closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Целованський: "Великі перемоги "Полісся" не за горами"

Олег Целованський: "Великі перемоги "Полісся" не за горами"
Изменить размер a+ a-
4073
0

У сьогоднішній розмові про історію клубу, перемогу на Меморіалі Кирсанова та протистояння з коростенським "МАЛом" поділився віце-президент ФК "Полісся" (Ставки) Олег Целованський.

– З чого почалася історія команди "Полісся" (Ставки)?

– Історія нашого клубу бере початок з кінця 80-х, а саме з 1988 р. – це офіційна дата, коли наш клуб став називатись "Полісся". Першими керманичами клубу були: Андрій Сергієнко, згодом Михайло Романенко.

З початку 90-х тренував команду Михайло Дяченко. Ця людина вкладала всю душу і серце в розвиток футболу. Крім того, Михайла можна вважати і першим президентом клубу, адже коли на початку 90-х припинилось фінансування, він взяв на себе всі організаційні витрати і самотужки тягнув клуб.

Злодійське вбивство нашого побратима завдало непоправної шкоди всьому Радомишльському футболу. На честь Михайла Дяченка та інших наших футбольних братів, яких з різних причин вже немає поряд із нами, на "Ставки-Арені" регулярно проводиться Кубок пам’яті.

Після Михайла Дяченка граючим президентом став Валерій Лось, який вже понад 20 років підтримує команду. Він не раз визнавався кращим воротарем у кубкових фіналах та й взагалі, напевне, був кращим воротарем району в свої пікові роки.

З кінця 90-х та до 2016 р. тренував команду Орест Максимів. З 2014 р. почала розбудовуватися інфраструктура, у 2015 р. побудовано роздягальню й підключено полив газону, оновилась пристадіонна територія.

– На вашу думку, чи не забагато на Житомирщині команд із назвою "Полісся"?

– Тут немає чому дивуватися, адже Житомирщина – поліський край. На сьогоднішній день у вищій лізі грає "Полісся" (Городниця), "Полісся" (Ставки), у першості "Полісся" (Олевськ), вважаю, що не забагато.

– Як готувались до футбольного сезону 2017 року?

– Підготовка була дуже кропітка та плідна. Плавно перейшли з міні-футболу на велике поле. Готуючись до сезону, зіграли шість матчів на Меморіалі Кирсанова, також у Радомишлі провели товариський поєдинок із діючим чемпіоном Житомирської області – СК "Коростень".

Тренувальний процесс стартував відразу після Меморіалу Кирсанова. Оскільки більше половини гравців нашої команди проживає, працює та навчається в Києві, було прийнято рішення тренуватися на центральному стадіоні міста Вишневого. Тренування відбуваються три рази на тиждень: у вівторок, середу та четвер. Для футболістів, які проживають у Ставках, Радомишлі й Житомирі обов’язкової вимоги відвідувати тренування ніхто не ставить, але хлопці самі розуміють важливість підготовки і намагаються не пропускати тренувань.

Те, що ми заявились перший рік на чемпіонат області не означає, що команда тільки з’явилась. Майже вся основа, окрім трьох новачків, вже три роки поспіль старанно працювала, виступаючи у районних змаганнях.

Думаю, що ми повністю готові до змагань вищого ґатунку. Дуже довго до цього готувалися та йшли. Кожен учасник чемпіонату Житомирської області хоче підняти над собою головний трофей змагань, але потрібно адекватно оцінювати сьогоднішні реалії. Через брак досвіду виступів у вищій лізі чемпіонату Житомирської області буде вкрай важко стати чемпіонами. Завдання на дебютний сезон – успішно увійти та закріпитися в еліті обласного футболу!

– Розкажіть, будь ласка, про перемоги команди.

– На районному рівні: чемпіони останніх двох розіграшів чемпіонату Радомишльського району, чемпіони останніх двох сезонів відкритої першості Радомишльського району з міні-футболу, багаторазові переможці Кубку "Зоря Полісся", Кубку пам’яті та Кубку "Золота Осінь".

Поза районними змаганнями в сезоні 2016-2017 р. Ми стали чемпіонами "Бізнес Ліги D", яка щороку проходить у спорткомплексі ЦСК міста Києва. У 2017 р. Нашу "скарбничку" поповнив Кубок Кирсанова.

– Виходить, що окрім великого футболу "Полісся" (Ставки) встигає пограти і в футзал?

– Так, коли закінчується сезон великого футболу, то "Полісся" через два-три тижні переходить у зал. Ми граємо паралельно у двох футзальних турнірах – відкрита першість Радомишльського району та "Бізнес Ліга" у Києві.

– "Полісся" (Ставки) – молода та амбітна команда. Який середній вік гравців клубу?

– Наймолодший гравець, який бере участь у чемпіонаті області – Владислав Весельський (1996 р. н.), найстарший – Олександр Доронін (1980 р. н.). Він є одним із найдосвідченіших у нашій команді. У свої 37-м кожному "молодому" дасть фору. Якщо я не помиляюсь, то свого часу він ставав триразовим чемпіоном Житомирської області та чемпіоном Чернігівської області.

Взагалі у команді вистачає досвідчених гравців: Сергій Білоконь (1981 р. н.) – володар Кубку Житомирської області 2000 р., Євген Шупік (1982 р. н.) – на хвилиночку, кандидат у майстри спорту, чемпіон першої ліги чемпіонату України сезону 2010/2011 рр. у складі ПФК "Олександрія".

Головний тренер Костянтин Сахаров – кандидат у майстри спорту, володар Кубку України серед ветеранів, вдосталь часу, як гравець, провів на професійному рівні, виступаючи за маріупольський "Іллічівець".

Як тренер, Сахаров у минулому очолював "Колос" (Ковалівка) та команду-суперницю житомирського "Полісся у чемпіонаті України серед аматорів – "Єдність" (Плиски). Варто згадати й про нашого капітана, вихованця Радомишльського футболу Євгена Савчука, який має за своїми "футбольними" плечима неабиякий досвід участі в чемпіонатах Житомирської та Київської областей.

– На Меморіалі Кирсанова "Полісся" (Ставки) ніхто не вважав явним фаворитом, але команді попри все вдалося взяти золоті медалі. Чи була перемога в турнірі вашим головним завданням?

– Після зими та футзальних змагань керівництво клубу планово заявило команду на Меморіал Кирсанова. Конкретного завдання перемогти у цьому турнірі не було. Меморіал розглядали як підготовку до чемпіонату області, адже ще на початку осені ми розуміли, що команда не зовсім укомплектована для участі в обласних змаганнях. Потрібно було переглянути потенційних новачків і набрати фізичну форму до старту основного турніру.

Щодо фінальної гри з ФК "Діназ" (2:0 на користь "Полісся"), то, звичайно, віддали всі сили задля перемоги. Всі вважали фаворитом фінальної зустрічі ФК "Діназ", але у грі за трофей нам вдалося забити гол першими, після чого вже грали по рахунку, а в кінці зустрічі спіймали суперника на контратаці й забили другий гол, поставивши жирну крапку.

– Дуже феєричним видався дебют "Полісся" у Кубку Житомирської області: "зухвалий" розгром в 1/4 фіналу команди "МАЛ" (Коростень). Що скажете на рахунок півфінальних матчів?

– Дебют у Кубку Житомирської області справді видався феєричним та більш ніж успішним, із цим не посперечаєшся. Оскільки це були перші офіційні матчі, до яких ми готувалися дуже наполегливо та плідно, то можу точно сказати, що підготовчий етап та участь в Меморіалі Кирсанова пішли нам на користь.

Щодо матчів 1/2 фіналу з СК "Коростень" казати нічого не хочу. Потерпіть ще трошки й самі все побачите. Єдине що можу сказати – нам буде за честь зіграти з таким титулованим та сильним суперником. Та ще більше буде цікаво перевірити свої сили на рівні діючого чемпіона та володаря Кубку області.

– Протистояння команди "Полісся" (Ставки) з коростенським "МАЛом" набирає обертів. Поділіться враженнями від останніх ігор з коростенцями?

– Я вважаю, що ці три гри підряд (дві кубкові гри та матч чемпіонату) зіграли з нами злий жарт. "МАЛ" – команда, яка має гарну фізичну підготовку. Одразу видно, що команда має постійний тренувальний процес. Щодо першого матчу, то, можливо, "МАЛ" недооцінив нашу команду ("Полісся" – "МАЛ" – 6:0). Зізнаюсь, що у матчі-відповіді Кубку рахунок (0:1) був не по грі, адже "МАЛ" повністю переграв "Полісся", але чомусь не зміг реалізувати свої моменти.

А от у третьому протистоянні тренерський штаб "МАЛу" (1:0 на користь Коростеня) зробив деякі важливі перестановки у складі: поставив більш досвідчених гравців у центр захисту. Та й їхній воротар, який не грав у минулих матчах із нами, здійснив більше ніж чотири важливі сейви. Маємо те, що маємо. Висновки обов’язково зробимо. Сподіваюся, що в другому колі у матчі з "МАЛом" ми привеземо три залікових очки.

– Хто підтримує "Полісся" (Ставки) ?

– На сьогоднішній день до структури ФК "Полісся", разом із футболістами, входить більше сорока людей, кожен із яких виконує свою конкретну функцію. Починаючи від президента футбольного клубу та закінчуючи кожним гравцем, який робить свою справу на футбольному полі.

Наш президент – людина з великої літери. Без Валерія Аркадійовича важко уявити повноцінний розвиток футболу в нашому селі. Завдяки йому про нашу команду сьогодні знають не тільки в Житомирській області, але й далеко за її межами. Президент підтримує команду не тільки фінансово, він віддає всю душу заради великого й успішного майбутнього.

Завдяки Валерію Аркадійовичу в селі повноцінно функціонує дитячо-юнацька спортивна школа з повним тренувальним процесом та участю дітей у різних турнірах. Із нуля побудовано міні-футбольне поле з натуральним газоном дуже високої якості. До старту чемпіонату області було побудовано роздягальню. Насінням голандської трави засіяно основний стадіон, також підключено полив поля, що дозволяє в спекотне літо постійно мати "смарагдовий" газон. Придбано трактор для скошування газону. Розпочав функціонувати сайт ФК "Полісся". На сьогоднішній день команда повністю укомплектована всім необхідним інвентарем. Маючи настільки професійний підхід нашого президента до футбольної справи, я впевнений, наші великі перемоги уже не за горами.

Не можу не відзначити Дениса Фещенка, який відповідає за всю інформаційну політику "Полісся" (Ставки), адміністратора Антона Герасименка, директора стадіону Сергія Глущенка, а також лікарів клубу – Сергія Степановича Глущенка й Сергія Поліщука.

Хочу подякувати відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Радомишльської РДА та особисто Олегу Гончаренку, який сприяв виділенню коштів із районного бюджету на оплату всіх внесків для участі в чемпіонаті області.

Велика подяка і шана нашим вболівальникам, які постійно підтримують, по максимуму заповнюють "Ставки-Арену" і їздять із нами на всі виїзні матчі. Без вас ми ніхто, команда грає лише для вас!

Источник новости:
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →