашого боку, сильних суперників та перемоги в чемпіонаті. Завдання лише максимальні.

- Цікаве також питання фінансування. Розкажіть про спонсорів «Динамо», хто виділяє гроші на розвиток команди.

- На даний момент у клубу є спонсори. Це «Фундація Україна», «Dirks Polska», «Impulse Technologies». Зараз ведуться переговори з однієї великою польською Корпорацією. На жаль, українська команда нікому з українських бізнесменів в Польщі не цікава ... На жаль!

- У "Динамо" з самого початку була концепція використання лише українських футболістів?

- Так. І ми робитимемо все можливе, щоб ця концепція залишилася такою ж.

- Чи вплинула на засновників "Динамо" кадрова політика відомого іспанського клубу "Атлетик" Більбао? Команда представляє в іспанській Примері Країну Басків і в її складі грають футболісти, виключно, баскського походження.

- Основна проблема в аматорському футболі - це відсутність фінансової мотивації. У нас же ще є проблеми з ротацією. Наші футболісти їдуть в Україну і не повертаються назад до Вроцлава. Що поробиш, адже багато людей їдуть на заробітки і дуже часто мають тут проблеми з посвідкою на проживання або продовженням візи. Нам же доводиться шукати інших футболістів, награвати новий склад і тактичні схеми.

- Чи не стикалися ви з упередженим ставленням з боку поляків, як в організації матчів, так і під час проведення ігор. Траплялися випадки, що суддя зустрічі був більш лояльним до ваших польських суперників. Чи не доводилося "Динамо" стикатися з польськими ультрас, відомими своєю буйною вдачею та націоналістичними поглядами?

- Ставлення польських громадян до українців м'яко кажучи залишає бажати кращого. А якщо поляк ще й вболіває за іншу команду, то все це може вилитися в відверту агресію. Але є і ті, хто поважає наш клуб і добре ставиться до українців. Тому, краще ми будемо говорити про хороше! Дякуємо за добре ставлення до нас деяким арбітрам, командам «Спарта Вроцлав», «Тур Вроцлав», «Тарант» Кжижовіце, ФК «Волув», ФК «Наддодже» та іншим.

- Наскільки вроцлавське "Динамо" популяризувало футбол серед українців, котрі проживають у Вроцлаві? Чи зростає кількість українців, які підтримують вас під час матчів?

- У Вроцлаві живе біля 4 тисяч українців. На ігри приходить максимум 50 чоловік. Моя думка - багатьом українцям, що живуть у Вроцлаві, не цікавий футбол. Інша категорія намагається не спілкуватися з іншими українцями. Чому? Це питання до них. Ми хотіли проводити спортивні свята для уболівальників та їхніх сімей, для дітей. Але українцям Вроцлава, на жаль, це нецікаво. Сподіваюся, ситуація зміниться в майбутньому!

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →